Events By: Mohd Fuad Mohd Noor July 12, 2018 @ 8:55am

Tuah Anak Yatim Berkunjung Ke Sunway Lagoon!

Sempena Hari Raya Aidifitri, Ahad lalu, pihak Sunway Lagoon telah menjemput lebih kurang 70 orang anak-anak yatim dari Rumah Anak-Anak Yatim Damai, Kuang untuk menikmati hari yang penuh dengan keseronokan. 

Acara ini bermula dengan tarian alu-aluan dari penari Sunway Lagoon dan pasangan maskot Sunway Lagoon iaitu, Captain Quack dan Lady Quack yang memakai pakaian tradisional bagi menyambut anak-anak yatim tersebut dengan keadaan yang meriah sekali!

Sebaik sahaja selesai sesi penggambaran, anak-anak yatim ini dibawa pula  ke Wildlife Park untuk melihat pelbagai haiwan yang mempunyai 150 spesis secara dekat.                         

Melalui lawatan ini juga, kanak-kanak dari Rumah Anak-anak Yatim Damai, Kuang dapat mengenali harimau putih iaitu Samson dan Asha. Singa putih iaitu Zola dan Zuri, black panther dan banyak lagi! Wow!

Untuk memeriahkan lagi suasana sempena lawatan mereka kali ini, anak-anak yatim Damai, Kuang turut dihiburkan dengan persembahan Wildlife Theater dari Wildlife Multi-Animal Show. Menarikkan! 

Nampaknya, adik-adik kita dari Rumah Anak-anak yatim Damai juga sangat bertuah kerana dapat bertemu dengan SpongeBob SquarePants dan Patrick Star untuk sesi suai kenal di Nickelodeon Lost Lagoon, taman tema Nickelodeon yang pertama Asia.

Selain itu, pihak Sunway Lagoon juga turut membuat kejutan kepada adik-adik yang lahir pada 8 Julai. Sudah tentu acara ini akan menjadi memori yang sangat istimewa buat adik-adik kita ni kan? 

Menurut Pengurus Besar Sunway Lagoon, Sean Choo berkata, taman tema rekreasi ini merupakan taman tema untuk mengeratkan hubungan silaturrahim antara keluarga.

“Sunway Lagoon adalah tempat untuk menyatupadukan orang ramai dan mencipta memori indah bersama. Kami berasa senang dapat melihat keceriaan dan gelak tawa kanak-kanak dari Rumah Anak-Anak Yatim Damai yang bergembira bermain di taman tema ini. Musim perayaan pula ialah masa untuk berkongsi kasih sayang dan kami amatlah bangga dapat memberikan senyuman, kegembiraan dan kenangan indah buat mereka terutama pada musim raya ini.” Jelasnya

Tahniah diucapkan kepada pihak Sunway Lagoon kerana telah berjaya menjayakan acara yang sangat istimewa ini buat  Anak-Anak Yatim Damai, Kuang!

Ditulis Oleh: Nik Nur Amira

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sat, 31 Mar 2018

Artis Bawa Grab, Kenapa Nak Malu?

“Tiada apa yang hendak dimalukan kerana saya hanya mencari rezeki. Selagi rajin berusaha, Insya-Allah dipermudahkan. Kerjaya seni saya juga masih hijau dan belum ada jaminan,” katanya.

Hiburan Thu, 24 Oct 2019
Hiburan Tue, 11 Jun 2019
Hiburan Wed, 28 Nov 2018

Ramai Penduduk Indonesia Belajar Bahasa Isyarat Lepas Tonton Muzik Video DIA

Akui Anji, dia turut mengikuti kelas belajar bahasa isyarat selama beberapa bulan untuk mendalami golongan bisu dan pekak.

Hiburan Fri, 13 Apr 2018

Akhirnya, Nelydia Senrose Dedah Cincin Tunang

Terbaru, melalui akaun twitternya, Nelydia dilihat telah berkongsi cincin yang tersarung dijari manisnya dengan menulis perasaan beliau pada ketika itu yang dilihat semakin bahagia

Hiburan Fri, 8 Mar 2019
Hiburan Thu, 10 Oct 2019

“Mak Tak Kuasa Nak Layan Kau Semata-mata Layan Glamour Kau, Tanpa Pengisian Ilmu,” Cara Bonda Nasihat Aliff Syukri

Hubungan Dato’ Sri Aliff Syukri Kamarzaman dan isterinya, Datin Sri Hajjah Nur Shahida Mohd Rashid yang sedang sarat mengandungkan anak mereka yang kelima, umpama retak menanti belah dan mereka dikatakan kini tinggal berasingan.  Dalam pada […]

Hiburan Tue, 28 May 2019
Hiburan Fri, 27 Dec 2019

Joked About Being Single, Neelofa Caught On Camera Glaring At Nabil

Maybe the joke was a bit too sensitive for her?

Hiburan Fri, 12 Jan 2018

FARID KAMIL DIREMAN 4 HARI, BANTU SIASATAN

Berikutan kes Farid Kamil yang telah menampar seorang anggota polis dan memukul dua orang awam semalam, Pelakon dan Pengarah Farid Kamil direman selama empat hari bermula hari ini bagi membantu siasatan

| Live TV