Kisah Viral By: Maya Basir August 11, 2022 @ 4:35pm

“Minta Hadir Bila Surat Mahkamah Keluar” – PU Riz Bakal Saman Individu Fitnah Produk Inai?

Suami kepada selebriti dan usahawan terkenal, Noor Neelofa iaitu Haris Ismail atau lebih dikenali sebagai PU Riz mendedahkan individu yang menyebarkan fitnah tentang produk inai perniagaannya dan isteri.

Menerusi perkongsiannya di Instagram Story, PU Riz mendedahkan wajah wanita yang mendakwa dia dipaksa untuk membayar secara tunai kepada pihak Nunha.Co untuk mengambil produk inai yang diusahakan oleh Haris dan Neelofa.

“Sekali lagi kata tak jual ni kawan punya tapi siap bagi link. Jangan pandai tulis nanti apabila surat ke mahkamah keluar minta hadir.

“Ini @allsedap konon-konon expose perkara yang timbul fitnah kita paksa bayar dan sebagainya. Bukan dari kami arahan ini dan perkara ini dah memalukan kami sekali lagi seluruh Malaysia tuduh kita buat benda salah dan sebagainya.

“Memang saya banyak berdiam tetapi dengan fitnah yang kali ini saya tidak akan berdiam tindakan lawyer akan diambil secepatnya,” tulis Haris.

Pada masa sama, Haris membuktikan pembayaran untuk mengambil produk inai tersebut adalah melalui atas talian.

Menurutnya lagi, fitnah yang dilakukan oleh individu terbabit seperti perniagaannya dan isteri mahu menganiayai orang lain.

“Sepanjang hidup, saya amat titikberatkan adab tetapi sekiranya maruah manusia dipermain seolah-olah kita ni nak aniaya manusia lain.

“Ini tidak boleh berdiam. Persepsi demi persepsi dikeluarkan pasti kebenaran akan ditampilkan,” ujarnya.

Terdahulu, warna inai Nunha didakwa berwarna ‘lebam hitam’ dan kemudian Neelofa menjelaskan pihak mereka sangat berhati-hati dengan penyerapan inai ke dalam kuku semasa proses persampelan serta masih menanti SIRIM & HALAL pada ketika itu.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 12 Aug 2021
Hiburan Wed, 12 Jun 2019

Doakan A Rahman Hassan…

Pelakon dan pengarah Khir Rahman, mengesahkan kesihatan ayahnya, Dato A Rahman Hassan semakin merosot sejak di masukkan ke wad ICU semalam. Melalui satu kiriman Whatsapp kepada rakan media hari ini, Khir memberitahu sesiapa yang mahu

Trending Mon, 12 Nov 2018

Pramugari Redakan Tangisan Bayi Dengan Memberikan Susu Badannya. Baiknya Dia!

Seorang bayi kehabisan susu formula, akhirnya tidur lena selepas Patrisha memberikan susu badannya.

Trending Sat, 17 Oct 2020
Trending Wed, 11 Apr 2018

Jangan Terkejut Kalau Terjumpa Pocong Di Pagi Raya!

Fesyen aneh ini telah dikecam netizen, tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai bahan lawak.

Hiburan Thu, 17 Oct 2019

Wan Sharmila Berserah…

Alhamdulillah…semoga terus istiqamah!

Trending Thu, 15 Mar 2018

Taylor Swift Dituduh Meniru Iklan Minyak Wangi Untuk Video Muzik Terbarunya. Tengok Sendiri Persamaannya!

Setiap kali Taylor Swift ingin mengeluarkan music video, peminatnya mesti ternanti-nanti kerana penyanyi tersebut memang tahu bagaimana nak menghibur.

Trending Thu, 3 Dec 2020
Trending Wed, 7 Apr 2021

Kulit Wajah Berjerawat & Bermasalah Pernah Jadi Penyebab Aina Abdul Hilang Keyakinan Diri

Kulit wajah yang bermasalah pernah menjadi penyebab penyanyi Aina Abdul hilang keyakinan diri. Menurut pelantun lagu Sumpah itu, masalah muka berjerawat sudah dialaminya semenjak zaman persekolahan lagi. “Semenjak berada di sekolah menengah, saya mengalami masalah

| Live TV