Filem By: Salma Syahbuddin February 5, 2018 @ 10:21am

PULANG FILEM BERPROFIL TINGGI 2018?

 ‘Pulang’ sebuah lagi karya hasil garapan kemas pengarah Kabir Bhatia. Berlatarbelakangkan era 1940-an hingga tahun 2010 sememangnya ‘Pulang’ adalah sebuah naskhah yang menarik. Karya milik Mira Mustaffa ini adalah berdasarkan tentang inspirasi seorang kelasi kapal Melayu yang ketika itu berpengkalan di Melaka.

Pada tahun tersebut, kelasi melayu sangat dikehendaki oleh syarikat perkapalan besar dunia. Kerana menurut mereka, orang melayu kuat bekerja dan jarang menimbulkan masalah diatas kapal. Maka, ada dikalangan mereka pada ketika itu sangat berjaya mahupun sebaliknya.

Menurut salah seorang pelakon utamanya, Azrel Ismail, idea asal filem ‘Pulang’ ini telah diberikan oleh Ketua Pegawai Eksekutif Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad, Datuk Ahmad Izham Omar yang mana ia sebenarnya diadaptasi daripada kisah benar. Pada masa sama, filem ini juga dimuatkan dengan unsur-unsur dramatik dan turut menampilkan kisah yang pastinya cukup tragis dalam era yang berbeza. Selain pemerintahan British, pengarah Kabir Bhatia turut memaparkan era penaklukan Jepun ketika Perang Dunia Kedua. 

Antara pelakon yang turut membintangi filem ‘Pulang’ ini ialah Remy Ishak, Puteri Aishah, Datuk Jalaludin Hassan, Juliana Evans, Azrel Ismail dan ramai lagi.

So, kepada semua peminat-peminat Remy Ishak dan filem ‘Pulang’, teruskan mendapatkan info terkini mengenai tayangan filem ini menerusi laman facebook Pulang di www.facebook.com/pulangthemovie/ 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Filem Thu, 30 Aug 2018

《光》国际影展再传捷报!郭修篆、庄仲维再度入围

继上海国际电影节、曼谷影展、以及日本福冈电影节,电影《光》今再入选《第13届华语青年影像论坛》「年度影片」、「年度新锐导演」、「年度新锐摄影师」、以及双「年度新锐男主角」共5项提名!

Filem Mon, 26 Nov 2018

Ralph Breaks the Internet and Box Office!

The internet is definitely buzzing with Ralph running around it.

Filem Thu, 11 Jul 2019

Betul Ke Ustaz Hamadi ‘Hidup Semula’?

Wahhh, tak sabarnya nak tunggu!

Filem Thu, 31 Oct 2019

无人能改的祖宗规矩!揭秘摩梭古老民宅

摩梭人这个古老的民族,在中国以其母系社会而闻名;这一集的《启航》将跟随主持人郑瑞钥的脚步,进入充满神秘感的摩梭古老民宅。

Filem Tue, 16 Apr 2019

Can Love Really Bloom By Just Singing a Duet Together?

Join the journey to find the perfect duet couple.

Filem Mon, 23 Sep 2019

十年经典宗师回归!《叶问 4》甄子丹最后一战

「宇宙最强」甄子丹的功夫巨制《叶问 4》定档今年12月20日圣诞节,全马戏院上映!

Filem Sun, 7 Jan 2018

FILEM KOREA “ALONG WITH THE GODS : THE TWO WORLDS” BIKIN PECAH PANGGUNG?

Setakat 31 Disember 2017, filem ini sudah meraih 8.5 juta penonton sekaligus menjadikan filem ini sebagai filem nombor dua yang mengutip jumlah jualan tiket tertinggi pada tahun 2017 selepas 11 hari tayangannya di pawagam. Wow!

Filem Wed, 27 Jun 2018

盛天俊陈子颖片场撒狗粮 原腾「睇到都眼怨」

八度空间全新中文穿越剧《守百年之约》如火如荼拍摄;情侣档Jordan盛天俊和Emily陈子颖片场不时撒狗粮,让原腾看了都忍不住说「睇到都眼怨」!

Filem Mon, 9 Dec 2019

| Live TV