Events By: Salma Syahbuddin February 24, 2018 @ 7:53pm

DFKL 2018 INI BAKAT YANG KAMI CARI!

Masa Untuk Drama!

Tahun ini, Drama Festival Kuala Lumpur 2018 (DFKL) memulakan hari pertama siri jelajah pencarian bakat baharu yang lebih versatile dengan lokasi pertama pencarian bertempat di Johor Bahru. Pada hari pertama sahaja, orang Johor sudah menghangatkan pentas dengan menampilkan bakat-bakat baru yang cukup cemerlang. Diikuti pada hari kedua iaitu pada 24 Februari 2018 yang berlangsung di Paradigm Mall, Johor Bahru.

Menurut Pengurus Besar, Kumpulan Pengurusan Jenama dan Rancangan TV3 dan TV9, Puan Siti Nurlisia berkata dalam sesi ujibakat itu para peserta mestilah mampu menyerlahkan bakat pelbagai karakter. Antaranya seperti watak yang penyayang, watak antagonis. Contohnya seorang yang panas baran atau sedang marah apabila bercakap kata-katanya pedas. Jadi tak perlulah menjerit, cukup sekadar bercakap namun kata-kata yang dilontarkan itu memberikan kesan yang begitu mendalam. Jadi permainan watak itu sebenarnya yang penting.”

Antara aksi-aksi juri dan para peserta yang hadir pada siri jelajah DFKL di Johor Bahru

Namun, menurut pelakon dan pengarah terkenal yang juga merupakan Juri Kreatif pada siri jelajah DFKL2018 di Johor Bahru ini, Sheila Rusly atau lebih gemar dipanggil Sis, berharap mahu melihat peserta yang hadir untuk diujibakat datang dengan persiapan dan idea yang baru serta bernas.

“Saya mahu peserta yang bertenaga, tahu apa yang cuba untuk dipersembahkan kepada juri. Malah, jalan cerita dan watak sudah siap sedia diminda peserta.”

 

Sepanjang dua hari siri jelajah ini berlangsung, seramai 135 orang peserta ujibakat datang untuk mengetengahkan bakat masing-masing. Manakala sesi kongsi pula, seramai 22 orang hadir untuk berkongsi dan memberikan idea untuk diketengahkan kepada juri yang diketuai oleh Datuk A.Aida sendiri.

Selain itu, para pengunjung juga berpeluang untuk beramah mesra bersama barisan artis popular seperti, Janna Nick, Izzue Islam, Ashraf Muslim, Azira Shafinaz, Bell Ngasri, Hafidz Roshdi, dan Aprena Manrose.

Jadi, kepada anda yang mempunyai bakat tetapi tidak sempat untuk menghadirkan diri di Johor Bahru ini, anda masih berpeluang untuk menunjukkan bakat yang terpendam dalam diri pada siri jelajah DFKL 2018 yang akan berlangsung di Sunway Putra Mall, Kuala Lumpur pada 3 hingga 4 Mac 2018 nanti! Jangan ketinggalan!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 6 Sep 2019

Tom Holland is Not Happy at People Spreading Rumours of His Love Life

Our favourite Spider-Man finally addressed his dating rumour with a mystery woman.

Hiburan Mon, 20 Nov 2017

恭喜!玛格罗比怀孕了

玛格罗比(Margot Robbie)在《Suicide Squad》中饰演「小丑女」爆红,随即在2016年底宣布和汤姆艾克力(Tom Ackerley)结婚,原本以为她可能打算就此隐归家庭生活,但她不想错失多个争相邀约演出的好机会,因此生育计画也因此延后,为了未来宝宝也特地冻卵,没想到就在20日时爆出她已经怀孕3个月了!

Hiburan Tue, 27 Aug 2019

Nelissa Nezam langgar pantang?

Tapi kalau macam ni punya ‘hot’ lah, terus berkobar-kobar rasa nak ke gim. 

Hiburan Tue, 21 Jan 2020
Hiburan Sun, 9 Dec 2018

#AnggunLife : Lepas Gunung Annapurna, Amy Search Mahu Tawan Everest

Wah, Amy Search membuktikan di usia 60 an, dia masih fit untuk pergi hiking tau. Terbaiklah!

Hiburan Tue, 23 Jul 2019

Salam Takziah…Ibu Issey Meninggal Dunia

Issey Fazlisham, Asiah Haron meninggal dunia kira-kira jam 3.40 petang tadi akibat serangan jantung.

Hiburan Mon, 2 Jul 2018

Agihan Royalti Belum Selesai, Karyawan Rayu Kerajaan Bantu

Karyawan, katanya, mencadangkan agar kerajaan baharu campur tangan dengan segera untuk mencari jalan penyelesaian terbaik untuk menentukan artis memperoleh royalti yang menjadi hak mereka.

Hiburan Wed, 11 Jul 2018

PANAS! Sheeda Gelar Ifa Raziah Wanita Plastik Dan Penipu

Semua orang ko canang cerita memburuk-burukkan aku. Sekarang biar semua orang tahu kau penakut! Penipu! Ini jawapannya. Wah, marah betul tu nampaknya… Sabar ya Kak Sheeda.

Hiburan Wed, 13 Feb 2019
Hiburan Fri, 30 Nov 2018

” Anugerah Itu Satu Rezeki, Saya Takkan Tolak” – Ella

Tak sabar rasanya nak tunggu lagu baru dari kakak kita ni kan?

| Live TV