Events By: Salma Syahbuddin September 13, 2018 @ 6:30pm

#daiTV3 : Da’i Amirul Terlepas Peluang, Da’i Raishah Tersingkir!

Tersingkir pada minggu ke-enam, Da’i Amirul sekali lagi terlepas peluang untuk kembali mara dalam Da’i Pendakwah Nusantara musim ke-6 minggu lalu. Satu kejutan di pentas Da’i musim ini, apabila Da’i Amirul telah diberi peluang kedua.

Namun tidak mudah bagi Da’i Amirul apabila beliau perlu memberikan tazkirah pendek yang menepati ayat Al-Quran yang dibaca oleh juri tetap iaitu Ustaz Mohamad Zarifi Mohamad Daud dan Prof. Madya Dr. Sharifah Hayaati secara spontan dalam sesi imtihan. Dan, sudah tertulis bukan rezeki buat Da’i Amirul apabila beliau gagal memperoleh markah yang diperlukan untuk kembali bersaing bersama rakan-rakan yang lain.

Dengan tema “Hati Hati Menjaga Hati” #daiTV3 Raisyah, satu-satunya puteri apabila beliau juga turut mengutip markah terendah di sesi imtihan dan turut mengikuti jejak langkah Amirul apabila disingkirkan pada minggu kelapan. 

Da’i Pendakwah Nusantara minggu lalu juga turut diserikan lagi dengan kehadiran tetamu nusantara iaitu Dr. Saad Gomaa Gomaa Zaghloul. Beliau yang fasih berbahasa Melayu merupakan seorang Pensyarah Undang-Undang dan Syariah, dibawakan khas dari Mesir. 

Berbaki tiga minggu lagi menjelang peringkat akhir pada 28 September nanti, kini hanya tinggal empat peserta yang akan meneruskan perjuangan iaitu Da’i Imran, Da’i Adam, Da’i Syahmi dan Da’i Haziq. Terus saksikan persembahan mereka Da’i Pendakwah Nusantara Musim ke-6 minggu ke-sembilan pada hari Jumaat ini, 14 September, jam 9.00 malam.

Jangan lupa undi Da’i pilihan anda di laman twitter dan juga #DaiTV3 di laman sosial anda. Da’i 6 juga boleh ditonton secara langsung di laman YouTube @TV3Malaysia dan LIVE TV di www.xtra.com.my.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 18 Nov 2018

Fazura Bakal Berduet Dengan Shane Westlife

Fazura bakal bertemu Shane pada Konsert Elmina Lakeside, 19 Januari.

Hiburan Wed, 10 Apr 2019

Lawat Mangsa Buli, Tindakan Ifan Seventeen Dipuji Warganet

Tindakan Ifan yang merupakan anak jati itu kota itu mendapat pujian daripada warganet. Mari doakan agar adik Audrey pulih seperti sedia kala. Insha Allah…

Hiburan Fri, 15 Mar 2019

Tahniah! Ahmad Idham Kini CEO Finas

Tahniah sekali lagi buat pelakon drama Cinderella ini

Hiburan Fri, 5 Oct 2018

PANAS! Minta Maaf Atau… Aishah Bagi Masa Seminggu Kepada Vida

Kata Aishah, ‘Ini untuk sedarkan pihak penaja dan badan penyiaran agar tidak terus membuli artis demi rating dan kepentingan saja’.

Hiburan Fri, 23 Aug 2019

Sarimah Ibrahim Kongsi Tips Kurus

Rindu pulak dengan celoteh Che Puan Sarimah masa mengacara dulu.

Hiburan Tue, 22 Jan 2019

Fasha-Aidil Nikah Mac Ini, Tahniah!

Majlis diadakan di Perlis atas permintaan mak saya. Malah, untuk majlis nikah akan dibuat di masjid. Alhamdulillah, tahniah Fasha!

Hiburan Tue, 15 May 2018

Bukan Demand, Cuma Jarang Diberikan Publisiti – Syarifah Amani

Amani juga berharap lebih ramai lagi pelapis muda tampil berkarya dan diberikan lebih banyak peluang untuk menghasilkan karya dan idea yang matang  secara terbuka

Hiburan Fri, 26 Oct 2018

Kalau SonaOne & Alif Bergabung Dalam Satu Lagu? ‘Obvious’ Meletop Kot!

Kata Alif, ‘Kami mulanya menulis lagu ini sebagai satu penghormatan kepada keyakinan diri seorang wanita. Semakin kami mendalami subjek ini, kami sedar bahawa…

Events Fri, 21 Jun 2019

Giliran ‘Swan Lake’ Ke Kuala Lumpur, Jom Ke Istana Budaya Bermula 26-28 Julai!

Sebuah persembahan yang perlu ditonton, jom layari www.myticket.asia untuk pembelian tiket!

Selebriti Thu, 16 Apr 2020

| Live TV