Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Events By: Salma Syahbuddin September 13, 2018 @ 6:30pm

#daiTV3 : Da’i Amirul Terlepas Peluang, Da’i Raishah Tersingkir!

Tersingkir pada minggu ke-enam, Da’i Amirul sekali lagi terlepas peluang untuk kembali mara dalam Da’i Pendakwah Nusantara musim ke-6 minggu lalu. Satu kejutan di pentas Da’i musim ini, apabila Da’i Amirul telah diberi peluang kedua.

Namun tidak mudah bagi Da’i Amirul apabila beliau perlu memberikan tazkirah pendek yang menepati ayat Al-Quran yang dibaca oleh juri tetap iaitu Ustaz Mohamad Zarifi Mohamad Daud dan Prof. Madya Dr. Sharifah Hayaati secara spontan dalam sesi imtihan. Dan, sudah tertulis bukan rezeki buat Da’i Amirul apabila beliau gagal memperoleh markah yang diperlukan untuk kembali bersaing bersama rakan-rakan yang lain.

Dengan tema “Hati Hati Menjaga Hati” #daiTV3 Raisyah, satu-satunya puteri apabila beliau juga turut mengutip markah terendah di sesi imtihan dan turut mengikuti jejak langkah Amirul apabila disingkirkan pada minggu kelapan. 

Da’i Pendakwah Nusantara minggu lalu juga turut diserikan lagi dengan kehadiran tetamu nusantara iaitu Dr. Saad Gomaa Gomaa Zaghloul. Beliau yang fasih berbahasa Melayu merupakan seorang Pensyarah Undang-Undang dan Syariah, dibawakan khas dari Mesir. 

Berbaki tiga minggu lagi menjelang peringkat akhir pada 28 September nanti, kini hanya tinggal empat peserta yang akan meneruskan perjuangan iaitu Da’i Imran, Da’i Adam, Da’i Syahmi dan Da’i Haziq. Terus saksikan persembahan mereka Da’i Pendakwah Nusantara Musim ke-6 minggu ke-sembilan pada hari Jumaat ini, 14 September, jam 9.00 malam.

Jangan lupa undi Da’i pilihan anda di laman twitter dan juga #DaiTV3 di laman sosial anda. Da’i 6 juga boleh ditonton secara langsung di laman YouTube @TV3Malaysia dan LIVE TV di www.xtra.com.my.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sat, 16 Feb 2019
Events Sat, 26 Jan 2019

Syamel Tak Pernah Mengecewakan?

Tak sia-sia Syamel kurus!

Events Mon, 12 Feb 2018

HERE’S A LIST OF THE AJL32 WINNERS!

The 32nd Anugerah Juara Lagu ended with an overwhelming response from fans and viewers. Did you catch who the winners are? Here’s a list of all of them.

Hiburan Thu, 26 Dec 2019

Mira Filzah Dilarang Berkahwin?

Baru-baru ini pelakon dan pengacara popular yang menjadi buruan pengarah dan pihak produksi, Mira Filzah mengakui sedang berkawan dan mengenali hati budi seorang lelaki yang bukan dalam kalangan penggiat industri seni hiburan. Baca: Mira Filzah Jawab […]

Hiburan Tue, 22 Oct 2019
Hiburan Wed, 10 Oct 2018

Artis Sendu? Giliran Diana Danielle ‘Sekolahkan’ Vida

Yang sebenarnya sendu adalah anda yang kalau tak pakai baju ropol keliling dunia, muah sana muah sini dengan kontroversi ntah apa-apa!

Hiburan Wed, 25 Jul 2018

Super Junior’s Leeteuk Undergo Emergency Surgery

He has been pulled out of scheduled events.

Hiburan Fri, 15 Nov 2019

Melly Goeslaw Unfollow Di Instagram, Rossa Tidak Mahu Panjangkan Isu Lagi

Semoga baik-baik saja buat Rossa dan Teh Melly…

Hiburan Thu, 2 Jan 2020
OMG Sat, 26 May 2018

Lawak! Troll Diva AA Curi Perhatian

keterujaan netizen terhadap Diva AA dan abangnya, Datuk Seri Azmin Ali tidak berhenti setakat itu. Kalau nak tahu, kenalah baca artikel ini!

| Live TV