Hiburan By: Salma Syahbuddin August 1, 2018 @ 4:35pm

Amira Rose Drama Paling Hangat, Catat 10 Juta Tontonan

Drama mini bersiri Amira Rose yang ditayangkan buat julung kalinya semasa Aidifitri lepas nyata  mendapat sambutan paling hangat di kalangan penonton seluruh tanah air. Drama yang dibintangi pelakon hebat, Aiman Hakim dan Farah Nabilah ini telah mencatatkan sebanyak 10 juta tontonan menerusi platform TV, atas talian, dan media sosial. Wow!

Dipersembahkan menerusi kerjasama Samsung Malaysia Electronics dengan Media Prima Television Networks (MPTN). Drama ini telah menyaksikan peningkatannya serta turut mendapat reaksi positif daripada penonton. 

Pengarah Jualan dan Strategi, Media Prima Television Networks, Nini Yusof berkata, menerusi Amira Rose kami mendapati drama bersiri pendek semakin mendapat sambutan dikalangan penonton di Malaysia.

“Kerjasama kami dengan Samsung memberi tumpuan kepada penghasilan kandungan yang menarik untuk peminat drama Melayu. Kerjasama ini dihasilkan berdasarkan keyakinan dengan rekod prestasi MPTN yang kukuh, serta komitmen berterusan Samsung dalam memberi inspirasi kepada penonton untuk mengubah cara mereka berkomunikasi, berkongsi maklumat serta mengalami dunia ini,” tambah Nini.

Amira Rose juga berjaya mencapai kedudukan yang paling memberangsangkan sebagai salah satu drama TV yang paling diikuti sepanjang bulan Jun. 

Namun bagi pelakon utama siri drama pendek ini berikutan kejayaan dan sambutan yang menggalakkan terhadap drama Amira Rose, Aiman menyifatkan beliau sangat berbesar hati kerana peminat begitu setia menyaksikan drama bersiri Amira Rose.

“saya amat menghargai sokongan berterusan mereka. Dalam penghasilan drama ini, kami berpeluang berbincang dan mengubah suai jalan cerita untuk menjadikannya karya tersendiri kami dengan adegan spontan. Saya berharap akan berpeluang lagi untuk terlibat dalam drama bersiri sedemikian, kerana saya bercita-cita untuk menyampaikan kandungan yang bermutu tinggi kepada peminat.” Katanya.

Namun, lain pula bagi Farah Nabilah yang begitu terkejut dan teruja terhadap sambutan drama bersiri ini.

“Saya sangat teruja dengan reaksi hangat yang ditunjukkan peminat saya serta para penonton! Sebenarnya, ini hanya kali kedua saya bekerjasama dengan Aiman dalam drama bersiri, dan saya amat terharu dengan sambutan serta komen positif daripada peminat,” ujar Farah.

Jadi, kepada peminat Aiman Hakim dan Farah Nabilah, anda boleh menonton semula lakonan mereka hanya di www.tonton.com.my atau di laman Youtube TV3 kami www.youtube.com/TV3MALAYSIAOFFICIAL

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sat, 28 Apr 2018

“Filem Pulang, Buat Bulu Roma Saya Meremang”- Remy Ishak

Ketika ditemui pada majlis pelancaran novel tersebut baru-baru ini, Remy memberitahu bahawa, perjalanan cerita dalam filem Pulang ada kena mengena dengan diri beliau sendiri

Hiburan Wed, 4 Dec 2019

《国民女神》特别企划全面招募中!打造 POTV大马国民女神

POTV《国民女神》特别企划全面招募中!寻找自信和魅力的你,展现最真实的一面。

Hiburan Mon, 24 Jun 2019

Soundman Rebah Di Lapangan Terbang, Rossa Kongsi Situasi Panik

Semoga dipermudahkan segala urusan Datuk Rossa & team…

Events Wed, 16 Oct 2019

陈政仁力邀李佩玲合唱!MV拍完近三年「终于」面世

歌曲其名,由Jin陈政仁和Jeryl李佩玲合唱的《I’ve Been Loving You Too Long》MV拍完近三年终于面世!

Hiburan Fri, 26 Oct 2018

Belum Lagi Bertunang, Itu Semua Khabar Angin

Kenapa Jejai ucap tahniah pada Fasha dan Aidil? Ada apa yang tidak dikongsi bersama dengan peminat

Trending Hari Ini Mon, 3 Aug 2020

Penggal Pertama Persekolahan Dibuka Pada 20 Januari 2021

Pembukaan penggal pertama persekolahan di seluruh negara bagi tahun 2021 adalah pada Rabu 20 Jan 2021. Hal ini disampaikan oleh Menteri Pendidikan Malaysia, Dr Radzi Jidin mengatakan bahawa cuti penggal dilanjutkan dari takwim penggal dan […]

Contest Wed, 30 Oct 2019

xtra好康头 | 送你《马来西亚全国舞狮锦标赛-云顶杯》入门票

xtra好康头 送你《马来西亚全国舞狮锦标赛-云顶杯》入门票,让你现场一睹半决赛各技艺精湛的舞狮。

Hiburan Mon, 21 May 2018

Kris Wu Releases New Single and Returns to The Rap of China

Rap of China will be coming to Malaysia too!

| Live TV