Events By: Salma Syahbuddin June 30, 2018 @ 10:22am

Ayuh! Hangatkan Segalanya Bola Bersama Moh Skor

Pastinya segalanya bola! Demi menghimpunkan semangat bola rakyat Malaysia dan menghangatkan musim piala dunia, Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad telah menganjurkan Karnival Moh Skor yang dijalankan pada 30 Jun 2018, Sabtu, bertempat di My Town Cheras, Kuala Lumpur.

Aktiviti tumpuan Karnival Moh Skor kali ini adalah, forum Borak Bola yang bertajuk ‘Harimau Malaya ke Piala Dunia’. Forum ini membariskan Rezal Zambery, Datuk Ong Kim Swee, Kevin Ramalingam, Abu Bakar Atan, dan wakil Parlimen Setiawangsa, YBhg. Nik Nazmi Nik Ahmad sebagai panel. 

Kelainan Borak Bola ini adalah untuk merangkumkan hasil perkongsian pandangan dan pendapat melalui pengalaman setiap panel. Dan, forum ini juga turut ditayangkan melalui siaran secara langsung di laman Youtube TV9.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad, Encik Johan Ishak, Karnival Moh Skor ini diadakan sebagai tanda sokongan Media Prima sempena Piala Dunia yang berlangsung di Moscow, Rusia

” Media Prima Berhad sentiasa menyokong perkembangan dunia sukan negara dan antarabangsa. Oleh itu, Karnival Moh Skor ini diadakan sebagai tanda sokongan kepada Piala Dunia yang sedang berlangsung di Moscow, Rusia. Selain penampilan khas daripada personaliti-personaliti bola sepak ternama negara, Rezal Zambery dan Datuk Ong Kim Swee akan turut serta dalam sebuah forum yang membincangkan topik, ‘Harimau Malaya ke Piala Dunia’ bersama Kevin Ramalingam, Abu Bakar Atan, dan YBhg Nik Nazmi Nik Ahmad. Selain forum ini, pertandingan 3 lawan 3,  juara timbang bola, dan pertandingan e-sukan melalui Play Station 4 merupakan antara aktiviti menarik yang akan berlangsung pada hari tersebut. Oleh itu, semua peminat bola sepak, dijemput hadir memeriahkan karnival ini.” Katanya

Aktiviti lain yang akan berlangsung serentak dengan forum tersebut adalah pertandingan bola sepak 3 lawan 3, aktiviti free kick, dan cabaran cross bar. Selain itu, para pengunjung juga berpeluang untuk beramah mesra dengan barisan personaliti seperti Akmal Rizal, Azman Adnan, N.Thanabalan, Faiz Subri, Anim Ezati, dan ramai lagi selebriti terkenal. 

Ini antara momen yang sempat dirakam pada Karnival Moh Skor kita. Cayalah dik!

 

Jadi, apa tunggu lagi! para pemenang yang berjaya juga berpeluang membawa pulang wang tunai berjumlah RM5K! Dan, yang paling penting sekiranya anda salah seorang pengunjung yang hadir ke Karnival Moh Skor jangan lupa hashtag #SegalanyaBola disetiap gambar-gambar anda!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

#ThrowbackXTRA Wed, 17 May 2023
Featured Wed, 8 Feb 2023
Featured Tue, 30 Aug 2022

Disaran Ambil Dadah & Difitnah Kutip Sampah Dengan Ibu! Puteri Balqis Cadang Saman Netizen Tapi…

Kesiannya Aqish kena hadap komen netizen sampai macam tu sekali 😌 tapi kenapa tak jadi saman tu?

Hiburan Wed, 6 Nov 2019
Cahaya Mata Sun, 25 Sep 2022
Featured Sat, 10 Dec 2022

Imran Bard Selar Peniaga Makanan Obses Ikut Trend – “Semua Benda Nak Letak Cheese”

Pempengaruh media sosial, Imran Bard atau nama sebenarnya Muhammad Al Imran Badaruddin, 21, menerima pujian netizen setelah menyelar tindakan peniaga kerana obses menjenamakan produk jualan mengikut trend terkini. @kucengnanges dia bukan viral eh, dia TULAR

| Live TV

error: Content is protected !!