Hiburan By: Padin December 3, 2023 @ 7:00am

Aeril Zafrel, Wawa Zainal Melangkah Maju Selaku Penerbit… Satukan Aedy Ashraf, Nadhir Nasar & Meerqeen Dalam Filem Klepet!

Pasangan selebriti terkenal, Aeril Zafrel dan Wawa Zainal mula berjinak menjadi penerbit menerusi syarikat Respected Citizen Sdn Bhd yang mula beroperasi pada 2020.

Pernah menerbitkan beberapa naskhah, kini Respected Citizen menghimpunkan tiga selebriti kacak popular, Aedy Ashraf, Nadhir Nasar dan Meerqeen dalam sebuah filem berjudul Klepet.

Bakal menjalani penggambaran dalam masa terdekat, filem yang mengangkat tema komedi aksi ini akan menemui peminat di layar perak pada Ogos tahun hadapan.

Menurut Aeril, penggambaran filem Klepet akan dijalankan sepenuhnya di Melaka.

Ia mendapat kerjasama kerajaaan negeri dan turut mendapat dana pelengkap Perbadanan Filem Nasional (FINAS) melalui Dana Kandungan Digital (DKD).

“Cetusan ilham untuk menghasilkan filem ini adalah selepas saya terfikir, kurangnya filem dengan plot yang menceritkan mengenai percutian menggunakan kenderaan jenis caravan. Apa yang saya perhatikan, tiada lagi filem yang berunsurkan motorhome atau caravan di Malaysia.

“Genre atau jalan cerita filem yang sedia ada di pasaran, semuanya penonton sudah boleh jangka. Lebih-lebih lagi, sekarang ni mood healing menjadi trend netizen, ramai yang suka pergi perkhemahan dan camping. Jadi, saya rasakan tema ini sesuai untuk Klepet,” kata Aeril.

Dalam pada itu, menurut Wawa, pemilihan tiga pelakon lelaki popular yang menjadi teraju utama filem Klepet adalah kerana nilai komersial mereka yang tinggi.

“Filem ini diarahkan oleh pengarah yang bakatnya tidak perlu disangkal lagi kerana pernah terlibat secara langsung dalam animasi tempatan dan luar negara termasuk syarikat studio terkenal iaitu Indra Putra.

“Kami duduk di kerusi penerbit, sudah tentunya kami fikirkan mengenai bisnes. Bercakap soal pemilihan pelakon yang namanya sedang naik, memang kami melihat dari sudut pemasaran, itu yang kami perlukan dan diambil kira.

Kami yakin dengan pasukan produksi dan pelakon yang ada mampu untuk melonjakkan filem ini. Kami juga meletakkan sasaran filem ini boleh mencecah RM6 juta sehingga RM7 juta kutipan,” katanya.

Selain Aedy Ashraf, Meerqeen dan Nadhir Nasar, Klepet turut dibintangi Joey Daud, Adlin Aman Ramlie, Namie dan Eric Fauzi.

Sementara itu, filem Klepet turut menampilkan wajah baharu seperti Arfie Shah dan Darina Porhun.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 18 May 2018

BTS’ Fake Love MV Just Dropped and It’ll Make You Tear Up

It’s so gorgeous, you’ll be crying a river for them.

Hiburan Wed, 18 Aug 2021

“Terubat Rindu…” – Kongsi Video Terbaru Sambal Jawa ‘My Style’, Instagram Siti Sarah Akan Kekal Aktif

Akaun Instagram milik Allahyarham Siti Sarah Raissuddin yang mempunyai lebih 2.8 juta pengikut akan kekal aktif untuk tatapan peminatnya. Difahamkan, akaun terbabit kini dikendalikan oleh ahli keluarga Allahyarham dan akan berkongsi segala perkembangan terkini empat […]

Hiburan Wed, 11 Dec 2019

Katy Perry In Khoon Hooi? Wow!

Way to go Khoon Hooi!

Hiburan Thu, 25 Oct 2018

#Mentor7: Kenapa Aizat Amdan Pantau Gaya Hidup Protege?

Bukan niat nak menyibuk tau, Aizat ada alasan tersendiri mengapa dia begitu mengambil berat bab-bab pemakanan, percakapan termasuklah waktu bersenam.

Hiburan Tue, 21 Jan 2020

Naim Daniel Nafi #SembahNaim Pesongkan Akidah

Netizen pun…jangan lah cepat nak hukum orang.

Hiburan Fri, 8 Jun 2018

Jangan Salahkan Skrip, Bukan Rezeki Dia Dalam Produksi Bagus

Saya tidak salahkan Aiman dengan tindakannya mengeluarkan kenyataan itu sebaliknya beranggapan aktor tersebut bernasib malang kerana berlakon dalam karya dengan skrip tidak bermutu.

Featured Mon, 20 Feb 2023

Individu Dakwa Intan Najuwa Sudah Bertunang Dengan Lelaki Berstatus Datuk?

Wahhh, kalau betul apa salahnya kan ❤️🥰🥰

error: Content is protected !!