Kisah Viral By: Maya Basir August 11, 2022 @ 4:35pm

“Minta Hadir Bila Surat Mahkamah Keluar” – PU Riz Bakal Saman Individu Fitnah Produk Inai?

Suami kepada selebriti dan usahawan terkenal, Noor Neelofa iaitu Haris Ismail atau lebih dikenali sebagai PU Riz mendedahkan individu yang menyebarkan fitnah tentang produk inai perniagaannya dan isteri.

Menerusi perkongsiannya di Instagram Story, PU Riz mendedahkan wajah wanita yang mendakwa dia dipaksa untuk membayar secara tunai kepada pihak Nunha.Co untuk mengambil produk inai yang diusahakan oleh Haris dan Neelofa.

“Sekali lagi kata tak jual ni kawan punya tapi siap bagi link. Jangan pandai tulis nanti apabila surat ke mahkamah keluar minta hadir.

“Ini @allsedap konon-konon expose perkara yang timbul fitnah kita paksa bayar dan sebagainya. Bukan dari kami arahan ini dan perkara ini dah memalukan kami sekali lagi seluruh Malaysia tuduh kita buat benda salah dan sebagainya.

“Memang saya banyak berdiam tetapi dengan fitnah yang kali ini saya tidak akan berdiam tindakan lawyer akan diambil secepatnya,” tulis Haris.

Pada masa sama, Haris membuktikan pembayaran untuk mengambil produk inai tersebut adalah melalui atas talian.

Menurutnya lagi, fitnah yang dilakukan oleh individu terbabit seperti perniagaannya dan isteri mahu menganiayai orang lain.

“Sepanjang hidup, saya amat titikberatkan adab tetapi sekiranya maruah manusia dipermain seolah-olah kita ni nak aniaya manusia lain.

“Ini tidak boleh berdiam. Persepsi demi persepsi dikeluarkan pasti kebenaran akan ditampilkan,” ujarnya.

Terdahulu, warna inai Nunha didakwa berwarna ‘lebam hitam’ dan kemudian Neelofa menjelaskan pihak mereka sangat berhati-hati dengan penyerapan inai ke dalam kuku semasa proses persampelan serta masih menanti SIRIM & HALAL pada ketika itu.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 29 Jun 2018

Ara Nak Buang Sikap Baran

Saya mahu jadi lebih matang. Lebih-lebih lagi ketika membuat keputusan. Dalam masa sama membuang jauh sikap baran. Baguslah kalau Ara dah berniat begitu…

Trending Fri, 9 Feb 2018

10张错觉照片挑战你的视觉神经

「视觉错觉」是指视觉欺骗我们的大脑,感知到的物体的尺寸和颜色不同于真实的物体的情况。在网路中,有许许多多这样的例子,现在我们列出一些图片,你会看到不同的东西,一起来挑战你的大脑,去发现被欺骗的那些现象吧!

Trending Wed, 8 Aug 2018
Hiburan Tue, 3 Jul 2018

Akhirnya Aidil Aziz Terima Fasha Sandha

Kenyataan mengenai perhubungan antara Aidil dan Fasha mula terlerai apabila sebelum ini Fasha turut mengakui bahawa Aidil merupakan lelaki paling rapat dalam hidupnya

Hiburan Mon, 31 Jul 2023
Trending Wed, 24 Jul 2019

Logo Tahun Melawat Malaysia 2020 Diciplak Betul Ke?

Logo Tahun Melawat Malaysia 2020 Diciplak, Menteri Tampil Beri Penjelasan

Trending Thu, 22 Oct 2020

Pesalah Lalu Lintas Berdepan Hukuman Berat Bermula 23 Oktober Ini

semoga hukuman berat ini mampu mengurangkan kes kemalangan

#ThrowbackXTRA Wed, 12 Apr 2023
error: Content is protected !!