Hiburan By: Salma Syahbuddin July 9, 2018 @ 3:39am

Bekas Pengacara Popular TV3 Ini Jalani Pembedahan?

Siapa yang tidak kenal dengan pengacara program Remaja, Soccerkids, dan banyak lagi program yang pernah dijayakan oleh pengacara, Aidid Marcello. Baru-baru ini beliau dikhabarkan telah dimasukkan ke Hospital selama seminggu selepas menjalani pembedahan ligamen anterior cruciate (ACL) lutut kirinya selepas bermain bola.

Sumber : instagram @aididmarcello

Aidid juga dilihat telah berkongsi video cemas berdurasi kurang dari 1 minit apabila beliau tidak dapat membuang air kecil selepas menjalani pembedahan akibat daripadakesan ubat penahan sakit.

Bukan itu sahaja, Aidid juga turut berkongsi kepada followers melalui akaun instagramnya bagaimana proses ACL dijalankan.
 
 

Kepada sesiapa yg dok tergaru-garu macamana agaknya proses utk ‘ACL Restructure’ – kepada ACL yg koyak teruk atau putus, mmg ini jelah jalan penyudahnya. Secara jujur saya bgtau, jgn dengar cakap org ttg kesakitan. Saya dah masuk hari ke-10, Alhamdulillah dan mintak simpang…. sampai sekarang… sikit pun x rasa sakit ? . Lagi sakit aku sembelit 4 hari x berak daripada ACL ni, x tipu. Perkara yg korang kena standby untuk berdepan ialah; 1) Alahan kepada Full GA 2) Azab nak kencing kali pertama (bukan sakit, tapi… pundindah penuh, nak kencing x boleh) 3) buang air besar, keras sikit- so kena banyak minum air dan makan betik. Lain xda ? have fun! Yang paling penting, kena ada Insurans baru senyum lebar. Yang mana belum ada, call brother ni @idris_j Layanan terbaik ? tq #prudentialbsntakaful #aididitagain #aididitmyway #aididaclprogress #aididmarcellostyle #sharingiscaring #tips #health #sports

A post shared by Aidid Marcello ? (@aididmarcello) on

 
 Jadi, kepada sesiapa yang mempunyai sebarang masalah berkaitan kesihatan dinasihatkankan untuk segera mendapatkan rawatan . Ingat tu!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 15 Oct 2018

Takziah… Ibu Afdlin Shauki Meninggal Dunia

Assalamualaikum, dukacita dimaklumkan bahawa ibu tersayang kami Puan Fadzilah Jelani telah kembali ke rahmatullah pada hari ini Isnin (15/10/2018), pukul 5.56 petang di Institut Jantung Negara, Kuala Lumpur.

Hiburan Mon, 25 Jun 2018

Tahniah! Comelnya #Mambonom5 Johan dan Ozlynn

Johan turut menulis caption beserta tanda pagar #mambonom5, comel betul! Tahniah daripada kami buat seluruh keluarga Johan dan Ozlynn Wati. 

Hiburan Tue, 8 Jan 2019

BTS To Get Their Own Dolls by Mattel!

This is a next-level fame the boys are achieving.

Automobile Thu, 3 Oct 2019

HUAWEI Lancar 13 Produk Terbaharu Hari Ini

Wow! So, apa tunggu lagi dapatkan produk terbaru yang pastinya hot dari HUAWEI

Hiburan Tue, 18 Feb 2020

Selepas Empat Dekad, LEFTHANDED Dan Datuk Ramli Sarip Gegar Singapura Mac Ini!

Walaupun dah nak masuk 40 tahun dah penubuhannya, padu betul suara Dato’ Nash!

Hiburan Sun, 7 Oct 2018

Debaran Kian Terasa, Siapakah Agaknya Yang Bakal Dijulang Sebagai Bintang Paling Popular 2018?

Anugerah Bintang Popular Berita Harian kembali lagi menghangatkan industri Seni tanah air dengan kemunculannya buat kali ke-31 selepas diperkenalkan pada tahun 1987. Kali ini, sebanyak 13 kategori dipertandingkan termasuklah satu anugerah khas bagi mengiktiraf artis […]

Hiburan Fri, 24 Nov 2017

Fattah Amin, Fazura Sebenarnya Sudah Bertunang

Bertunang sudah sebenarnya tetapi dirahsiakan agar tidak menganggu ibadah umrah kami

Hiburan Tue, 10 Jul 2018

Tahniah! Tauke Bakal Terima ‘Orang Baru’

Tauke memaklumkan isterinya kini hamil empat bulan dan meminta agar peminat di luar sana mendoakan agar proses kehamilan isterinya berjalan lancar. Semoga semuanya lancar ya… Amin!

Hiburan Fri, 18 Oct 2019

FS合体蔡恩雨自组「SPF」新组合!打造属于三人的小时光

FS和蔡恩雨合作过数次,这次带来的这首《小时光》是否就代表着他们三位的小时光呢?是还是互相吐槽的友谊呢?

Hiburan Fri, 13 Dec 2019

| Live TV