Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Trending By: Attiqah Mohd November 1, 2020 @ 2:38pm

Vokal Mania: Aina & Tomok Tebus Kekalahan Minggu Lalu, Ini Senarai Penuh Ranking Episod 2

Konsert kedua Vokal Mania telah berlangsung dengan meriah pada malam tadi.

Ia menyaksikan persembahan mantap dari empat idol iaitu Aina Abdul, Indah Ruhaila, Tomok dan Lan Solo bersama empat orang rookie, Nuha Bahrin, Fiera, Razak A’ai dan Daniesh Suffian.

Menyaksikan dua persembahan iaitu solo dan battle, idol dan rookie masing-masing tampil dengan kehebatan tersendiri.

IDOL 4 – ROOKIE 0

Program yang dihoskan oleh Datuk AC Mizal dan Azira Shafinaz itu dimulakan dengan persembahan daripada rookie, Fiera.

Fiera berjaya membuat persembahan yang baik namun tuah tidak menyebelahi dirinya dalam pusingan battle bersama Aina Abdul.

Manakala, bagi persembahan kedua oleh idol, iaitu Lan Solo berjaya mencuri hati juri  sekaligus memenangi pusingan battle bersama rookie, Razak A’ai.

Persembahan seterusnya menyaksikan rookie, Nuha Bahrin sedikit tidak bersedia di atas pentas sekaligus gagal dalam pusingan battle bersama Tomok.

Persembahan terakhir adalah persembahan daripada idol, Indah Ruhaila yang penuh penghayatan dan melayakkan beliau untuk memenangi pusingan battle bersama rookie, Daniesh Suffian.

Biarpun kelihatan kurang bersedia, konsert pertama menyaksikan Nuha Bahrin berjaya memenangi Rookie Star Award.

Peratusan undian Rookie Star Award adalah berdasarkan 70 peratus daripada undian awam, dan 30 peratus daripada penilaian juri tetap.

Berikut merupakan kedudukan idol dan rookie berdasarkan format pemarkahan oleh juri profesional, Misha Omar bersama Yusry Abdul Halim dan undian online beserta komen:

KEDUDUKAN IDOL

#1 Aina Abdul

Solo: Semalam

Battle vs Fiera: Cinta

Yusry: Aina pandai jaga vokal. Makin lama makin intense.

#2 Tomok

Solo: Sumpah

Battle vs Nuha Bahrin: Di Matamu

Misha: Idol macam bersedia, dia faham minggu lepas dia kalah..

#3 Lan Solo

Solo: Kejoraku Bersatu

Battle vs Razak A’ai: Drama

Yusry: Lan, kau macam sama je. Aku tahu kau boleh buat tapi lagi baik kalau kau cuba keluar sedikit dari comfort zone kau.

#4 Indah Ruhaila

Solo: Ikut Rentakku

Battle vs Daniesh Suffian: Salahkah

Yusry: Saya faham the pressure to outdoing your opponent tapi ada tendency you start over sing, so kena jaga-jaga juga, jangan terlalu over sing. You have to bear in mind kita punya rookie, dia ada 2 minggu untuk bersedia, awak ada berapa lama? People know what you can do, so you don’t have to over sing.

KEDUDUKAN ROOKIE

#1 Nuha Bahrin

Solo: Kau Kekasih Awal Dan Akhir

Battle vs Tomok: Di Matamu

Misha: For Nuha, styling overtake quality vokal. Merencatkan kualiti vokal. Tendency jadi pitchy. A smart singer know her limits. So, bila kita tahu limit kita. Kita tahu sebesar mana lagu untuk di bawa.

Yusry: Too much styling, awak kena respect lagu asal. Saya rasa komposer Fauzi Marzuki pun mesti pelik kenapa awak ubah lagu asal sampai macam tu masa first performance.

#2 Daniesh Suffian

Solo: Bukan Cinta Biasa

Battle vs Indah: Salahkah

Yusry: Suara awak sedap. Soothing. You’ll make a good recording artist. Ada beza recording artist dengan live performance. Live performance mungkin belum bersedia lagi.

#3 Razak A’ai

Solo: Sakit

Battle vs Lan Solo: Drama

Yusry: Persembahan okay. Battle dengan Lan, agak quite close dua-dua.

#4 Fiera

Solo: Destinasi Cinta

Battle vs Aina Abdul : Cinta

Misha:  Persetankan kata-kata bakat diukur berdasarkan saiz badan. Kalau awak rasa boleh jadi penyanyi gred A, teruskan.

Yusry: Boleh nyanyi, note dah smpai. Tapi tak ada benda nak look forward towards the song.

Jadi, jangan lupa undi peserta kegemaran korang di www.xtra.com.my/vokalmania dan saksikan Vokal Mania episod ketiga minggu hadapan, pada Sabtu, pukul 9 malam, di TV3!

Vokal Mania ini juga boleh ditonton strim langsung secara HD di YouTube TV3 Malaysia dan tonton.com.my ATAU menerusi LIVE TV di www.xtra.com.my/livetv dan layari www.xtra.com.my dan laman media sosial TV3 Malaysia untuk info lanjut.

Rancakkan perbualan di media sosial dengan menggunakan tanda pagar #vokalmania.

Kredit foto: TV3 MALAYSIA

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 13 Aug 2020

Pencetus Kluster Sivagangga Dipenjara 5 Bulan

Semoga perkara ini dijadikan iktibar buat semua

Featured Thu, 8 Mar 2018

(VIDEO) Serena Williams Sampaikan Mesej Penuh Inspirasi Kepada Wanita Dalam Iklan Terbaru Nike

Selamat menyambut Hari Wanita Sedunia! Hari special ni memberi penghormatan kepada kejayaan dan pencapaian golongan wanita. Sepatutnya mereka patut rasa bangga dan lagi bersemangatlah, kan?

Trending Tue, 12 May 2020

Bantuan Khas Aidilfitri Diberikan Buat Penjawat Awam Dan Pesara Mulai 20 Mei

Hargailah jasa mereka yang bertugas di barisan hadapan..

Trending Thu, 18 Jul 2019

SAH! Video ‘Semburit’ Haziq Tulen

aya selaku ketua polis negara tidak boleh memandai-mandai… perkara itu menjadi subjek dalam perbicaraan sekiranya dibawa ke muka pengadilan.

Featured Thu, 4 Feb 2021

PM Nasihat Agong Untuk Bubar Parlimen Selepas Covid-19 Reda

Semoga kita dapat melalui ujian ini dengan tabah!

Trending Thu, 11 Apr 2019

#JusticeForAudrey: Teenage Girl Brutally Bullied and Hospitalised by Other Teen Girls

They’re only teenagers and they had the audacity to hurt someone else like this!

Trending Fri, 16 Feb 2018

10 THINGS FROM OUR CHILDHOOD THAT WILL BRING BACK SWEET MEMORIES

#Throwback to wonderful memories from our youthful days.

Trending Thu, 7 Dec 2017

Ibu Bawah Umur Sorok Bayi Dalam Kabinet

Seorang remaja lelaki berusia 15 tahun ditahan selepas teman wanitanya yang bawah umur didapati melahirkan seorang bayi lelaki dan menyembunyikannya di dalam laci sebuah rumah di Kampung Bahagian Jaya. Menurut Supritendan Martin Koo yang merupakan […]

| Live TV