Hiburan By: Salma Syahbuddin August 1, 2018 @ 4:35pm

Amira Rose Drama Paling Hangat, Catat 10 Juta Tontonan

Drama mini bersiri Amira Rose yang ditayangkan buat julung kalinya semasa Aidifitri lepas nyata  mendapat sambutan paling hangat di kalangan penonton seluruh tanah air. Drama yang dibintangi pelakon hebat, Aiman Hakim dan Farah Nabilah ini telah mencatatkan sebanyak 10 juta tontonan menerusi platform TV, atas talian, dan media sosial. Wow!

Dipersembahkan menerusi kerjasama Samsung Malaysia Electronics dengan Media Prima Television Networks (MPTN). Drama ini telah menyaksikan peningkatannya serta turut mendapat reaksi positif daripada penonton. 

Pengarah Jualan dan Strategi, Media Prima Television Networks, Nini Yusof berkata, menerusi Amira Rose kami mendapati drama bersiri pendek semakin mendapat sambutan dikalangan penonton di Malaysia.

“Kerjasama kami dengan Samsung memberi tumpuan kepada penghasilan kandungan yang menarik untuk peminat drama Melayu. Kerjasama ini dihasilkan berdasarkan keyakinan dengan rekod prestasi MPTN yang kukuh, serta komitmen berterusan Samsung dalam memberi inspirasi kepada penonton untuk mengubah cara mereka berkomunikasi, berkongsi maklumat serta mengalami dunia ini,” tambah Nini.

Amira Rose juga berjaya mencapai kedudukan yang paling memberangsangkan sebagai salah satu drama TV yang paling diikuti sepanjang bulan Jun. 

Namun bagi pelakon utama siri drama pendek ini berikutan kejayaan dan sambutan yang menggalakkan terhadap drama Amira Rose, Aiman menyifatkan beliau sangat berbesar hati kerana peminat begitu setia menyaksikan drama bersiri Amira Rose.

“saya amat menghargai sokongan berterusan mereka. Dalam penghasilan drama ini, kami berpeluang berbincang dan mengubah suai jalan cerita untuk menjadikannya karya tersendiri kami dengan adegan spontan. Saya berharap akan berpeluang lagi untuk terlibat dalam drama bersiri sedemikian, kerana saya bercita-cita untuk menyampaikan kandungan yang bermutu tinggi kepada peminat.” Katanya.

Namun, lain pula bagi Farah Nabilah yang begitu terkejut dan teruja terhadap sambutan drama bersiri ini.

“Saya sangat teruja dengan reaksi hangat yang ditunjukkan peminat saya serta para penonton! Sebenarnya, ini hanya kali kedua saya bekerjasama dengan Aiman dalam drama bersiri, dan saya amat terharu dengan sambutan serta komen positif daripada peminat,” ujar Farah.

Jadi, kepada peminat Aiman Hakim dan Farah Nabilah, anda boleh menonton semula lakonan mereka hanya di www.tonton.com.my atau di laman Youtube TV3 kami www.youtube.com/TV3MALAYSIAOFFICIAL

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 5 Dec 2017

5 VIDEO KELAKAR ABAD INI

Kalau di Malaysia korang selalu layan video-video viral pasal artis yang selalu berbalas tweet mahupun retweet, kali ini kami di xtra akan tampilkan beberapa video dari beberapa buah negara yang boleh dikatakan viral jugak lah.  Walaupun usia video tersebut sudah beberapa tahun di muat naik dilaman youtube tetapi masih lagi mendapat sambutan.

Hiburan Wed, 10 Jan 2018

ASYIK STORYLINE SAMA JE, BOSAN! BETO KUSYAIRY BENGANG

Lumrah, apabila ramai peminat cerita dan filem melayu semakin beralih arah kepada cerita-cerita luar negara yang agak luas konteks pemikirannya jika dibandingkan dengan filem-filem tempatan

TECH Tue, 13 Nov 2018

Tips Memilih Portable Hard Disk yang Tahan Lasak, Berkualiti dan Menjimatkan Wang Anda

Penggunaan ‘hard disk’ amat terkenal pada abad ini. Banyak perkara yang perlu anda ketahui jika anda ingin membeli ‘hard disk’.

Events Thu, 20 Jun 2019
LIFESTYLE Thu, 3 Jan 2019

Nak Turun Kadar Gula Dalam Darah Makan Peria Katak

Pemakanan ulam-ulaman seperti peria dan tomato semasa proses diet dapat mempercepatkan proses menurunkan berat badan

Hiburan Mon, 11 Nov 2019
Hiburan Tue, 18 Jun 2019

「K歌制造机」谭志华大马发片留遗憾!祝贺VCR独漏李圣杰?

被誉为「K歌制造机」谭志华大马发片留遗憾!祝贺VCR独漏李圣杰?

Hiburan Mon, 15 Apr 2019

Mamak Puteh’s Turn to Finally Bring Home the RM10,000 Prize

Luck was on Mamak’s side last night!

Hiburan Mon, 26 Mar 2018

“Love Yourself” – Sherry Al Hadad Kongsi Pengalaman Bentuk Badannya

Justeru itu, Sherry mengambil keputusan untuk berkongsi pengalamannya itu kepada wanita yang mempunyai tubuh besar sepertinya agar tidak  hilang keyakinan diri

Events Tue, 27 Feb 2018

Siapakah Gadis Sosok Ayu, Bintangi Program Realiti Online Terbit Single Baharu?

Selain menjadi usahawan yang berjaya, Princess kitani juga sedang berjinak-jinak dalam dunia nyanyian dan bakal mengeluarkan satu single terbaru miliknya tidak lama lagi. Mesti best kan?

| Live TV