Featured By: Attiqah Mohd June 3, 2021 @ 5:40pm

“Kulit Gelap Juga Cantik”- Yuna Mahu Orang Ramai Henti Diskriminasi Warna Kulit & Beauty Standard

Penyanyi kelahiran Malaysia yang kini semakin dikenali di Hollywood, Yuna mengajak orang ramai untuk berhenti mendeskriminasi dalam meletakkan standard kecantikan seseorang.

Beliau akui terkesan apabila menonton sebuah video yang tular yang menunjukkan tiga orang gadis berkulit gelap dibuli gara gara warna kulit mereka. Kecewa dengan pandangan orang ramai , gadis berkenaan bertindak untuk menggunakan teknik bleaching untuk mencerahkan warna kulit.

Menerusi laman Instagram, Yuna menyeru orang ramai agar berhenti meletakkan standard kecantikan dan pemikiran kolot bahawa hanya wanita berkulit cerah sahaja yang layak dilabelkan sebagai cantik.

Dalam pada itu, Yuna mengingatkan orang ramai agar tidak mudah terpedaya dengan iklan produk pemutih kulit yang boleh merosakkan kulit dan organ dalaman secara serius.

“Belajarlah untuk menghargai kecantikan semulajadi dan diri sendiri. Tolonglah hentikan persepsi standard kecantikan yang kolot” komennya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

FESYEN Wed, 14 Aug 2019

Fazura’s Spilling Tea on E! News About Fattah’s Fashion

The fashion starlet, Fazura reveals her individuality through her fashion picks and thoughts

Trending Wed, 26 Aug 2020
Trending Mon, 3 Feb 2020

Sajat Mengaku LELAKI Ketika Daftar Umrah?

Haih! Macam-macam hal lah

Events Sat, 17 Feb 2018

DJ.DAVE RANCANG HIMPUN ARTIS 70’AN

Dave berharap golongan muda boleh membantu membeli tiket untuk dihadiahkan kepada ibu bapa masing-masing yang membesar dengan lagu popular 70;an malah mereka juga boleh berhibur bersama dalam semangat kekeluargaan.

Featured Thu, 12 Jan 2023
Featured Tue, 20 Dec 2022

Viral Video Gadis Berpelukan Di Konsert, Ini Reaksi Alif Teega

Personaliti media sosial, Alif Teega memberi teguran kepada gadis yang tular internet kerana berpelukan bersama penyanyi Afgan ketika menghadiri sebuah konsert, baru-baru ini. @alifteegaKalau korang jumpa Alif peluk tak?🤣♬ Untukmu Aku Bertahan – Afgan Alif

Events Mon, 18 Nov 2019
Cahaya Mata Wed, 18 Jan 2023

| Live TV

error: Content is protected !!