Hiburan By: SGMS Faida December 5, 2019 @ 2:01pm

Asyik Watak Lelaki Sweet, Alif Satar Nak Cuba Benda Baharu

Penyanyi Alif Satar mengaku masih menunggu tawaran berlakon watak lebih mencabar untuk tahun depan.

Alif ketika ditemui di majlis pelancaran Enrich Hotels memberitahu dia sudah bersedia untuk kembali aktif dalam dunia lakonan.

“Saya tidak kisah diberikan watak apa sekalipun cuma kalau boleh biarlah yang mencabar dan di luar kebiasaan.

“Watak sweet-sweet saya dah banyak kali saya lakonkan. Kali terakhir saya berlakon watak berat dalam drama Pia. Insha Allah kalau ada tawaran yang mencuit hati, saya mahu cuba,” kata Alif yang membawa watak Zafran dalam drama terbitan JS Pictures.

Dalam perkembangan lain, Alif kini dalam proses mengatur jadual seni untuk tahun 2020.

“Buat masa ini saya sibuk menghadiri undangan persembahan, mesyuarat. Kalau tiada kerja di luar saya pasti duduk di rumah melayan anak-anak.

“Saya juga baru selesai mempromosikan single I Want You To Love Me. Selepas ini, jika tiada aral saya akan tampil dengan single duet terbaharu bersama kumpulan Raihan,” katanya ringkas.

Kolaborasi Alif dan Raihan dalam lagu Sesungguhnya 2019 berjaya mendapat perhatian ramai selepas mendapat lebih 18 juta tontonan di Youtube.

Oleh: Fas

Pix: Instagram Alif Satar

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 30 Jan 2019

Psst…Ini Sebab Korang Kena Tengok Spanar Jaya X!

Jangan lupa saksikan Spanar Jaya X bakal menemui penonton menerusi TV3 setiap Sabtu bermula 2 Februari 2019 jam 11 malam. Jangan lupa tengok okay! 

Hiburan Mon, 20 Aug 2018

Nah…Ismail Izzani Jawab Dakwaan Sombong Dengan Peminat

Permohonan maaf sudah dibuat kepada pihak terbabit, cuma saya sedikit terkilan kerana dia memilih untuk bersuara di media sosial. Ini membuka ruang kepada mereka yang tidak tahu cerita, melemparkan tuduhan.

Hiburan Mon, 15 Jul 2019

Fizz Fairuz Tolak Pelakon Baharu?

Betul ke ni Datuk tiada ‘rasa’?

Events Tue, 12 Mar 2019

National Geographic Earth Day Run to Combat Single-use Plastics

What better way to save the earth and get rid of single-use plastics!

Hiburan Sun, 8 Sep 2019

James杨永聪《Lost & Found》913来马宣传!

相隔五年没来马宣传的James杨永聪,终于带着全新创作中英双碟专辑来到马来西亚宣传啦!

Hiburan Tue, 16 Apr 2019

‘Saya Tak Sengaja’- Lan Pet Pet Mahu Mohon Maaf Dengan Pakcik Yahya

Selebihnya terserahlah kepada Yahya, saya terima dengan hati terbuka…

Hiburan Sat, 3 Nov 2018

Psst…Corat Coret ASK 2018

Korang perasan tak bila…

Hiburan Fri, 16 Nov 2018

Bukan Lakonan Tapi Realiti, Ranveer- Deepika Kini Bergelar Suami Isteri

Cantik betul Deepika dalam busana perkahwinan! Memang sama cantik sama padan kan?

Hiburan Thu, 9 Aug 2018

Bukan Merajuk, Elfira Loy Sibuk Urus Studio Gaya Hidup

Ramai di antara mereka yang memiliki produk dengan kandungan yang bagus tetapi tiada lokasi cantik untuk mengambil gambar. Background sebenarnya sangat penting agar produk mereka tampak kualiti dan profesional.

Hiburan Fri, 29 Jun 2018

Ara Nak Buang Sikap Baran

Saya mahu jadi lebih matang. Lebih-lebih lagi ketika membuat keputusan. Dalam masa sama membuang jauh sikap baran. Baguslah kalau Ara dah berniat begitu…

| Live TV