Hiburan By: Salma Syahbuddin July 9, 2018 @ 3:39am

Bekas Pengacara Popular TV3 Ini Jalani Pembedahan?

Siapa yang tidak kenal dengan pengacara program Remaja, Soccerkids, dan banyak lagi program yang pernah dijayakan oleh pengacara, Aidid Marcello. Baru-baru ini beliau dikhabarkan telah dimasukkan ke Hospital selama seminggu selepas menjalani pembedahan ligamen anterior cruciate (ACL) lutut kirinya selepas bermain bola.

Sumber : instagram @aididmarcello

Aidid juga dilihat telah berkongsi video cemas berdurasi kurang dari 1 minit apabila beliau tidak dapat membuang air kecil selepas menjalani pembedahan akibat daripadakesan ubat penahan sakit.

Bukan itu sahaja, Aidid juga turut berkongsi kepada followers melalui akaun instagramnya bagaimana proses ACL dijalankan.
 
 

Kepada sesiapa yg dok tergaru-garu macamana agaknya proses utk ‘ACL Restructure’ – kepada ACL yg koyak teruk atau putus, mmg ini jelah jalan penyudahnya. Secara jujur saya bgtau, jgn dengar cakap org ttg kesakitan. Saya dah masuk hari ke-10, Alhamdulillah dan mintak simpang…. sampai sekarang… sikit pun x rasa sakit ? . Lagi sakit aku sembelit 4 hari x berak daripada ACL ni, x tipu. Perkara yg korang kena standby untuk berdepan ialah; 1) Alahan kepada Full GA 2) Azab nak kencing kali pertama (bukan sakit, tapi… pundindah penuh, nak kencing x boleh) 3) buang air besar, keras sikit- so kena banyak minum air dan makan betik. Lain xda ? have fun! Yang paling penting, kena ada Insurans baru senyum lebar. Yang mana belum ada, call brother ni @idris_j Layanan terbaik ? tq #prudentialbsntakaful #aididitagain #aididitmyway #aididaclprogress #aididmarcellostyle #sharingiscaring #tips #health #sports

A post shared by Aidid Marcello ? (@aididmarcello) on

 
 Jadi, kepada sesiapa yang mempunyai sebarang masalah berkaitan kesihatan dinasihatkankan untuk segera mendapatkan rawatan . Ingat tu!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 23 Nov 2018

‘Rasa Vokal I Dah Tahap Tinggi Tapi Kenapa Tak Suka?’, Aliff Syukri Terkilan Dapat Banyak Dislike

Aliff memaklumkan vokalnya di tahap memuaskan namun masih tidak dapat memikat selera pendengar. Kenapa agaknya ya?

Hiburan Thu, 20 Jun 2019

‘Wanita Tipu Isteri Itu Bukan Skandal Saya’- Fauzi Nawawi

Menerusi ruangan komen, dapat dilihat ramai yang menganggap perkongsian yang dibuat oleh isteri kerana skandal saya dan sebagainya gara-gara kontroversi sebelum ini.

Automobile Fri, 17 Aug 2018

Menteri Pengangkutan Umum Saman AES Dibatalkan

Bagi saman AES yang sudah dibayar, Siew Fook berkata, jumlah bayaran tidak akan dikembalikan kerana kerajaan tidak mampu untuk membuat pembayaran balik.

Hiburan Thu, 3 May 2018

Jangan Salah Anggap, Saya Bukan Ustaz

Kalau dulu bayaran untuk program melibatkan saya ada yang mencecah ratusan ribu ringgit, namun saya tidak pernah rasa setenang sekarang,” katanya.

Hiburan Mon, 8 Jul 2019

Azrinaz Mazhar Hakim ‘Belanja’ Gambar Baby Bump

Tak sabar nak tengok muka baby nanti!

Hiburan Thu, 13 Sep 2018

Musly Ramlee, Liza Hanim Kongsi Pentas Sekali Lagi

Selain Musly dan Liza Hanim, penyanyi popular Aishah dan Rachel Guerzo Trio turut berkongsi pentas yang sama. Anda dah dapatkan tiket ke belum?

Hiburan Thu, 27 Jun 2019

Song Song Couple Labels Finally Speaks Up About The Divorce

Both labels have released their statement.

Hiburan Wed, 22 Aug 2018

“Pakai Jangan Seksi Sangat Please” – Netizen Kecam Zizi Kirana Kerana Suka Tunjuk Aset

Zizi Kirana sering mendapat kecaman kerana dilihat suka berpenampilan seksi

Hiburan Fri, 8 Mar 2019
Hiburan Fri, 25 Jan 2019

Shukri Yahaya Seronok Jadi Pelumba ‘Halal’

Tipsnya, tenang dan sabar. Kalau gelabah…memang terbabaslah jawabnya kan?

| Live TV