Featured By: Nani Ramlee January 10, 2018 @ 12:13pm

1st Date: Apa Perlu Pakai

Temu janji pertama merupakan satu perkara yang sangat mengujakan bagi setiap wanita. Namun, pada masa sama mendebarkan lebih-lebih lagi jika tidak tahu apa yang hendak dipakai sewaktu pertemuan pertama dengan si dia. First impression memainkan peranan yang penting dan jika tersalah langkah dalam pemilihan pakaian, ia mungkin mampu menjadi disaster date buat anda dan si dia.

Penasihat fesyen yang juga fashion stylist, Tym Fatimah berkongsi panduan gaya penampilan yang sesuai dan tepat untuk temu janji pertama anda.

  1. Pilih pakaian yang sopan, ringkas dan tampak selesa

Gaya yang simple mampu membuat seseorang itu kelihatan lebih bergaya. Amat penting untuk memilih pakaian yang sesuai dengan tempat serta aktiviti yang dilakukan kerana jika tidak, ia akan menyebabkan ketidakselesaan sepanjang date tersebut.

  1. Go for pastel color

Warna-warna pastel sangat sesuai untuk date pertama. Pemilihan warna yang lembut ini mampu melahirkan suasana yang romantik berbanding warna-warna striking atau terang lain yang mampu menyakitkan mata si dia dan juga orang sekeliling.

  1. Aksesori ringkas

Aksesori dempak bukan pilihan yang tepat untuk first date. Cukup sekadar hiasan ringkas sebagai pelengkap gaya.

Menurut Tym Fatimah, memakai sesuatu yang sarat dan penuh perlu dielakkan kerana anda pasti tidak mahu kelihatan seperti pokok krismas. Pakaian yang seksi atau menjolok mata juga patut dielakkan kerana takut si dia menganggap anda memberi isyarat yang salah. Cukuplah mengenakan pakaian yang sopan, namun masih menunjukkan siluet badan.

Kata Tym lagi, fesyen adalah subjektif. Tidak semua orang menyukai apa yang kita suka. Justeru, untuk temu janji pertama, keselesaan adalah kunci utama. Penting untuk anda tampil dengan penuh yakin supaya tidak rasa janggal. Biar tampak sempurna dan classy kerana dari situ seseorang dinilai.

Sumber : Aplikasi Wanita

Muat turun secara percuma di :-

GooglePlay: bit.ly/WanitaAndroid
AppStore: bit.ly/WanitaApple

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Oh Lawa Tue, 5 Mar 2019
Featured Mon, 19 Nov 2018

Berkhasiat Atau Tidak Makan Organ Dalaman Haiwan?

Hati, perut, usus, lidah antara jenis organ dalaman haiwan.

Featured Fri, 8 May 2020
Eat Travel Sat, 28 Mar 2020
Featured Thu, 4 Jul 2019

Meghan Markle amalkan rutin senaman santai selepas bersalin

Ringkas sahaja, tetapi sangat bermanfaat!

Featured Sun, 19 Apr 2020
Featured Thu, 8 Feb 2018

5 Cara Tambah Berat Badan

Adakah anda salah seorang daripada mereka yang kecewa dengan berat badan sendiri? Bukan masalah gemuk, tapi masalah underweight, atau terlalu kurus?

Featured Fri, 2 Feb 2018

High Heels Cantik, Tapi Undang Bahaya

High heels atau kasut tumit tinggi memang cantik digayakan, tetapi tahukah anda bahawa pemakaian item fesyen ini punya kesan negatif kepada tubuh badan.

Oh Lawa Tue, 6 Feb 2018

Sneakers Setiap Hari?

Gelombang stail luxe sport atau suntikan elemen sukan dalam gaya harian menjadi trend sejak 5 tahun kebelakangan. Impak keselesaan dalam masa sama kekal stylish memungkinkan stail ini terus jadi pilihan sekurangnya 5 tahun lagi. Siapa tahu?

familuv Wed, 26 Sep 2018

Hanis Zalikha Kongsi Cara Nak Simpan Telur Ayam Dalam Peti Sejuk. Perlu Ke Basuh Dahulu?

Ini mungkin akan menjawab persoalan anda, kenapa telur anda cepat rosak!

| Live TV