Program TV By: Maya Basir June 1, 2022 @ 8:31pm

Selamat Ulangtahun Ke-38, TV3 Kekal Nombor Satu Dalam Menyajikan Program Terbaik

Tanggal 1 Jun 2022, tarikh keramat ini menyaksikan TV3 stesen nombor satu negara dan sempena ulang tahun ke-38, pelbagai paparan menarik dan kejutan untuk menyemarakan bulan istimewa ini.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Rangkaian Televisyen Media Prima dan Primeworks Studios, Datuk Khairul Anwar Salleh, kandungan program TV3 yang disajikan adalah mengikut peredaran semasa dan cita rasa penonton.

“TV3 sudah bersiaran selama 38 tahun di negara kita. Zaman bersilih ganti, kita kini berada di era digital dimana semua maklumat dan kandungan hiburan hanya di hujung jari. Kandungan program juga tidak lari daripada melakukan pembaharuan dan pertukaran.

“Keseluruhan tenaga kerja dan krew produksi TV3 akan terus komited untuk memastikan jenama-jenama TV3 yang terpahat dalam hati rakyat Malaysia, seperti Buletin Utama, Anugerah Juara Lagu, 999, Majalah 3, Jejak Rasul, Malaysia Hari Ini dan Wanita Hari Ini berinovatif dan sentiasa menghidangkan paparan yang menarik serta memenuhi cita rasa penonton.

“Sepanjang bulan Jun ini, kami berharap penonton setia TV3 akan terhibur dengan paparan istimewa dalam program-program  terbitan kami, tidak ketinggalan juga telefilem gandingan pelakon-pelakon handalan tanah air, seleksi filem blockbuster di slot Panggung Sabtu dan slot Magnificent 8 yang akan membawakan siri francais filem Jurassic Park,” ujar Khairul lagi.

Sempena ulang tahun ini TV3 juga telah berkolaborasi dengan ilustrator Miriam Omar untuk menghasilkan karya seni ilustrasi yang menggambarkan perjalanan TV3 serta menzahirkan kandungan popular TV3 di monumen dan bangunan ikonik serata Malaysia.

Bagi memeriahkan lagi sambutan ulang tahun, TV3 akan mengadakan Fiesta TV3 Sentiasa Bersamamu di perkarangan Sri Pentas pada 18 Jun 2022. Pintu akan dibuka untuk khalayak seawal 9.00 pagi dimana seisi keluarga boleh beriadah dengan pelbagai aktiviti menarik yang disediakan serta beramah mesra dengan selebriti-selebriti popular.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 15 Sep 2021

Kerajaan Mampu Laksanakan Tambahan Skim i-Citra RM 10,000, i-Survive RM 5,000 One Off Kepada B40 M40′

Umum maklum, kerajaan telah memperkenalkan kemudahan pengeluaran i-Citra yang berjumlah RM 5,000 one off kepada rakyat. Namun, cadangan agar kerajaan dapat menambah baik skim i-Survive membabitkan pemberian pinjaman automatik sehingga RM 5,000 kepada rakyat telah […]

Featured Tue, 21 Sep 2021
Hiburan Tue, 21 Mar 2023
Trending Sat, 24 Oct 2020
Trending Tue, 9 Jul 2019

“Sis Memang Idola”- Kenapa Gadis Ini Digelar Phoenix Malaysia?

Kecil-kecil cili padi tetapi di gelanggang ‘cili’ berbisa..

Featured Tue, 2 Aug 2022

[VIDEO] “Lari Bang Lari” – Selamba Ajak Hael Husaini Makan Bersama, Ratu Farah Diva Terima Pelbagai Reaksi Netizen

Fuhh! Ratu punya konfiden memang cenggini 👍 Ada jual dekat shopee tak konfiden macam Ratu ni? Min nak beli jugak! 😂

error: Content is protected !!