Events By: Ad Ops July 12, 2018 @ 8:55am

Tuah Anak Yatim Berkunjung Ke Sunway Lagoon!

Sempena Hari Raya Aidifitri, Ahad lalu, pihak Sunway Lagoon telah menjemput lebih kurang 70 orang anak-anak yatim dari Rumah Anak-Anak Yatim Damai, Kuang untuk menikmati hari yang penuh dengan keseronokan. 

Acara ini bermula dengan tarian alu-aluan dari penari Sunway Lagoon dan pasangan maskot Sunway Lagoon iaitu, Captain Quack dan Lady Quack yang memakai pakaian tradisional bagi menyambut anak-anak yatim tersebut dengan keadaan yang meriah sekali!

Sebaik sahaja selesai sesi penggambaran, anak-anak yatim ini dibawa pula  ke Wildlife Park untuk melihat pelbagai haiwan yang mempunyai 150 spesis secara dekat.                         

Melalui lawatan ini juga, kanak-kanak dari Rumah Anak-anak Yatim Damai, Kuang dapat mengenali harimau putih iaitu Samson dan Asha. Singa putih iaitu Zola dan Zuri, black panther dan banyak lagi! Wow!

Untuk memeriahkan lagi suasana sempena lawatan mereka kali ini, anak-anak yatim Damai, Kuang turut dihiburkan dengan persembahan Wildlife Theater dari Wildlife Multi-Animal Show. Menarikkan! 

Nampaknya, adik-adik kita dari Rumah Anak-anak yatim Damai juga sangat bertuah kerana dapat bertemu dengan SpongeBob SquarePants dan Patrick Star untuk sesi suai kenal di Nickelodeon Lost Lagoon, taman tema Nickelodeon yang pertama Asia.

Selain itu, pihak Sunway Lagoon juga turut membuat kejutan kepada adik-adik yang lahir pada 8 Julai. Sudah tentu acara ini akan menjadi memori yang sangat istimewa buat adik-adik kita ni kan? 

Menurut Pengurus Besar Sunway Lagoon, Sean Choo berkata, taman tema rekreasi ini merupakan taman tema untuk mengeratkan hubungan silaturrahim antara keluarga.

“Sunway Lagoon adalah tempat untuk menyatupadukan orang ramai dan mencipta memori indah bersama. Kami berasa senang dapat melihat keceriaan dan gelak tawa kanak-kanak dari Rumah Anak-Anak Yatim Damai yang bergembira bermain di taman tema ini. Musim perayaan pula ialah masa untuk berkongsi kasih sayang dan kami amatlah bangga dapat memberikan senyuman, kegembiraan dan kenangan indah buat mereka terutama pada musim raya ini.” Jelasnya

Tahniah diucapkan kepada pihak Sunway Lagoon kerana telah berjaya menjayakan acara yang sangat istimewa ini buat  Anak-Anak Yatim Damai, Kuang!

Ditulis Oleh: Nik Nur Amira

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Fri, 15 Feb 2019

Here are the Ola Bola the Musical 2 Winners!

These lucky winners get to watch the Pre-Screening of Ola Bola the Musical!

Hiburan Wed, 21 Nov 2018

Saya Sudah Sembuh Sepenuhnya” – Aaron Aziz

Saya tidak mahu lagi terkejar-kejar dan lebih menjaga kesihatan. Apa sebenarnya terjadi

Featured Sat, 13 Aug 2022

Perkhabaran Positif Pada Ulang Tahun Kelahiran, Ainul Mardhiah Kini Sudah Sedar!

Alhamdulillah syukur semoga Ainul Mardhiah terus kuat dan sihat 🤲❤️

Hiburan Thu, 29 Mar 2018

Kim Bum and Oh Yeon Seo are Confirmed to Be Dating!

Kim Bum and Oh Yeon Seo are confirmed to be dating!

Hiburan Tue, 16 Jan 2018

DAPHNE IKING KINI BERHIJAB?

Apa yang memeranjatkan ialah menerusi laman instagram beliau, Daphne dilihat memakai jubah lengkap bertudung dan kalau dilihat menerusi ruangan status tersebut Daphne siap mengucapkan terima kasih kepada semua yang mendoakan beliau

Hiburan Sat, 24 Nov 2018

Tolonglah Henti Label Orang Gemuk ‘Power’ Ke Tak, Ini Pesan Abam Buat Netizen!

Orang ‘power’ pun jika Allah tak izinkan, buatlah cara macam mana sekalipun tak dapat juga.

Featured Thu, 17 Mar 2022

Risiko Kematian Tinggi, Warga Emas Disaran Ambil Dos Penggalak – KJ

Suntikan booster perlu untuk mengurangkan simptom dan jangkitan Covid-19

Trending Mon, 20 Jun 2022

2 Minggu Tanpa Makanan, Kucing Peliharaan Makan Tuan!

Kerana tiada bekalan makanan selama dua minggu, kucing-kucing peliharaan ini makan tuan.

| Live TV