Hiburan By: Maya Basir August 17, 2023 @ 1:56pm

Anggap Netizen Kelakar, Amelia Henderson Nafi Buat Persiapan Kahwin Dengan Aedy Ashraf

Pelakon Amelia Henderson menafikan dakwaan membuat persiapan perkahwinan bersama Aedy Ashraf seperti yang tular di media sosial.

Menurutnya, dia sendiri terkejut menerima berita tersebut dan menyifatkan gosip bakal berkahwin sebagai perkara yang lucu.

“Cerita nak kahwin ini sangat menarik dan entertaining.

“Sebelum ini, saya pernah dituduh bercinta dengan seorang aktor dan kemudian hancurkan hatinya sebab sekarang saya dengan Aedy.

“Saya fikir mereka (netizen) dapat banyak cerita yang saya sendiri tidak tahu. Saya baca komen dekat TikTok dan terkejut since when saya nak kahwin? Saya tengah kerja ni, saya sendiri tak tahu bila saya nak kahwin.

“For me, netizen suka reka cerita… Saya terhiburlah,” katanya yang ditemui semasa sidang media dan pratonton drama bersiri, One Million Dollar Voice di Pavillion, Kuala Lumpur.

Disoal mengenai status sebenar hubungan dengan Aedy, Amelia meminta orang ramai untuk menilai sendiri hubungan mereka.

“Saya fikir anda semua boleh use your own creativity ataupun kalau jumpa Aedy dalam mana-mana acara, bolehlah serang (tanya) dia. Saya tidak boleh jawab (soal status).

“Situasi ini sangat peribadi buat kami sebenarnya. We’re very happy, we’re very close. Kami juga selesa untuk berkongsi apa sahaja.

“Cuma buat masa ini, tiada sebarang perkara menarik mengenai hubungan kami yang boleh dikongsi kepada anda. Selagi tidak ada benda menarik yang kami hendak umumkan, saya tidak tahu hendak jawab apa.

“Sekarang saya sangat sibuk kerana berlakon dua drama dalam satu masa. Tidak ada masa hendak fikir pasal semua benda (termasuk isu kahwin) kerana mahu selesaikan semua kerja,” jelasnya.

Terdahulu, video dimuat naik Amelia di TikTok mencuri perhatian ramai apabila kedengaran dia memanggil Aedy dengan gelaran ‘sayang’.

ARTIKEL BERKAITAN: Kongsi Video Mesra, Amelia Henderson Panggil Aedy Ashraf ‘Sayang’… Netizen Komen – “Mohon Hormati Golongan Single!”

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 12 Apr 2022
Hiburan Thu, 25 Apr 2024
Acara Mon, 6 Mar 2023
Hiburan Sun, 1 Dec 2019
Trending Mon, 12 Apr 2021
Trending Sat, 8 Sep 2018

Renjatan Elektrik Bila Pegang Troli Pasaraya?

Rasanya ramai kot pernah mengalami situasi yang sama dimana setiap kali pegang besi akan rasa macam direnjat elektrik. Betul tak?

TECH Thu, 15 Nov 2018

Bateri Telefon Pintar Kamu Tak Tahan Lama, Salah Siapa?

Korang boleh mula cas handphone apabila beteri berada diparas 15 hingga 35 peratus okay?

Trending Thu, 8 Nov 2018

‘Publicity Is His Friend’, Kenapa Lelaki Ini Label Aliff Syukri Sebagai Dramatik?

Senang faham, kau baling bola kat orang disleksia, dorang susah nak tangkap. Maksudnya?

Hiburan Tue, 13 Nov 2018

「漫威之父」史丹李逝世!享寿95岁

「漫威之父」史丹李(Stan Lee)12日逝世,享寿95岁。