Hiburan By: Salma Syahbuddin August 1, 2018 @ 4:35pm

Amira Rose Drama Paling Hangat, Catat 10 Juta Tontonan

Drama mini bersiri Amira Rose yang ditayangkan buat julung kalinya semasa Aidifitri lepas nyata  mendapat sambutan paling hangat di kalangan penonton seluruh tanah air. Drama yang dibintangi pelakon hebat, Aiman Hakim dan Farah Nabilah ini telah mencatatkan sebanyak 10 juta tontonan menerusi platform TV, atas talian, dan media sosial. Wow!

Dipersembahkan menerusi kerjasama Samsung Malaysia Electronics dengan Media Prima Television Networks (MPTN). Drama ini telah menyaksikan peningkatannya serta turut mendapat reaksi positif daripada penonton. 

Pengarah Jualan dan Strategi, Media Prima Television Networks, Nini Yusof berkata, menerusi Amira Rose kami mendapati drama bersiri pendek semakin mendapat sambutan dikalangan penonton di Malaysia.

“Kerjasama kami dengan Samsung memberi tumpuan kepada penghasilan kandungan yang menarik untuk peminat drama Melayu. Kerjasama ini dihasilkan berdasarkan keyakinan dengan rekod prestasi MPTN yang kukuh, serta komitmen berterusan Samsung dalam memberi inspirasi kepada penonton untuk mengubah cara mereka berkomunikasi, berkongsi maklumat serta mengalami dunia ini,” tambah Nini.

Amira Rose juga berjaya mencapai kedudukan yang paling memberangsangkan sebagai salah satu drama TV yang paling diikuti sepanjang bulan Jun. 

Namun bagi pelakon utama siri drama pendek ini berikutan kejayaan dan sambutan yang menggalakkan terhadap drama Amira Rose, Aiman menyifatkan beliau sangat berbesar hati kerana peminat begitu setia menyaksikan drama bersiri Amira Rose.

“saya amat menghargai sokongan berterusan mereka. Dalam penghasilan drama ini, kami berpeluang berbincang dan mengubah suai jalan cerita untuk menjadikannya karya tersendiri kami dengan adegan spontan. Saya berharap akan berpeluang lagi untuk terlibat dalam drama bersiri sedemikian, kerana saya bercita-cita untuk menyampaikan kandungan yang bermutu tinggi kepada peminat.” Katanya.

Namun, lain pula bagi Farah Nabilah yang begitu terkejut dan teruja terhadap sambutan drama bersiri ini.

“Saya sangat teruja dengan reaksi hangat yang ditunjukkan peminat saya serta para penonton! Sebenarnya, ini hanya kali kedua saya bekerjasama dengan Aiman dalam drama bersiri, dan saya amat terharu dengan sambutan serta komen positif daripada peminat,” ujar Farah.

Jadi, kepada peminat Aiman Hakim dan Farah Nabilah, anda boleh menonton semula lakonan mereka hanya di www.tonton.com.my atau di laman Youtube TV3 kami www.youtube.com/TV3MALAYSIAOFFICIAL

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Fab Foodies! Mon, 11 Jun 2018

Apa Di Dapur Bersama Chef Imelda; Sup Kambing Berempah

Sebelum Ramadhan melabuhkan tirai beberapa hari lagi, resepi ini mungkin ini boleh dijadikan pilihan untuk juadah berbuka puasa hari ini. Penggemar daging kambing, tunggu apa lagi, yuk pekena Sup Kambing Berempah petang ini.  Bahan- Bahannya; […]

Hiburan Tue, 4 Jun 2019
Hiburan Sun, 18 Aug 2019

杨丞琳《青春住了谁》世巡吉隆坡站票房走势凌厉!2价位门票已售罄

杨丞琳《青春住了谁》世界巡回吉隆坡站票房走势凌厉,288令吉和168令吉门票价位已售罄!

Hiburan Tue, 30 Jan 2018

BUKAN RM200, TAPI INI KOS SEBENAR PELAMIN YUNA?

Setiap yang cantik itu semestinya memerlukan kos yang tinggi bukan? Bukanlah setakat hanya RM200 seperti yang diminta oleh bakal mempelai viral tersebut. 

Featured Fri, 8 Oct 2021
Featured Wed, 8 Sep 2021
LIFESTYLE Thu, 25 Oct 2018

75 Years of IKEA: From a Simple Idea to a Bustling Business Model

For over 75 years, IKEA is driven by the belief that furniture can be affordable without sacrificing principles of quality, design and sustainability. What started as a small post order business has grown into a […]

Hiburan Mon, 20 Jan 2020

Fasha Sandha Akui Fobia Berbicara Tentang Kehamilan

Semoga semuanya baik-baik sahaja!

| Live TV