Featured By: Khairil Khusyairi April 1, 2023 @ 12:13pm

Bekas Ratu Cantik Negara Dedah Dicerai Suami, Mengaku Gugurkan Janin Kembar

Seorang bekas ratu cantik yang juga pelakon mendakwa dirinya ditipu dalam perkahwinannya selepas mengaku pernah menggugurkan janin kembarnya yang ketika itu berusia sebulan di dalam perut hasil persetubuhan luar nikah.

Memetik laporan Malaysia Gazette, individu yang bernama Shakila itu memberitahu, dia melakukan perbuatan itu selepas dipujuk oleh keluarga suami dengan alasan fatwa di dua buah negeri menghalalkannya.

“Pada Januari tahun lalu, saya disahkan hamil hasil hubungan saya dengan suami saya yang pada ketika itu masih lagi merupakan teman lelaki saya.

“Dia sejak dari awal mengetahui mengenai kehamilan saya telah memujuk saya untuk menggugurkan kandungan tersebut malah kehamilan saya turut berada di dalam pengetahuan bapanya yang saya panggil walid kerana suami saya sendiri memaklumkan perkara tersebut kepada bapanya yang juga seorang tokoh agama bagi mendapatkan pandangan.

“Walaupun saya bertegas untuk tidak mengugurkan kandungan saya, suami saya telah memujuk dan meyakinkan saya perbuatan mengugurkan kandungan itu tidak haram dan beliau turut berjanji akan mengahwini saya selepas saya menggugurkan kandungan,” dakwanya.

Dia dan suami berkahwin pada 22 Mei tahun lalu sebagai janji menggugurkan janin itu.

Mengulas lanjut, Shakila memberitahu, selepas enam bulan berkahwin, dia telah mengalami keguguran.

Menurut doktor yang merawatnya, dia telah mengalami ‘chemical pregnancy’ yang merupakan kesan kepada pembuangan kandungan pernah dilakukan sebelum ini.

Menurutnya, lapan hari selepas mengalami keguguran, suaminya telah memfailkan penceraian di mahkamah syariah atas alasan tidak munasabah sama sekali.

Katanya, gara-gara tindakan suaminya itu, dia telah mengalami depresi yang sangat teruk sehingga pernah membuat cubaan membunuh diri sebelum ini.

“Saya tidak sangka saya akan diceraikan selepas lapan hari mengalami keguguran. Lebih menyedihkan selepas penceraian difailkan, suami dan keluarganya sudah tidak mempedulikan saya dan membiarkan saya menghadapi masalah ini seorang diri.

“WhatsApp dan panggilan telefon yang saya buat langsung tidak dibalas dan dijawab,” dakwanya.

Lebih mengejutkan, Shakila ada menghubungi bapa mentuanya itu bagi menceritakan hal sebenar termasuk pengguguran bayi sebelum ini namun telah diugut individu tak dikenali.

“Sebagai tindak balas kepada tindakan saya cuba mengadu nasib kepada bapa mertua sendiri, saya telah diugut oleh individu-individu tidak dikenali.

“Saya sekeluarga juga turut menerima ugutan bunuh. Selain itu, terdapat juga video yang cuba memburuk-burukkan saya di Youtube yang dimuat naik oleh individu tidak dikenali.

“Selepas menerima ugutan dan kecaman tersebut saya telah melantik peguam bagi menasihati diri saya di mana setelah itu saya difahamkan bahawa fatwa yang dirujuk oleh suami saya dan bapanya tidak terpakai kepada saya yang mengandungkan anak luar nikah pada ketika itu,” dakwanya lagi.

Shakila mengakui dia kini berasa tertipu dengan tindakan suami dan bapa mentuanya itu.

Sumber: Malaysia Gazette

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 17 Dec 2019
Hiburan Tue, 16 Jul 2019

Kangin Officially Quits Super Junior After 14 Years

Breaking news! Another idol from a legendary K-pop group calls it quit!

Hiburan Mon, 26 Feb 2018

独具一格的Gegaria嘉年华

你有多久没有参与户外活动?周末是不是都宅在家、逛购物商场,又或只是看电影呢?小编上周六就去到了关丹达鲁尔马克穆尔体育场参与“Gegaria嘉年华”,从早到晚可说是节目不间断,无论是吃喝玩乐,都可在这里找到,绝对适合一家大小。

Featured Wed, 10 Feb 2021

Cara Tukar Kata Laluan Bantuan Prihatin Rakyat Secara Dalam Talian – LHDN

Berita gembira buat pemohon Bantuan Prihatin Rakyat (BPR)! Dalam satu kenyataan rasmi, Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (LHDN) mengumumkan mereka yang ingin menukar kata laluan BPR boleh melakukannya di laman web BPR tanpa perlu ke

Trending Wed, 11 Sep 2019
Cahaya Mata Wed, 3 Aug 2022

“Saya Inginkan Anak Lelaki Lagi” – Adira ‘Tutup Kilang’ Selepas Cahaya Mata Keempat

Kalau tambah lagi masa akan datang pun apa salahnya kan? Semoga urusan melahirkan anak keempat Adira dipermudahkan.

Hiburan Fri, 29 Mar 2019

‘Bukan Nak ‘Berkira’ Tapi…’- Safura ‘Haramkan’ Gajet Untuk Anak-Anak

Lain ibu-bapa, lain cara didikan mereka terhadap anak-anak…betul tak?

| Live TV