Featured By: Ad Ops January 10, 2018 @ 12:13pm

1st Date: Apa Perlu Pakai

Temu janji pertama merupakan satu perkara yang sangat mengujakan bagi setiap wanita. Namun, pada masa sama mendebarkan lebih-lebih lagi jika tidak tahu apa yang hendak dipakai sewaktu pertemuan pertama dengan si dia. First impression memainkan peranan yang penting dan jika tersalah langkah dalam pemilihan pakaian, ia mungkin mampu menjadi disaster date buat anda dan si dia.

Penasihat fesyen yang juga fashion stylist, Tym Fatimah berkongsi panduan gaya penampilan yang sesuai dan tepat untuk temu janji pertama anda.

  1. Pilih pakaian yang sopan, ringkas dan tampak selesa

Gaya yang simple mampu membuat seseorang itu kelihatan lebih bergaya. Amat penting untuk memilih pakaian yang sesuai dengan tempat serta aktiviti yang dilakukan kerana jika tidak, ia akan menyebabkan ketidakselesaan sepanjang date tersebut.

  1. Go for pastel color

Warna-warna pastel sangat sesuai untuk date pertama. Pemilihan warna yang lembut ini mampu melahirkan suasana yang romantik berbanding warna-warna striking atau terang lain yang mampu menyakitkan mata si dia dan juga orang sekeliling.

  1. Aksesori ringkas

Aksesori dempak bukan pilihan yang tepat untuk first date. Cukup sekadar hiasan ringkas sebagai pelengkap gaya.

Menurut Tym Fatimah, memakai sesuatu yang sarat dan penuh perlu dielakkan kerana anda pasti tidak mahu kelihatan seperti pokok krismas. Pakaian yang seksi atau menjolok mata juga patut dielakkan kerana takut si dia menganggap anda memberi isyarat yang salah. Cukuplah mengenakan pakaian yang sopan, namun masih menunjukkan siluet badan.

Kata Tym lagi, fesyen adalah subjektif. Tidak semua orang menyukai apa yang kita suka. Justeru, untuk temu janji pertama, keselesaan adalah kunci utama. Penting untuk anda tampil dengan penuh yakin supaya tidak rasa janggal. Biar tampak sempurna dan classy kerana dari situ seseorang dinilai.

Sumber : Aplikasi Wanita

Muat turun secara percuma di :-

GooglePlay: bit.ly/WanitaAndroid
AppStore: bit.ly/WanitaApple

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 12 May 2023
Featured Wed, 30 Jun 2021

Tony Spider Meninggal Dunia

Industri muzik tanah air hari ini dikejutkan dengan berita kehilangan seorang permata seni apabila pemain bass kumpulan muzik terkenal, Tony Spider disahkan telah meninggal dunia pagi tadi. Kehilangan allahyarham disahkan oleh salah seorang anggotan kumpulan […]

Featured Mon, 15 Jun 2020

Tag roti Gardenia jadi aksesori cantik penyambung pelitup muka

Murah, bergaya, paling penting kitar semula

Featured Thu, 30 Dec 2021

“Satu Tugas Yang Amat Besar” – Anzalna Sebak Jadi ‘Pengganti’ Siti Sarah

Jenama tudung milik Allahyarham Siti Sarah, Loveta bakal menampilkan pelakon Anzalna Nasir selaku wajah baharu bagi koleksi yang bakal muncul pada Januari ini. Anzalna yang baru sahaja berhijab September lalu menerusi hantaran Instagram miliknya berkata, […]