Featured By: Arfah January 13, 2022 @ 1:27pm

Amyra Rosli Masuk Wad Akibat Demam Panas

Pelakon dan pengacara Nona, Amyra Rosli, 30, terpaksa ditahan di wad hospital akibat demam panas dengan suhu yang mencecah 40 darjah celcius.

Perkara ini dimaklumkan oleh pelakon itu menerusi Instagram Story.

Pada mulanya, Amyra atau nama sebenarnya Nur Amira Izzati Rosli cuma merawat dirinya di rumah dengan sesekali memeriksa suhu badannya.

Dia juga memberitahu dia sudah pergi ke hospital untuk mendapatkan rawatan kemudian balik semula ke rumah untuk berehat.

“Panadol dah lebih dari 10. Drip pun dah. Pergi hospital pun dah. I pun lost kejap tak tau nak buat apa ni, sebab tanpa painkiller I tak boleh diri dan duduk lama-lama,” kata Amyra.

Berdasarkan Instagram Story pelakon itu, demam panas yang dihadapinya berkemungkinan berpunca dari kesan sampingan suntikan ‘booster’ yang diambil.

“Ada petua tak lepas booster kalau demam dan sakit badan apa nak buat?” tanya Amyra kepada pengikutnya di Instagram.

Dia juga mengakui tidak mempunyai selera makan dan hanya mampu mengalas perut dengan buah-buahan.

Pada jam 1.11 pagi, Amyra memuat naik gambarnya berada di hadapan hospital yang sama, tempat dia mendapatkan rawatan semasa mula-mula demam.

“Semalam malam I dah datang hospital, doktor suruh admit sebab dia kata badan I panas sangat tapi I cakap I drip je la sebab kena kerja ni. Dengan yakinnya konon confirm sihat lepas drip,” ujar Amyra.

Dia pulang selepas dua jam dalam pantauan doktor tetapi kembali semula ke wad kecemasan hospital terbabit akibat demam panas yang tak berkesudahan.

Amyra juga sempat memuat naik gambar yang menunjukkan keadaannya di hospital melalui hantaran di Instagram.

Dia berterima kasih kepada rakan artis dan peminat yang mendoakan kesejahteraannya di ruangan komen hantaran itu.

 

View this post on Instagram

A post shared by Madam Amyra (@aamyrarosli)

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 15 Mar 2018

我不追剧,只追你!必学13句「神级情话」

每当喜欢上一个人,就会使出千奇百怪的方式,想要逗对方开心。比起送昂贵的礼物,幽默的话术是能轻易打中内心的选择,近年社群媒体上疯传「干话搭讪术」影片,用出其不意的语句,就能让别人肉麻到脸红心跳!

Featured Sun, 8 Aug 2021

Kelonggaran Pergerakan 2 Dos Vaksin Bermula Selasa, Ini Senarai Kemudahan Penerima Vaksinasi Lengkap

Umum maklum, Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin hari ini mengumumkan beberapa kelonggaran pergerakan buat mereka yang telah menerima vaksinasi lengkap. Difahamkan, kesemua kemudahan ini akan berkuatkuasa bermula Selasa, 10 Ogos 2021 untuk negeri-negeri yang berada […]

Trending Mon, 12 Mar 2018

‘Nyawa-nyawa Ikan’, Toys ‘R’ Us Siap Sedia Ditutup?

Bagaimanapun sepanjang musim cuti panjang lalu, syarikat itu masih gagal memberi keyakinan terhadap masa depan syarikat permainan tersebut…

Featured Mon, 11 Jun 2018

Walaupun Nyaris Buta Akibat Mentatu Biji Matanya, Wanita Ini Tak Menyesal Dengan Keputusannya

Nyaris berdepan risiko buta seumur hidup apabila mentatu biji matanya berwarna biru, pengalaman mencemaskan itu sebegitu mudah dilupakan gadis ini setelah melihat hasilnya. 

Featured Thu, 18 Feb 2021
Contest Mon, 22 Jan 2018

#xtra好康头 | 送你《GoGo旺得福》贺岁专辑+红包封还不够!加码多送Jasmine新阳香米

[xtra好康头] 配合2018年戊戌狗年的到来,xtra除了将送你《GoGo旺德福》贺岁专辑以及限量版红包封外,还会加码多送10KG Jasmine新阳香米,与大家一起倒数迎接“旺得福”的到来!

Trending Fri, 30 Mar 2018

Bakal Pengantin Sempat Pergi Menyamun!

Bagaimanapun, peguam Ishak Kari yang mewakili tertuduh merayu jaminan rendah diberikan dengan alasan tertuduh yang bekerja sebagai pemandu lori akan melangsungkan perkahwinannya bulan depan dan semua persiapan telah dibuat.

Hiburan Sun, 17 Mar 2019
Hiburan Mon, 17 Dec 2018

‘ Saya Masih Dalam Proses Merawat Hati Terluka’ -Julia Farhana

Saya dan Erwin berfikir, biarlah kami tidak terburu-buru untuk berkahwin…

Events Wed, 2 Jan 2019

The Art Scene in Malaysia Magnifies in 2019

Check out these upcoming art events happening this year.

| Live TV