Hiburan By: Salma Syahbuddin July 9, 2018 @ 3:39am

Bekas Pengacara Popular TV3 Ini Jalani Pembedahan?

Siapa yang tidak kenal dengan pengacara program Remaja, Soccerkids, dan banyak lagi program yang pernah dijayakan oleh pengacara, Aidid Marcello. Baru-baru ini beliau dikhabarkan telah dimasukkan ke Hospital selama seminggu selepas menjalani pembedahan ligamen anterior cruciate (ACL) lutut kirinya selepas bermain bola.

Sumber : instagram @aididmarcello

Aidid juga dilihat telah berkongsi video cemas berdurasi kurang dari 1 minit apabila beliau tidak dapat membuang air kecil selepas menjalani pembedahan akibat daripadakesan ubat penahan sakit.

Bukan itu sahaja, Aidid juga turut berkongsi kepada followers melalui akaun instagramnya bagaimana proses ACL dijalankan.
 
 

Kepada sesiapa yg dok tergaru-garu macamana agaknya proses utk ‘ACL Restructure’ – kepada ACL yg koyak teruk atau putus, mmg ini jelah jalan penyudahnya. Secara jujur saya bgtau, jgn dengar cakap org ttg kesakitan. Saya dah masuk hari ke-10, Alhamdulillah dan mintak simpang…. sampai sekarang… sikit pun x rasa sakit ? . Lagi sakit aku sembelit 4 hari x berak daripada ACL ni, x tipu. Perkara yg korang kena standby untuk berdepan ialah; 1) Alahan kepada Full GA 2) Azab nak kencing kali pertama (bukan sakit, tapi… pundindah penuh, nak kencing x boleh) 3) buang air besar, keras sikit- so kena banyak minum air dan makan betik. Lain xda ? have fun! Yang paling penting, kena ada Insurans baru senyum lebar. Yang mana belum ada, call brother ni @idris_j Layanan terbaik ? tq #prudentialbsntakaful #aididitagain #aididitmyway #aididaclprogress #aididmarcellostyle #sharingiscaring #tips #health #sports

A post shared by Aidid Marcello ? (@aididmarcello) on

 
 Jadi, kepada sesiapa yang mempunyai sebarang masalah berkaitan kesihatan dinasihatkankan untuk segera mendapatkan rawatan . Ingat tu!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 19 Dec 2018

Popular Sekelip Mata Di Indonesia, Nissa Sabyan Masih Terkejut

Dengan pengikut seramai lebih 8 juta di Instagram, populariti Nissa sebagai penyanyi lagu dakwah dikagumi ramai.

Hiburan Tue, 18 Dec 2018

Ini Jawapan Win Aeril Zafrel Bila Wawa Minta Sofa Baru, Bagi Hint Ke Tu?

Wah, bukan main lagi jawapan Aeril buat Wawa kan?

Events Wed, 20 Mar 2019
Hiburan Sun, 7 Oct 2018

Zulin Aziz Tak Jadi Kahwin, Luahan Hati Buat Netizen Sebak…

Ini bukan GIMIK! Zulin Aziz batal pernikahan di saat akhir atas alasan peribadi. Malah lagu yang sepatutnya dinyanyikan pada majlis itu nanti kini telah ditukar lirik. Sabarlah Zulin…

Hiburan Fri, 5 Jan 2018

Abang Nak Tegur 3.0 Terima Kecaman Netizen

Bukan dislike yang dicari tetapi jumlah tontonan video muzik Abang Nak Tegur 3.0

Hiburan Wed, 5 Jun 2019

‘Mana Tahu Tahun Depan Beraya Bertiga Pula’- Fazura

Walaupun tahun ini bukan kali pertama kami beraya sebagai suami isteri, bagi saya ia tetap sesuatu yang istimewa buat kami berdua.

Featured Tue, 7 Sep 2021

Doa Ebit Lew Sahkan Spekulasi Kehamilan Intan Ladyana

Desas-desus mengenai kehamilan aktres Intan Ladyana, 39, bertiup kencang dalam kalangan peminat industri hiburan baru-baru ini. Nampaknya persoalan itu terjawab selepas pendakwah terkenal, Ustaz Ebit Lew (UEL) menitipkan doa buat anak dalam kandungan pelakon itu […]

Hiburan Sat, 29 Dec 2018

Sophia Fredskild Masih Menanti Cinta

Siapa tahu saya juga bakal bertemu dengan seseorang istimewa tahun depan…

Hiburan Sun, 14 Apr 2019

Bapa Aman Nassim Meninggal Dunia

Al-Fatihah buat Allahyarham Nassim Haroon…

Hiburan Fri, 11 Oct 2019

Twice Opens Up About the Reality of Idol Life and Mental Health

Sometimes people forget that despite the perfect image fabricated by these idols on screen, they are at the end of the day still a person.

| Live TV