Trending By: Padin April 26, 2022 @ 3:56pm

[VIDEO] Tropicana Mewarnai Aidilfitri Dengan Mendefinisi Semula Seni Kehidupan Mereka

Ketika ramai di antara kita sibuk membeli-belah dan menantikan kedatangan Syawal bersama keluarga, Tropicana ingin mengambil peluang ini untuk menyebarkan kegembiraan bersama anak-anak di rumah Pusat Jagaan Cahaya Kasih Bestari. Semasa meninjau di pusat jagaan tersebut, seramai 168 orang penghuni dan mereka ditempatkan di lapan buah rumah yang lain. Rata-ratanya mereka semua terdiri daripada anak-anak yatim dan asnaf.

Kami bertanya kepada anak-anak tersebut, apa yang mereka inginkan untuk raya kali ini. Ada yang mahukan kasut, ada juga hanya meminta untuk membuat aktiviti di luar bersama rakan-rakan. Walaupun semua perkara ini kelihatan biasa bagi kita, namun ianya adalah satu keistimewaan bagi sesetengah orang.

Anak-anak Pusat Jagaan Cahaya Kasih Bestari Bermain & Berseronok di Taman Sementara Tunggu Waktu Berbuka

Selalunya agensi kerajaan atau swasta akan memilih untuk mengadakan majlis berbuka puasa sahaja, tapi pada tahun ini syarikat pemaju, Tropicana Corporation Berhad dengan tema, ‘Detik yang dikongsi, Adalah detik yang dihargai’ membuat sedikit kelainan dengan menyediakan beberapa aktiviti yang menarik untuk adik-adik dari Pusat Jagaan Cahaya Kasih Bestari di Central Park, Tropicana Heights, Kajang. Kena tengok video ini untuk mengetahui apa aktiviti tersebut.

Jelas sekali, keseronokan di setiap raut wajah adik-adik Pusat Jagaan Cahaya Kasih Bestari dengan aktiviti yang disediakan. Walaupun berpuasa, namun mereka tetap aktif melakukan aktiviti dan juga bersemangat shopping raya di Tropicana Gardens Mall.

Lepas bergambar sebagai kenangan, adik-adik ini dibawa ke Tropicana Golf & Country Resort untuk menikmati pemandangan penuh kehijauan sambil menunggu waktu berbuka puasa.

Rambang mata bila tengok lebih 200 jenis hidangan. Walaupun letih, adik-adik ini nampak seronok.

Selain menganjurkan aktiviti dan majlis berbuka puasa, Tropicana Corporation Berhad juga menyumbangkan dana berjumlah RM10,000 untuk keperluan di Pusat Jagaan Cahaya Kasih Bestari. Semoga kita semua mendapat berkat dengan meraikan mereka yang kurang bernasib baik di bulan yang penuh keberkatan ini.

Terima kasih Tropicana!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 1 Apr 2022

UiTM Memutuskan Profesor Dr Roshana Takim Untuk ‘Berehat’ Daripada Tugasan Pengajaran Mulai 1 April 2022

Pensyarah berkenaan direhatkan sehingga siasatan lengkap dibuat oleh pihak UiTM

Trending Wed, 25 Apr 2018

民间晚上禁忌:半夜10件不要做的事

晚上11点到凌晨1点是一天中阴气最重的时刻,在古人的神鬼传说中是鬼魂出没的时间。相信不少人都被长辈提醒这半夜10件不要做的事!比如不能照镜子,不能吹口哨等,加上听到的一些灵异故事,越发的让人觉得可怕。

Trending Sun, 3 Nov 2019

“Sweet, Simple, Elegance,” Wan Azizah Bangga Dengan Hasil Kerja Tangan Komuniti Di Sabah

hasil kerja yang dilakukan oleh komuniti masyarakat Nabawan, Sipitang dan Keningau

Featured Tue, 26 Oct 2021

“Baru Sebulan Kami Berkahwin, Sejujurnya Memang Seronok” – Zizi Kirana Gembira Gara-Gara…

Genap sebulan usia perkahwinan, Zizi Kirana meluahkan rasa gembiranya berkahwin dengan suami yang juga pelakon, Yusuf Bahrin. Menurut Zizi atau nama sebenarnya, Nur Fazelah @ Zizie Mad Tahil, 36, kini dia menggalas tanggungjawab sebagai seorang […]

Trending Tue, 26 Apr 2022
Featured Tue, 12 Oct 2021
Featured Wed, 11 May 2022

“360 Dia Ubah Saya…” – Rosnah Mat Aris Bahagia Kahwin Lelaki Muda

Semoga rumahtangga Kak Ros terus bahagia selamanya…

Selebriti Sun, 10 Apr 2022
Trending Sat, 17 Jul 2021

“Hal Seperti Ini Seeloknya…” – Menteri Agama Buka Mulut Isu Caprice vs Ebit Lew

Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Seri Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri memberikan respons terhadap isu panas yang melibatkan penyanyi rap, Caprice dan pendakwah Ustaz Ebit Lew. Berharap agar perselisihan faham ini dapat […]

| Live TV