Trending By: Padin December 25, 2020 @ 3:32pm

Vokal Mania: Terkejut Dapat Masuk Final, Eranzz Lambert Bakal Buat Kejutan

Rookie Vokal Mania, Eranzz Lambert atau nama sebenarnya, Shah Iran Shahdan, 33, akui terkejut apabila namanya diumumkan sebagai salah seorang finalis program terbabit.

Bakal bertarung dengan tiga lagi rookie iaitu Danial Chuer, Aisha Retno dan Alif Kadim, Eranzz merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada mereka yang memberikan sokongan.

ARTIKEL BERKAITAN: Vokal Mania: Danial Chuer, Aisha Retno, Eranzz Lambert & Alif Kadim Layak Ke Final

“Saya hilang kata-kata. Berjaya ke tahap separuh akhir pun saya sangat bersyukur dan terkejut, apatah lagi bila nama saya diumumkan berjaya tembus ke peringkat akhir, lagilah saya tak sangka.

“Sejujurnya, saya rasa tak percaya. Berbanding peserta lain yang bertarung di semi final, mereka mempunyai ramai pengikut di laman sosial berbanding saya yang masih baru.

“Saya berterima kasih kepada semua penonton yang mengundi dan memilih saya hingga berjaya melayakkan kaki ke peringkat akhir, Alhamdulillah,” katanya.

Dalam pada itu, Eranzz turut mendedahkan dia bakal membuat kejutan di pentas akhir Vokal Mania.

Saya mahu memberikan sesuatu yang seimbang dari segi nyanyian dan persembahan. Saya bersyukur penyampaian saya di peringkat separuh akhir mendapat pujian juri tetapi saya masih belum berpuas hati kerana banyak yang perlu saya perbaiki untuk persembahan akhir nanti.

“Insya-Allah, saya akan enjoy atas pentas dan akan membuat kejutan nanti, kena tengok nanti. Menang atau kalah, saya serahkan kepada rezeki, asalkan saya manfaatkan persembahan terbabit sebagai momen terakhir di Vokal Mania,” katanya lagi.

Selain bertarung sesame rookie, mereka juga akan berentap dengan idol, Aina Abdul, Indah Ruhaila, Tomok dan Lan Solo di pusingan battle.

Pada episod akhir Vokal Mania, seorang idol akan memenangi wang tunai bernilai RM50,000 dan seorang rookie akan memenangi hadiah bernilai RM30,000 termasuk wang tunai, satu rakaman lagu dan sebuah muzik video.

Siapa yang bakal bergelar juara rookie dan juara idol untuk program Vokal Mania? Sama-sama nantikan jawapannya pada Sabtu, 26 Disember 2020, jam 9 malam ini di TV3!

Undi rookie dan idol kegemaran anda di www.xtra.com.my/vokalmania serta laman media sosial TV3 Malaysia untuk info lanjut.

Vokal Mania juga boleh ditonton strim langsung secara HD di YouTube TV3 Malaysia dan tonton.com.my ATAU menerusi LIVE TV di www.xtra.com.my/livetv.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 11 Apr 2018

Maut Akibat Buah, Awas Penggemar ‘Rockmelon’

Dilaporkan seramai tujuh orang maut dan keguguran selepas makan tembikai yang mengandungi bakteria listeriosis ini! Hati-hati semua…

Trending Sat, 28 Sep 2019
Trending Sat, 29 May 2021

Filem & Drama Hebat Primeworks Studios Ditayangkan Secara Eksklusif Di Disney+ Hotstar

Bagi menzahirkan sokongan terhadap komuniti filem tempatan, Disney+ Hotstar memeterai satu siri perjanjian beberapa tahun dengan pengedar dan aggregator kandungan premium di Malaysia, Primeworks Studios. Bermula 1 Jun ini, penonton di Malaysia boleh mengakses lebih […]

Trending Tue, 23 Jun 2020

Sekolah Boleh Ubahsuai Keperluan Asalkan Patuh SOP

Buat pihak sekolah dan guru-guru.

Trending Sun, 11 Apr 2021

Tamat Zaman Anak Dara Pada Usia 48 Tahun Dengan Lelaki British, Haliza Misbun Dapat Hantaran Sebuah Rumah

Aktres popular 1990-an, Haliza Misbun, 48, selamat bergelar isteri kepada duda anak satu yang juga lelaki warga British, Matthew John Rodgers, 48, dengan sekali lafaz. Majlis pernikahan mereka berlangsung di Masjid Ar Rahah, Kerinchi, Kuala […]

Featured Tue, 12 Oct 2021

Excited Nak Rentas Negeri… Tapi Sebelum Tu, Jangan Lupa Buat 5 Perkara Ini!

Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob telah mengumumkan kebenaran merentas negeri akan dikuatkuasakan serentak di seluruh negara mulai semalam. Tiada lagi sekatan dibuat, jadi, tak perlulah mendapatkan kebenaran dari pihak berkuasa untuk merentas negeri. […]

Trending Sat, 13 Oct 2018

桌上别放咖啡杯!这「9项物品」降低工作效率

你的办公桌是否堆满了杂物,想要好好移动滑鼠都很难?

Featured Wed, 29 Apr 2020

| Live TV