Hiburan By: Salma Syahbuddin July 9, 2018 @ 3:39am

Bekas Pengacara Popular TV3 Ini Jalani Pembedahan?

Siapa yang tidak kenal dengan pengacara program Remaja, Soccerkids, dan banyak lagi program yang pernah dijayakan oleh pengacara, Aidid Marcello. Baru-baru ini beliau dikhabarkan telah dimasukkan ke Hospital selama seminggu selepas menjalani pembedahan ligamen anterior cruciate (ACL) lutut kirinya selepas bermain bola.

Sumber : instagram @aididmarcello

Aidid juga dilihat telah berkongsi video cemas berdurasi kurang dari 1 minit apabila beliau tidak dapat membuang air kecil selepas menjalani pembedahan akibat daripadakesan ubat penahan sakit.

Bukan itu sahaja, Aidid juga turut berkongsi kepada followers melalui akaun instagramnya bagaimana proses ACL dijalankan.
 
 

Kepada sesiapa yg dok tergaru-garu macamana agaknya proses utk ‘ACL Restructure’ – kepada ACL yg koyak teruk atau putus, mmg ini jelah jalan penyudahnya. Secara jujur saya bgtau, jgn dengar cakap org ttg kesakitan. Saya dah masuk hari ke-10, Alhamdulillah dan mintak simpang…. sampai sekarang… sikit pun x rasa sakit ? . Lagi sakit aku sembelit 4 hari x berak daripada ACL ni, x tipu. Perkara yg korang kena standby untuk berdepan ialah; 1) Alahan kepada Full GA 2) Azab nak kencing kali pertama (bukan sakit, tapi… pundindah penuh, nak kencing x boleh) 3) buang air besar, keras sikit- so kena banyak minum air dan makan betik. Lain xda ? have fun! Yang paling penting, kena ada Insurans baru senyum lebar. Yang mana belum ada, call brother ni @idris_j Layanan terbaik ? tq #prudentialbsntakaful #aididitagain #aididitmyway #aididaclprogress #aididmarcellostyle #sharingiscaring #tips #health #sports

A post shared by Aidid Marcello ? (@aididmarcello) on

 
 Jadi, kepada sesiapa yang mempunyai sebarang masalah berkaitan kesihatan dinasihatkankan untuk segera mendapatkan rawatan . Ingat tu!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Mon, 11 Nov 2019
Trending Fri, 10 Jul 2020
Featured Wed, 10 Aug 2022
Hiburan Mon, 7 Jan 2019

Datuk Siti Says “Politics is Not Where I Belong”

It seems she prefers to stay within the entertainment industry.

Hiburan Thu, 5 Apr 2018

Ini Rahsia Dato Siti Nurhaliza Susut Berat Badan!

Beliau juga gembira kerana berat badannya semakin berkurang selepas melahirkan anaknya.

Featured Sat, 24 Dec 2022

Alif Satar Sertai Ekspedisi Daki Jabal Nur – “Tak Boleh Bayang Macam Mana Dulu Nabi Muhammad SAW Panjat Sendirian”

Pelakon dan penyanyi, Alif Satar menzahirkan rasa syukur apabila diberi peluang untuk mendaki gunung bersejarah, Jabal Nur ketika menunaikan ibadah umrah.   View this post on Instagram   A post shared by Alif Satar®️ (@alifsatar) […]

Hiburan Fri, 28 Jun 2019

Bekas Suami Punya Pasal, Duit RM200,000 Milik A. Aida Lesap?

Sebanyak dua transaksi dibuat pada waktu subuh pada 1 Mac lalu membabitkan bekas suaminya, Ariff Aziz.

Featured Fri, 13 Jan 2023