Featured By: Maya Basir May 10, 2023 @ 5:58pm

Caprice Berdamai Dengan Anggota Polis Ajak Bagi Penampar, Komen Netizen Ini Curi Perhatian!

Penyanyi rap dan aktivis kemanusiaan, Caprice akhirnya bersemuka dan berdamai dengan anggota Polis Diraja Malaysia (PDRM).

Menerusi perkongsiannya di Instagram, Caprice atau nama sebenar Ariz Ramli bertemu dengan anggota polis yang dikenali sebagai Syafiq semasa makan malam di sebuah restoran bersama pasangan mereka masing-masing.

Malah, dia turut memohon maaf kepada seluruh unit PDRM dan akan terus menyokong mereka.

“I am with my brother, Syafiq from PDRM. Daripada kita bergaduh, lebih baik kita berdamai, Insya-Allah. We are just about to have some dinner.

“Cap nak minta maaf pada pihak PDRM sebab mungkin cara saya terlalu kasar. Syafiq is a great guy dia pun dah minta maaf.

“My whole family memang kakitangan kerajaan jadi saya akan sentiasa sokong PDRM Malaysia, Insya-Allah,” ujarnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tiger of AlQuds (@capricedaddycap)

Terdahulu, Syafiq memberi cadangan dan cuba mempengaruhi orang ramai untuk menggunakan kekerasan terhadap Caprice.

“Pegi tampau kan je muka budak pelat Caprice tu,” tulis Syafiq.

Menurut Caprice, tindakan tersebut adalah satu jenayah terutama kata-kata itu ditulis oleh seorang anggota polis.

“Can you guys imagine, seorang anggota polis boleh cadang atau bagi idea to the public untuk tampau atau tampar seseorang. It’s already a jenayah.

“Siapa yang cadang? Seorang anggota polis. That is very very dangerous and reckless,” katanya.

Meninjau di ruangan komen, terdapat komen yang mencuri perhatian dan tanda setuju netizen apabila dikatakan kaum lelaki lebih mudah berdamai berbanding kaum wanita.

“Lelaki. Pinjam lighter pun dah boleh jadi best friend. Perempuan, bertahun kenal kalau terpakai tudung warna sama pun boleh putus kawan,” komen netizen.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Sun, 13 Aug 2023
Events Thu, 19 Jul 2018

Rancangan Muzik Misteri, I Can See Your Voice Malaysia, 4 Ogos Nanti!

Berkonsepkan rancangan asal Korea, I Can See Your Voice Malaysia, sebuah rancangan muzik misteri, akan muncul di kaca TV anda bermula 4 Ogos nanti!

Hiburan Thu, 11 Jan 2018

Tak Bayar Bil Elektrik 5 Bulan?

Mereka sekeluarga tidur bertemankan lilin tetapi ini adalah satu pengalaman kata Hanis

Featured Fri, 26 Feb 2021
Hiburan Tue, 26 Dec 2017

BERJUBAH, IMEJ BARU ZUL ARIFFIN

Gambar yang baru sahaja dimuat naik itu telah mendapat 104,642 likes dan ribuan komen dari peminat-peminat beliau yang  mencapai purata 1.8 juta followers

Featured Mon, 4 Dec 2023
Featured Tue, 16 Aug 2022
Trending Thu, 14 Sep 2023
Featured Thu, 1 Jun 2023