Featured By: Salma Syahbuddin November 14, 2022 @ 1:14pm

“Dia Penyayang Dan Sabar Dengan Anak-Anak”- Shuib Dedah Kriteria Watie, Mohon Netizen Berhenti Sebar Fitnah!

Selepas mengaku mengenai hubungannya bersama wanita yang juga usahawan dikenali sebagai Watie, pelawak dan usahawan Shuib akhirnya menjelaskan mengenai foto mereka yang tular sebelum ini.

Menurut Shuib atau nama sebenarnya, Shahmira Muhamad, 38, dia tidak kisah sekiranya masyarakat mula mengetahui identiti sebenar wanita yang sedang dikenalinya itu.

“Pasal gambar tu, masa saya mula-mula upload memang saya tak perasan, sampailah ada yang tegur kata ada pantulan dekat cermin. Tapi takpelah dah kalau orang ternampak lagipun saya keluar dengan anak-anak saya dinner.

“Benda baik kan? Lagipun saya tak keluar berdua… Kami makan dan anak-anak saya happy jadi alhamdulillah,” katanya menerusi temu bual program Melodi TV3.

Dalam pada itu, Shuib berkongsi, dia dan Watie langsung tidak pernah keluar berdua tanpa ditemani anak-anak, keluarga dan juga mertuanya.

Malah, dia yang amat mementingkan kesihatan mental anaknya mengakui, mereka memerlukan susuk seorang wanita sebagai tempat untuk bermesra.

“Keluar berdua memang tak pernah. Tapi, memang selalu akan keluar dengan anak-anak, family dengan mertua saya.

“Lagipun, sebelum ni anak-anak dah berjumpa dia dan dah kenal dia. Alhamdulillah anak-anak selesa dan happy.

“Sekarang ni, saya amat mementingkan anak-anak punya mental helath. Keadaan mereka macam mana dan mereka memang memerlukan seseorang wanita. Jadi, ini adalah satu permulaan yang baik,” jelasnya.

ARTIKEL BERKAITAN:Spekulasi Terjawab, Shuib Akui Sedang Berkawan Rapat Dengan Watie – “Kalau Dia Boleh Jadi Jodoh Saya, Apa Salahnya?”

ARTIKEL BERKAITAN:[VIDEO] Kongsi Foto Di Restoran Gordon Ramsay, Netizen Dakwa Shuib & Anak-Anak Keluar Makan Dengan Watie? – “Ada Pantulan Camerawoman Kat Belakang Tu”

ARTIKEL BERKAITAN:“Duda Terhangat Di Pasaran” – Shuib Dedah Terima DM Makcik & Wanita Yang Mahu….

Ketika ditanya mengenai reaksi anaknya dan sejak bila berkenalan dengan Watie, Shuib menegaskan, sukar baginya untuk mendedahkan sejak bila dia mula mengenali Watie kerana anak-anak sentiasa menjadi keutamaan sekaligus menolak dakwaan kononnya mereka saling mengenali sejak 2019 ketika sama-sama bermain golf.

“Kalau cakap pasal reaksi, mereka semua okay dan happy. Ye lah… kita kalau benda yang datang tu baik apa kata kita raikan. Sebab, wallahualam kadang kita tak tahu kan mana satu yang okay.

“Soal bila kenal, saya tak boleh nak reveal berapa lama. Tapi memang tenagh berkawanlah sekarang ni. 

“Saya bila dah suka, saya akan pandang kepada anak-anak sebab dulu saya pernah cakap, kalau untuk jodoh saya akan fikir anak-anak dan keluarga. Lebih lagi mak saya kan? Jadi, alhamdulillah mak saya okay dan anak-anak saya pun okay.

“Tapi bila diaktakan berkawan sejak 2019 iaitu sejak arwah Sarah masih ada, saya menafikan sekeras-kerasnya. Video golf itu adalah pada tahun 2021 dan saya tak main golf lagi pada ketika itu.

“Janganlah sebarkan fitnah yang tak betul, kesian kat saya dan anak saya,” jelasnya.

Sementara itu, Shuib turut mendedahkan antara kriteria yang ada pada Watie yang membuatkan dirinya berkenan untuk menegnali wanita itu.

“Kriteria dia yang saya berkenan adalah, dia ni penyayang, pandai ambil hati anak-anak, sabar betul dengan budak-budak. Jadi benda tu lah yang mahal.

” Dan saya perlu cari orang yang sebegitu yang akan jaga anak-anak saya insyaAllah,” katanya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 21 Aug 2018

Sekali lagi Dihimpit Kontroversi, Aliff Aziz Songlap Duit Pula?

Dalam pada itu, Rashidi berkata, dia tidak berniat untuk mengaibkan mana-mana pihak, sebaliknya mahu menjadikan ia sebagai pengajaran kepada orang lain agar tidak tertipu.

Hiburan Tue, 7 Jan 2020

Lisa Surihani Mahu Teruskan Bidang Pengacaraan

Apapun semoga yang terbaik buat Lisa!

Hiburan Fri, 28 Oct 2022
Eat Travel Fri, 14 Dec 2018

Resipi Puding Raja Warisan Asli Negeri Pahang Yang Wajib Anda Cuba

Puding raja dikatakan amat digemari oleh golongan istana dan sering dijadikan hidangan istimewa untuk santapan diraja.

Featured Fri, 21 Feb 2020

Linda Rafar & Diana Rafar bongkar rahsia kecantikan

Ketahui rahsia adik-beradik itu kekal cantik berseri

Hiburan Tue, 9 Jul 2019

Yana Samsudin Terkejut Anak Buat ‘Hal’ Lagi

Ciuman terbaik dari ibu bapa pada anak adalah ubun-ubun, dahi, pipi dan tangan.

Trending Tue, 6 Mar 2018

11 Bulan Bernikah, Akhirnya Dato’ Jamal Abdillah Perkenal Isteri Kepada Umum!

Selepas 11 bulan mendirikan rumah tangga, Raja Pop Datuk Jamal Abdillah (Jamal) , 59, memperkenalkan isterinya, Datin Zai Izzati Khiruddin (Izatti), 24, kepada media buat pertama kalinya petang tadi.

| Live TV