Featured By: Khairil Khusyairi April 1, 2023 @ 12:13pm

Bekas Ratu Cantik Negara Dedah Dicerai Suami, Mengaku Gugurkan Janin Kembar

Seorang bekas ratu cantik yang juga pelakon mendakwa dirinya ditipu dalam perkahwinannya selepas mengaku pernah menggugurkan janin kembarnya yang ketika itu berusia sebulan di dalam perut hasil persetubuhan luar nikah.

Memetik laporan Malaysia Gazette, individu yang bernama Shakila itu memberitahu, dia melakukan perbuatan itu selepas dipujuk oleh keluarga suami dengan alasan fatwa di dua buah negeri menghalalkannya.

“Pada Januari tahun lalu, saya disahkan hamil hasil hubungan saya dengan suami saya yang pada ketika itu masih lagi merupakan teman lelaki saya.

“Dia sejak dari awal mengetahui mengenai kehamilan saya telah memujuk saya untuk menggugurkan kandungan tersebut malah kehamilan saya turut berada di dalam pengetahuan bapanya yang saya panggil walid kerana suami saya sendiri memaklumkan perkara tersebut kepada bapanya yang juga seorang tokoh agama bagi mendapatkan pandangan.

“Walaupun saya bertegas untuk tidak mengugurkan kandungan saya, suami saya telah memujuk dan meyakinkan saya perbuatan mengugurkan kandungan itu tidak haram dan beliau turut berjanji akan mengahwini saya selepas saya menggugurkan kandungan,” dakwanya.

Dia dan suami berkahwin pada 22 Mei tahun lalu sebagai janji menggugurkan janin itu.

Mengulas lanjut, Shakila memberitahu, selepas enam bulan berkahwin, dia telah mengalami keguguran.

Menurut doktor yang merawatnya, dia telah mengalami ‘chemical pregnancy’ yang merupakan kesan kepada pembuangan kandungan pernah dilakukan sebelum ini.

Menurutnya, lapan hari selepas mengalami keguguran, suaminya telah memfailkan penceraian di mahkamah syariah atas alasan tidak munasabah sama sekali.

Katanya, gara-gara tindakan suaminya itu, dia telah mengalami depresi yang sangat teruk sehingga pernah membuat cubaan membunuh diri sebelum ini.

“Saya tidak sangka saya akan diceraikan selepas lapan hari mengalami keguguran. Lebih menyedihkan selepas penceraian difailkan, suami dan keluarganya sudah tidak mempedulikan saya dan membiarkan saya menghadapi masalah ini seorang diri.

“WhatsApp dan panggilan telefon yang saya buat langsung tidak dibalas dan dijawab,” dakwanya.

Lebih mengejutkan, Shakila ada menghubungi bapa mentuanya itu bagi menceritakan hal sebenar termasuk pengguguran bayi sebelum ini namun telah diugut individu tak dikenali.

“Sebagai tindak balas kepada tindakan saya cuba mengadu nasib kepada bapa mertua sendiri, saya telah diugut oleh individu-individu tidak dikenali.

“Saya sekeluarga juga turut menerima ugutan bunuh. Selain itu, terdapat juga video yang cuba memburuk-burukkan saya di Youtube yang dimuat naik oleh individu tidak dikenali.

“Selepas menerima ugutan dan kecaman tersebut saya telah melantik peguam bagi menasihati diri saya di mana setelah itu saya difahamkan bahawa fatwa yang dirujuk oleh suami saya dan bapanya tidak terpakai kepada saya yang mengandungkan anak luar nikah pada ketika itu,” dakwanya lagi.

Shakila mengakui dia kini berasa tertipu dengan tindakan suami dan bapa mentuanya itu.

Sumber: Malaysia Gazette

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 28 Aug 2018

暗中感受《黑暗心乐会》为视障朋友带来光明

《黑暗心乐会》结合音乐表演,声音体验、心灵疗愈的完美交融,首个完全由视障者参与制作、表演的声演会,前所未有的视觉革命!

Trending Thu, 21 Jun 2018

Harga RON 95, Diesel Kekal

Menteri Kewangan Lim Guan Eng mengumumkan peruntukan sebanyak RM3 bilion subsidi untuk RON95 dan diesel, bagi memastikan harga bahan api ini diapungkan di pasaran.

Hiburan Tue, 5 Nov 2019
Hiburan Fri, 7 Apr 2023
Trending Sun, 21 Nov 2021

Naim Daniel, Haqiem Rusli, Awie Antara 10 Pertama Yang Mara Ke Separuh Akhir Muzik Muzik 36

Muzik Muzik, sebuah program variasi yang memaparkan carta mingguan lagu-lagu paling popular di Malaysia bakal memulakan pusingan separuh akhir untuk edisi yang ke 36 pada 31 Disember 2021 dan 1 Januari 2022. Hari ini, Muzik […]

Hiburan Thu, 16 Aug 2018

Perli Siapa Tu? Faiz Roslan Muat Naik Video Masuk Tandas OKU

Faiz dilihat membuka pintu tandas OKU dan memberitahu bahawa tandas itu hanya digunakan untuk golongan LGBT sahaja

Hiburan Sun, 10 Dec 2017

Mia Ahmad Redha Dengan Ujian Allah

Mia Ahmad Redha Dengan Ujian Allah dimana beliau keguguran dan tabah menghadapi dugaan yang menimpa