Trending By: Padin April 26, 2022 @ 3:56pm

[VIDEO] Tropicana Mewarnai Aidilfitri Dengan Mendefinisi Semula Seni Kehidupan Mereka

Ketika ramai di antara kita sibuk membeli-belah dan menantikan kedatangan Syawal bersama keluarga, Tropicana ingin mengambil peluang ini untuk menyebarkan kegembiraan bersama anak-anak di rumah Pusat Jagaan Cahaya Kasih Bestari. Semasa meninjau di pusat jagaan tersebut, seramai 168 orang penghuni dan mereka ditempatkan di lapan buah rumah yang lain. Rata-ratanya mereka semua terdiri daripada anak-anak yatim dan asnaf.

Kami bertanya kepada anak-anak tersebut, apa yang mereka inginkan untuk raya kali ini. Ada yang mahukan kasut, ada juga hanya meminta untuk membuat aktiviti di luar bersama rakan-rakan. Walaupun semua perkara ini kelihatan biasa bagi kita, namun ianya adalah satu keistimewaan bagi sesetengah orang.

Anak-anak Pusat Jagaan Cahaya Kasih Bestari Bermain & Berseronok di Taman Sementara Tunggu Waktu Berbuka

Selalunya agensi kerajaan atau swasta akan memilih untuk mengadakan majlis berbuka puasa sahaja, tapi pada tahun ini syarikat pemaju, Tropicana Corporation Berhad dengan tema, ‘Detik yang dikongsi, Adalah detik yang dihargai’ membuat sedikit kelainan dengan menyediakan beberapa aktiviti yang menarik untuk adik-adik dari Pusat Jagaan Cahaya Kasih Bestari di Central Park, Tropicana Heights, Kajang. Kena tengok video ini untuk mengetahui apa aktiviti tersebut.

Jelas sekali, keseronokan di setiap raut wajah adik-adik Pusat Jagaan Cahaya Kasih Bestari dengan aktiviti yang disediakan. Walaupun berpuasa, namun mereka tetap aktif melakukan aktiviti dan juga bersemangat shopping raya di Tropicana Gardens Mall.

Lepas bergambar sebagai kenangan, adik-adik ini dibawa ke Tropicana Golf & Country Resort untuk menikmati pemandangan penuh kehijauan sambil menunggu waktu berbuka puasa.

Rambang mata bila tengok lebih 200 jenis hidangan. Walaupun letih, adik-adik ini nampak seronok.

Selain menganjurkan aktiviti dan majlis berbuka puasa, Tropicana Corporation Berhad juga menyumbangkan dana berjumlah RM10,000 untuk keperluan di Pusat Jagaan Cahaya Kasih Bestari. Semoga kita semua mendapat berkat dengan meraikan mereka yang kurang bernasib baik di bulan yang penuh keberkatan ini.

Terima kasih Tropicana!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 8 Mar 2018

丧心「巨鼻给皂器」手感超真实

你会把擤出来的鼻涕往身上抹吗?这听起来有点恶心,但几乎人人在小时候都做过的行为,现在又要「卷土重来」进入你的人生了。你洗澡的时候可以轻松把绿鼻涕抹到身上……

Featured Tue, 28 Mar 2023
Hiburan Sun, 21 Jan 2024
Featured Sun, 17 Apr 2022
Trending Sat, 13 Jul 2019

Sanggup Menyorok 3 Jam Atas Bumbung Kerana Takut Berkhatan

“Cuma 10 minit diperlukan untuk berkhatan, tetapi menunggunya, tiga jam.”

Hiburan Sat, 20 Jan 2024
Trending Wed, 31 Mar 2021

Selepas 13 Tahun Menyepi, VE Muncul Dengan Lagu Baru

Voices of Euphonious (VE) bukan nama baharu dalam industri muzik. Kumpulan vokal harmoni itu telah ditubuhkan pada 1997, namun selepas sedekad bersama, mereka akhirnya membuat keputusan untuk membawa haluan masing-masing. Tahun lalu, selepas hampir 13 […]

Featured Tue, 28 Jun 2022
error: Content is protected !!