Featured By: Khairil Khusyairi November 24, 2022 @ 5:50pm

“I Love You, Papa” – Nurul Izzah Anwar Luah Rasa Bangga Perjuangan 24 Tahun Berbaloi

Nurul Izzah Anwar menzahirkan ucapan tahniah kepada bapanya, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang dilantik sebagai Perdana Menteri Ke-10 hari ini.

Berkongsi rasa bangga, Nurul Izzah menulis kehidupan dan perjuangan keluarganya yang penuh dengan onak dan duri di laman Instagram miliknya.

“Dalam hidup di dunia, kita tidak mampu terlepas daripada dugaan.

“Ketika kalah kita diduga, Ketika menang juga kita diduga.

“Yang pasti, sejak 1998 sehingga saat ini – adalah kewajipan untuk kita berpegang terus kepada garis batas perjuangan – menuntut keadilan bukan untuk diri kita, tetapi sebagai pemangkin kepada perlindungan untuk semua.

Tambah puteri sulung Anwar itu, dia berkata dengan terpilihnya sebagai perdana menteri bukan bererti perjuangan berhenti malah cabaran di depan menunggu setelah ayahnya mengangkat sumpah sebagai Perdana Menteri.

“Cabaran tetap menanti – dan selepas upacara angkat sumpah – usaha menyatu padukan teman-teman senegara, meneliti masalah ekonomi yang membelenggu, menarik pelaburan menerusi ransangan ekonomi dan bakat tempatan, dan membina ummah serta bangsa yang berteraskan keadilan sosial dan kenegaraan yang jitu.

“I love you, Papa. Am always proud of you – even as you lay imprisoned as a prisoner of conscience,” tulisnya.

Menerusi hantaran sama, Izzah turut berkata legasi yang ditinggalkan untuk masa depan bukan pangkat dan harta tetapi sebuah perjuangan yang tidak ternilai.

“Legasi yang kita tinggal kan untuk anak-anak dan generasi masa depan bukannya harta, pangkat mahupun wang ringgit, tetapi idealisme dan prinsip perjuangan yang tidak boleh dijual beli.

“Jadikan masa depan, masa kita bersama. Khayr, InshaaAllah,” luahnya.

Terdahulu, Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah berkenan melantik Pengerusi Pakatan Harapan (PH), Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri ke-10.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 4 Aug 2020

Penutupan Semula Semua Sekolah Sedang Dalam Perbincangan – Kementerian Pendidikan

Kementerian Pendidikan (KPM), melalui pengarah Jabatan Pendidikan Negeri (JPN), akan berbincang bersama pihak berkaitan jika terdapat keperluan menutup sekolah bagi mencegah penularan COVID-19 di kawasan yang terlibat, Dewan Rakyat diberitahu hari ini. Menteri Kanan Pendidikan

Hiburan Sat, 30 Nov 2019

Senarai Penuh Finalis Anugerah Juara Lagu (AJL 34), Tiga Mentor Bakal Berentap

Tahniah kepada semua lagu yang terpilih! Buat sehabis baik di Anugerah Juara Lagu 34 nanti ok?

Trending Tue, 24 Sep 2019

Pertandingan Cari Kentut Paling Merdu

hanya di India sahaja ye, apa kata kalau anjurkan di Malaysia mesti ramai yang nak sertai

Trending Fri, 20 Dec 2019
Trending Tue, 10 Nov 2020
Trending Mon, 29 Jan 2018

恭喜「悟空」爸爸!成功求得100万赞为孩子取名

美国一名《七龙珠》迷老爸达成愿望了!他成功得到100万名网友点赞,获得老婆同意将儿子取名为「悟空」(Goku),并录制一支集气“元气弹”的影片向大家公布这项消息,分享自己成为「悟空爸爸」的喜悦,甚至还为儿子「悟空」创办了粉丝团!

| Live TV