Hiburan By: Padin March 23, 2022 @ 4:57am

“Bila Throwback Semula, Sebak! Nak Mengalir Air Mata” – Nabila Razali Dedah Kisah Putus Cinta Dengan…

Penyanyi dan pelakon Nabila Razali mendedahkan dia pernah mengalami kisah sedih dalam percintaan apabila ditinggalkan teman lelaki tanpa sebarang khabar berita.

Menurut pelantun lagu Pematah Hati itu, pengalaman pahit dalam cinta itu membuatkan dirinya masih sebak ketikan mengingatinya.

“Episod sedih ini terjadi ketika saya belum masuk ke dunia seni. Saya bercinta dengan seorang jejaka, tak lama sangat, dalam setahun.

“Saya sendiri bingung kerana ditinggalkan tanpa sebarang khabar berita. Agak lama juga pihak sana berdiam sampai saya sendiri tertanya dalam hati, apa status hubungan kami?

“Rupa-rupanya, orang ketiga menjadi punca dia berdiam diri. Kami putus kerana konflik terbabit. Bila throwback semula cerita terbabit, rasa sebak pun ada… Macam nak mengalir air mata,” katanya.

Kisah sedih Nabila itu kini dijadikan inspirasi untuk novel berjudul Kerana Cinta Itu Ada hasil tulisan penulis prolifik, Sophilea.

“Novel Kerana Cinta Itu Ada diinspirasi menerusi kisah saya sendiri. Idea asal itu datang dari saya dan saya ceritakan kepada Sophilea. Apa yang saya boleh katakan, hampir separuh cerita dalam novel ini adalah kisah benar berdasarkan kisah cinta saya dan saya gabungkan dengan idea baharu.

“Kenangan lama putus cinta memang sudah berlalu, saya pun dah move on tetapi kesannya masih ada biarpun masing-masing dah membawa haluan sendiri. Saya tak rasa dendam dengan bekas kekasih tetapi mungkin kami tak boleh duduk semeja,” katanya yang enggan memikirkan soal cinta kerana mahu fokus dalam kerjaya.

Kerana Cinta Itu Ada juga merupakan kesinambungan terhadap single baru ciptaan Nabila berjudul Putus dan penyanyi itu juga mempunyai perandangan untuk mengadaptasikan karya tersebut kepada sebuah drama selepas ini.

Novel Kerana Cinta Itu Ada diedarkan oleh MASK Team dan boleh didapati secara dalam talian bermula 14 Mac dengan harga RM35 bagi Semenanjung Malaysia, manakala RM38 di Sabah dan Sarawak.

Novel ini juga bakal berada di kedai buku seluruh Malaysia dalam masa terdekat dan peminat boleh melayari https://keranacintaituada.onpay.my/ untuk informasi lanjut.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sat, 5 Jan 2019

Zamani Siap Sedia Masuk Studio Dengan Faizal Tahir

Lama tak dengar lagu baru dari penyanyi bersuara emas ini, tak sabarnya!

Trending Wed, 16 Oct 2019

Jumlah Kematian Akibat Taufan Hagibis Meningkat 74 Orang

Moga-moga ramai yang dijumpai dengan selamat

Featured Mon, 6 Sep 2021

Qari Terkenal Berdepan Tuduhan Gangguan Seksual, Didakwa Dengarkan Bacaan Al-Quran Selepas Merog*l

Qari dan pendakwah popular yang dikenali di beberapa negara Asia seperti Malaysia dan Indonesia, Fatih Seferagic dilaporkan berdepan dengan dakwaan tuduhan seksual. Menerusi laporan FACE, Fatih didakwa atas pertuduhan seksual ke atas ramai wanita dan difahamkan mangsanya yang […]

Trending Wed, 28 Apr 2021

Bunting Pelamin, Ayda Jebat Hamil 4 Bulan

Pelakon dan penyanyi, Ayda Jebat mengumumkan yang dirinya kini sedang hamil empat bulan. Berita gembira itu dimaklumkan Ayda atau nama sebenarnya, Nur Suhada Jebat, 29, dan suami, pengacara Nabil Mahir, 33, pada majlis Iftar Bersama […]

Featured Thu, 17 Mar 2022

Fasa Endemik, Solat Berjemaah Tanpa Penjarakan Fizikal Dibenarkan Bermula 1 April

Alhamdulillah, semua jemaah digalakkan untuk membawa sejadah sendiri ya 🤩😍

Hiburan Fri, 5 Oct 2018

Janjikan Kelainan, Ruffedge Gegar Singapura ESOK!

Memandangkan ada penonton dari Singapura yang datang pada konsert kami di Kuala Lumpur, ada lagu yang kami nyanyikan tempoh hari tidak akan dinyanyikan.

Hiburan Thu, 5 Jul 2018

Panas! Perang Safiey Illias Dan Nur Sajat Makin Menggila

Makin panas nampaknya perang antara Safiey Ilias dan Nur Sajat ni kan?walaubagaimana pun, rata-rata netizen terhibur dengan gelagat mereka namun ada yang berpendapat tindakan mereka itu seakan-akan mahu meraih publisiti murahan.

Hiburan Wed, 5 Sep 2018

2018「台湾之夜」嗨翻全场!陈建年加码一首歌迷呼赚到

2018「台湾之夜」嗨翻全场!大马原住民歌手Reza Salleh以及来自台湾的柯智棠、吴汶芳和陈建年四小时轮番接唱,让歌迷一次听过瘾。

Trending Wed, 6 May 2020
Hiburan Thu, 19 Apr 2018

Hantaran Unik Dynas Buat Bakal Suami

Saya anggap ini hantaran paling istimewa. Daripada saya belikan barang lain, lebih baik saya hadiahkan sesuatu yang bermanfaat dan boleh dikenang sampai bila-bila…auw, sweet habis la awak ni Dynas!

| Live TV