Events By: Salma Syahbuddin September 13, 2018 @ 6:30pm

#daiTV3 : Da’i Amirul Terlepas Peluang, Da’i Raishah Tersingkir!

Tersingkir pada minggu ke-enam, Da’i Amirul sekali lagi terlepas peluang untuk kembali mara dalam Da’i Pendakwah Nusantara musim ke-6 minggu lalu. Satu kejutan di pentas Da’i musim ini, apabila Da’i Amirul telah diberi peluang kedua.

Namun tidak mudah bagi Da’i Amirul apabila beliau perlu memberikan tazkirah pendek yang menepati ayat Al-Quran yang dibaca oleh juri tetap iaitu Ustaz Mohamad Zarifi Mohamad Daud dan Prof. Madya Dr. Sharifah Hayaati secara spontan dalam sesi imtihan. Dan, sudah tertulis bukan rezeki buat Da’i Amirul apabila beliau gagal memperoleh markah yang diperlukan untuk kembali bersaing bersama rakan-rakan yang lain.

Dengan tema “Hati Hati Menjaga Hati” #daiTV3 Raisyah, satu-satunya puteri apabila beliau juga turut mengutip markah terendah di sesi imtihan dan turut mengikuti jejak langkah Amirul apabila disingkirkan pada minggu kelapan. 

Da’i Pendakwah Nusantara minggu lalu juga turut diserikan lagi dengan kehadiran tetamu nusantara iaitu Dr. Saad Gomaa Gomaa Zaghloul. Beliau yang fasih berbahasa Melayu merupakan seorang Pensyarah Undang-Undang dan Syariah, dibawakan khas dari Mesir. 

Berbaki tiga minggu lagi menjelang peringkat akhir pada 28 September nanti, kini hanya tinggal empat peserta yang akan meneruskan perjuangan iaitu Da’i Imran, Da’i Adam, Da’i Syahmi dan Da’i Haziq. Terus saksikan persembahan mereka Da’i Pendakwah Nusantara Musim ke-6 minggu ke-sembilan pada hari Jumaat ini, 14 September, jam 9.00 malam.

Jangan lupa undi Da’i pilihan anda di laman twitter dan juga #DaiTV3 di laman sosial anda. Da’i 6 juga boleh ditonton secara langsung di laman YouTube @TV3Malaysia dan LIVE TV di www.xtra.com.my.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 12 Jan 2018

PANAS! NAFI HALANG SUAMI JUMPA ANAK – DIANA DANIELLE

Diana Danielle tampil memberikan penerangan bahawa dia tidak pernah menghalang atau melarang sama sekali suaminya itu berjumpa dengan anak-anak nya.

Hiburan Mon, 28 Jan 2019

《廉政风云》加入贺岁档!华语影坛影帝影后同镜飙戏

《廉政风云 烟幕》汇集了华语影坛最一流的影帝影后同镜飙戏,誓以最顶强的「烟幕」阵容抵御春节一片弥漫开来的贺岁烟硝!

Hiburan Tue, 22 Jan 2019

Jamal Abdillah Bawa Konsert 3 Suara Ke Ipoh

Tiga penyanyi lagenda Dato Jamal Abdillah, Ameng dan Zamani bakal berkongsi semula pentas untuk konsert 3 Suara pada 6 April depan. Menurut Dato Jamal selaku penganjur dari Binjamal Event Sdn Bhd, beliau memaklumkan pihaknya akan […]

Hiburan Mon, 19 Nov 2018

#Mentor7: ‘Taufiq Patut Diberi Peluang Lagi’ -Siti Nordiana

Saya akan bantu semampu yang boleh untuk dia membina nama dalam industri nyanyian. Dia juga masih ‘hijau’ dan belum miliki apa-apa pengalaman sebelum ini.

Hiburan Tue, 25 Jun 2019

’Ini Perkahwinan ‘Pertama’ Buat Saya’- Elly Mazlein Bakal Tinggalkan Status Ibu Tunggal

Kami doakan agar segala perancangan untuk berkahwin tahun depan dipermudahkan Allah SWT. Jangan lupa jemput kitaorang okay?

Hiburan Tue, 1 May 2018

Izreen Azminda Tak Sangka Suami Romantik

“Apa pun, terima kasih suami dan saya cintakan awak walau apa pun terjadi. Terharu pula. Terima kasih, terima kasih, terima kasih,” katanya.

Hiburan Mon, 11 Feb 2019

Emma Maembong Dan Syed Abdullah, Unfollow Diri Masing-Masing?

Haih, macam-macam lah cerita artis sekarang ni.

| Live TV