Featured By: Arfah January 13, 2022 @ 1:27pm

Amyra Rosli Masuk Wad Akibat Demam Panas

Pelakon dan pengacara Nona, Amyra Rosli, 30, terpaksa ditahan di wad hospital akibat demam panas dengan suhu yang mencecah 40 darjah celcius.

Perkara ini dimaklumkan oleh pelakon itu menerusi Instagram Story.

Pada mulanya, Amyra atau nama sebenarnya Nur Amira Izzati Rosli cuma merawat dirinya di rumah dengan sesekali memeriksa suhu badannya.

Dia juga memberitahu dia sudah pergi ke hospital untuk mendapatkan rawatan kemudian balik semula ke rumah untuk berehat.

“Panadol dah lebih dari 10. Drip pun dah. Pergi hospital pun dah. I pun lost kejap tak tau nak buat apa ni, sebab tanpa painkiller I tak boleh diri dan duduk lama-lama,” kata Amyra.

Berdasarkan Instagram Story pelakon itu, demam panas yang dihadapinya berkemungkinan berpunca dari kesan sampingan suntikan ‘booster’ yang diambil.

“Ada petua tak lepas booster kalau demam dan sakit badan apa nak buat?” tanya Amyra kepada pengikutnya di Instagram.

Dia juga mengakui tidak mempunyai selera makan dan hanya mampu mengalas perut dengan buah-buahan.

Pada jam 1.11 pagi, Amyra memuat naik gambarnya berada di hadapan hospital yang sama, tempat dia mendapatkan rawatan semasa mula-mula demam.

“Semalam malam I dah datang hospital, doktor suruh admit sebab dia kata badan I panas sangat tapi I cakap I drip je la sebab kena kerja ni. Dengan yakinnya konon confirm sihat lepas drip,” ujar Amyra.

Dia pulang selepas dua jam dalam pantauan doktor tetapi kembali semula ke wad kecemasan hospital terbabit akibat demam panas yang tak berkesudahan.

Amyra juga sempat memuat naik gambar yang menunjukkan keadaannya di hospital melalui hantaran di Instagram.

Dia berterima kasih kepada rakan artis dan peminat yang mendoakan kesejahteraannya di ruangan komen hantaran itu.

 

View this post on Instagram

A post shared by Madam Amyra (@aamyrarosli)

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 3 Jun 2020

Kini Laluan Masuk Ke Sabah Sudah Mula Dibuka

Ini pastinya berita gembira buat warga Sabah yang bekerja di Semenanjung

Trending Sat, 2 Dec 2017

Tuah Miliki Setem Tanpa Harga,Dijual Pada Harga RM5 Juta

Siapa sangka dengan miliki hobi mengumpul setem, seorang lelaki bakal bergelar jutawan dengan hanya sekeping setem yang mampu mencecah dengan harga RM5 juta, Menurut Syahril A Kadir di laman Facebooknya, pada 3 Jun 1967, pemilik […]

Trending Wed, 30 Jun 2021
Hiburan Wed, 21 Feb 2018

10 KPOP IDOLS WITH THE HIGHEST INCOME

Many KPOP idols are known to be very rich as many of them earn lots of money from endorsement deals, commercials, dramas and song royalties. And these 10 people are the richest of the rich in the industry.

Trending Thu, 8 Oct 2020
Hiburan Fri, 26 Jul 2019

Kang Daniel Slayed the Charts! And the Hearts of the Ladies!

Produce 101 Season 2 and Wanna One gem is finally making his long anticipated debut with “What Are You Up To”

Featured Fri, 9 Jul 2021

Selangor Dijangka Masuk Fasa 2 PPN September Ini

Kerajaan Selangor menjangkakan negeri berkenaan akan memasuki Fasa Dua Pelan Pemulihan Negara (PPN) pada September ini. Menurut Menteri Besar, Datuk Seri Amirudin Shari, Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) dilaksanakan di beberapa daerah di Selangor adalah […]

Events Thu, 19 Sep 2019

| Live TV