Events By: Ad Ops July 12, 2018 @ 8:55am

Tuah Anak Yatim Berkunjung Ke Sunway Lagoon!

Sempena Hari Raya Aidifitri, Ahad lalu, pihak Sunway Lagoon telah menjemput lebih kurang 70 orang anak-anak yatim dari Rumah Anak-Anak Yatim Damai, Kuang untuk menikmati hari yang penuh dengan keseronokan. 

Acara ini bermula dengan tarian alu-aluan dari penari Sunway Lagoon dan pasangan maskot Sunway Lagoon iaitu, Captain Quack dan Lady Quack yang memakai pakaian tradisional bagi menyambut anak-anak yatim tersebut dengan keadaan yang meriah sekali!

Sebaik sahaja selesai sesi penggambaran, anak-anak yatim ini dibawa pula  ke Wildlife Park untuk melihat pelbagai haiwan yang mempunyai 150 spesis secara dekat.                         

Melalui lawatan ini juga, kanak-kanak dari Rumah Anak-anak Yatim Damai, Kuang dapat mengenali harimau putih iaitu Samson dan Asha. Singa putih iaitu Zola dan Zuri, black panther dan banyak lagi! Wow!

Untuk memeriahkan lagi suasana sempena lawatan mereka kali ini, anak-anak yatim Damai, Kuang turut dihiburkan dengan persembahan Wildlife Theater dari Wildlife Multi-Animal Show. Menarikkan! 

Nampaknya, adik-adik kita dari Rumah Anak-anak yatim Damai juga sangat bertuah kerana dapat bertemu dengan SpongeBob SquarePants dan Patrick Star untuk sesi suai kenal di Nickelodeon Lost Lagoon, taman tema Nickelodeon yang pertama Asia.

Selain itu, pihak Sunway Lagoon juga turut membuat kejutan kepada adik-adik yang lahir pada 8 Julai. Sudah tentu acara ini akan menjadi memori yang sangat istimewa buat adik-adik kita ni kan? 

Menurut Pengurus Besar Sunway Lagoon, Sean Choo berkata, taman tema rekreasi ini merupakan taman tema untuk mengeratkan hubungan silaturrahim antara keluarga.

“Sunway Lagoon adalah tempat untuk menyatupadukan orang ramai dan mencipta memori indah bersama. Kami berasa senang dapat melihat keceriaan dan gelak tawa kanak-kanak dari Rumah Anak-Anak Yatim Damai yang bergembira bermain di taman tema ini. Musim perayaan pula ialah masa untuk berkongsi kasih sayang dan kami amatlah bangga dapat memberikan senyuman, kegembiraan dan kenangan indah buat mereka terutama pada musim raya ini.” Jelasnya

Tahniah diucapkan kepada pihak Sunway Lagoon kerana telah berjaya menjayakan acara yang sangat istimewa ini buat  Anak-Anak Yatim Damai, Kuang!

Ditulis Oleh: Nik Nur Amira

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Mon, 2 Jul 2018
Featured Mon, 12 Sep 2022
Hiburan Tue, 6 Sep 2022

“Bergabung Meletup” – Nyanyian Nuha Bahrin & Nissa Sabyan Buat Peminat Teruja

Wow!! Nuha duet dengan Nissa Sabyan guys! Letupss arab dia orang!!

Featured Tue, 14 Jun 2022

“Kalau Diam Orang Anggap…” – Fiza Halim Dituduh Buat ‘Projek’ Dalam Toilet & Tawar Khidmat S*ks Di Hotel Terkemuka

Fuhh, dakwaan macam ni jatuhkan maruah orang je 😌 Tak baik fitnah-fitnah orang!

Featured Mon, 29 May 2023
Events Thu, 28 Feb 2019
Featured Wed, 8 Jun 2022
Hiburan Fri, 19 Apr 2019

Ilyka Nafi Tolak Kerjasama Dengan Komposer Tempatan

Di usia 47 tahun, vokal Datin Seri Ilyka masih memukau!

error: Content is protected !!