Featured By: Arfah January 5, 2022 @ 1:15pm

“Apa Wagyu Buat Masak Merah?” – Lelaki Terpegun Lihat Daging Mahal Ikut Selera Melayu, Netizen Komen Jarang Dibuat Orang

Seorang lelaki terkejut apabila pasangannya menggunakan daging wagyu untuk menyediakan hidangan masak merah.

Bagi yang tidak tahu, daging wagyu merupakan daging lembu yang berkualiti di mana harganya jauh lebih mahal berbanding harga daging lembu biasa.

Menerusi video yang dimuat naik oleh @nuratulekhqal di TikTok, dia menunjukkan hidangan masak merah yang mengandungi daging wagyu tersebut.

Hidangan itu telah dimasak oleh isterinya di sebuah kedai makan milik mereka setelah isterinya meminta izin untuk masak lauk yang ada di kedai itu.

Lelaki itu terhibur dan seperti tidak percaya apabila mengetahui isterinya menggunakan daging wagyu di kedai mereka sebagai hidangan masak merah.

“Orang kaya kita hari ini,” kata seorang pekerja di kedai itu.

“Masuk je dapur tanya masak apa? Dia cakap daging masak merah. Tanya la daging mana? Selamba je jawab wagyu,” jelas lelaki itu di ruangan komen.

“Bukan kaleng-kaleng dia buat”

Rata-rata netizen yang melihat video itu terhibur kerana jarang sekali daging mahal sebegitu dijadikan masakan Melayu.

“Wagyu masak masakan Melayu sedap”

Namun begitu, ada juga yang tidak pelik dengan daging wagyu dijadikan masakan sebegitu malah ada yang berkongsi pengalaman mereka makan hidangan yang biasa dimasak cara barat, dimasak cara Melayu.

“Daging wagyu masak masakan Melayu sedap bang. Arwah mak pernah buat masa rendang, sedap betul,” komen @abahanda_hazzati.

“Ok lah tu. Saya pernah kena paksa makan kari salmon. Nasib sedap,” komen @cendawan_goreng.

“Chef tempat saya dulu pernah buat daging rib eye masak kunyit,” komen @afiqsixx66

“Saya salmon buat ikan goreng kicap relax je,” komen @secret_justsecret.

“Kawan saya pernah beli lobster harga beratus. Isteri dia masak ungkep je,” komen @personanongrata77.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 28 Dec 2017

「时尚之都」巴黎地下墓穴 埋葬700万人

法国巴黎被人们称为「时尚之都」,但在那里有一个超诡异的地下墓室,里头埋葬着700万具尸骨,被人们称为「骷髅墓」。据称,这个墓穴里的尸骨都是被人们刻意移来转去的,且在此之前是一个采石场。

Featured Sat, 3 Dec 2022

Utamakan Kerjaya Berbanding Jodoh, Dah 6 Tahun Nabila Razali Tak Bercinta

Penyanyi Nabila Razali masih belum mempunyai kekasih hati kerana ingin mengutamakan kerjaya dalam bidang seni. Menurut gadis yang mesra disapa Bella, perjalanannya di dalam industri bukan suatu perkara yang mudah dan sayang untuk dilepaskan jika […]

Replicated Draft Thu, 3 Aug 2023

Ubat Gigi Yang Boleh Digunakan Tanpa Was-Was? Ini Cerita Menarik Tentangnya!

“Gunakan tanpa was-was” Haa.. Korang yang lahir tahun 90-an ingat lagi tak dengan tagline ni? Tak lain dan tak bukan, ini la tagline popular daripada jenama ubat gigi Zaitun. Ubat gigi ni sangat ikonik pada […]

Hiburan Thu, 31 Oct 2019

Akhirnya Bersemuka…Rita Pertimbangkan Saman

Jangan main api, akhirnya binasa diri!

TECH Thu, 14 Mar 2019

Get the vivo V15 Pro Through TuneTalk and Enjoy FREE 120GB Plan

It’s a chance you shouldn’t miss out.

Contest Sun, 14 Jul 2019

#ICSYVMYSuaraSiapaTu Minggu Ini Lebih Mencabar?

Saksikan #ICSYVMYSuaraSiapaTu Ahad ini, jam 9 malam okay!

Trending Fri, 26 Jan 2018

‘Tinky Winky’ Disahkan Meninggal Dunia

Jatuh Dan Pengsan Tepi Jalan, ‘Tinky Winky’ Disahkan Meninggal Dunia

Hiburan Wed, 4 Dec 2019