Hiburan By: Salma Syahbuddin June 11, 2019 @ 6:00am

Akhirnya Megat Tamatkan Zaman Bujang Bersama Suri Pilihan Hati

Peserta yang bakatnya dicungkil menerusi program realiti nyanyian Mentor 7 iaitu Megat Adzuan Mazlan atau Megat selamat menjadi suami kepada Nurul Bania Bahari, yang merupakan pensyarah di sebuah kolej swasta pada Sabtu lalu. Majlis yang berlangsung di kampung halaman kedua mempelai ini turut diserikan dengan adat-adat tradisi bugis yang popular di negeri Tawau, Sabah itu.

Majlis Mapacci dalam adat bugis atau dikenali sebagai malam berinai dilakukan sehari sebelum majlis pernikahan bermula. Majlis ini akan diadakan oleh pihak perempuan dimana sanak saudara atau rakan terdekat kedua-dua pasangan akan turut sama memeriahkan malam Mapacci tersebut. Manakala, bagi pihak lelaki pula, acara berbedak turut dilakukan.

 
 
 
View this post on Instagram

Alhamdulillah! ❤️?? #megatxbunny #tawau . Outfit: @weddinggaloresdnbhd

A post shared by Megat Adzuan (@megatgram) on

Menurut Megat, 25, sebelum mengikuti program Mentor 7 beliau telahpun mengikat tali pertunangan bersama gadis pilihan hatinya itu pada 19 Jun tahun lalu.

” Kami bernikah pada sebelah pagi, dan seterusnya majlis persandingan seperti kebiasaan yang dilakukan oleh masyarakat Tawau”

” Kami sengaja mengadakan majlis perkahwinan pada 4 syawal ini untuk mengambil berkat bulan mulia sekaligus menjadi ‘open house’ untuk mengeratkan hubungan silaturrahim antara keluarga, rakan-rakan dan juga peminat.” Katanya.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Megat Adzuan (@megatgram) on

Tidak ralat sama sekali  menamatkan zaman bujang ketika namanya mula bertapak dalam industri seni tanah air, Megat bagaimanapun berpegang pada prinsip selagi berusaha, rezeki pasti ada. Malah, keputusan untuk mendirikan rumahtangga ini telahpun dipersetujui oleh kedua belah pihak sebelum beliau mula berjinak-jinak dalam industri seni lagi.

” Semua persediaan telahpun dirancang sebelum menyertai Mentor 7 lagi dan Alhamdulillah segalanya berjalan dengan baik dan lancar.” Tambahnya.

Hurm, patutlah sebaik sahaja pulang ke kampung halaman pada 20 Julai lalu, Megat kelihatannya sering mengadakan busking di bazar ramadan pusat bandar Sabindo dan Akustik Ramadan bagi kutipan amal rumah anak-anak yatim Ar-Raudhoh, Tawau.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Megat Adzuan (@megatgram) on

Apapun, kami di Xtra ingin mengucapkan Selamat Pengantin Baru buat Megat dan Pasangannya. Semoga kekal bahagia sehingga ke syurga!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 6 Apr 2018

South Korea’s First Gay Idol Shares That He was Bullied by Other Idols!

He has expressed his reasons to coming out and even revealed that other idols have bullied him before.

Trending Thu, 19 Aug 2021

Banjir Yan: 3 Lelaki Maut, 3 Lagi Mangsa Masih Hilang

Tiga mangsa ditemukan meninggal dunia di beberapa lokasi di sekitar kawasan Gunung Jerai di Yan, Kedah yang dilanda banjir susulan fenomena kepala air pada petang Rabu. Menteri Besar Kedah, Muhammad Sanusi Md Nor berkata, setakat

Hiburan Wed, 27 Dec 2017

Ayu Damit Seronok Bercucuk Tanam Cili

Seronoknya berkongsi cerita tentang bercucuk tanam cili

Hiburan Wed, 2 Jan 2019

Bakal Dapat Anak Ketiga, HaHa Running Man Nak Berubah?

Lepas Ha Dream dan Ha Soul, agaknya apa nama anak ketiga HaHa ni ya?

Hiburan Sun, 1 Jul 2018

Betulkah Ardell Aryana Sakit Kanser?

Adakah benar Ardell kini sedang menghidap kanser? Baca berita penuh hanya di Xtra.com.my!

Featured Mon, 26 Jul 2021

“Drama Paling Gedik Pernah Kami Buat..”- Kelainan Drama SitikTok Curi Perhatian Penonton

Drama terbaru yang ditayangkan di TV3 SiTikTok yang baru sahaja menemui penonton pada 22 Julai lalu ternyata mencuri perhatian ramai di media sosial. Drama bersiri 16 episod yang diarahkan oleh Joon Goh ini menampilkan pelakon-pelakon

Hiburan Thu, 26 Dec 2019

Naim Daniel Diugut Netizen Gara-Gara Blackpink!

Sebagai peminat apa salahnya post gambar macam tu kan?

Hiburan Thu, 8 Sep 2022

[VIDEO] Harry Styles Didakwa Meludah Chris Pine

Kalau tengok macam betul je Harry ludah Chris. Kesian dia…

LIFESTYLE Mon, 7 Jan 2019

Bila Anak Meragam Takut Ke Sekolah, Apa Perlu Kamu Buat?

Bila anak menangis depan pintu pagar tadika, jangan buntu ya puan-puan…ada caranya tau!

Featured Thu, 27 Oct 2022

| Live TV