Featured By: Aqilah Paharuzi April 6, 2022 @ 2:15pm

Dihenyak Netizen Akibat Isu Curang Tak Padan Dengan Muka, Shuk Sahar Akhirnya Bersuara – “Ramai Tak Faham Struggle..”

Kemelut rumah tangga yang melanda pelawak Shuk Sahar dan isterinya Rossa Sera seakan tidak berpenghujung dek kerana kontroversi masa lalu Shuk yang didakwa curang.

Acap kali dihenyak netizen atas tindakan itu, Shuk bagaimanapun mengakui dia tidak pernah melenting terhadap tohmahan netizen yang dilemparkan kepadanya selama ini.

“Saya sekali pun tak pernah melenting, aku terima guys.

“Orang kata Shuk curang, tak padan dengan muka, cuma nak korang fikir betul-betul life aku korang tak tahu story dia sepenuhnya, itu saja aku boleh cakap,” luahnya menerusi siaran langsung di TikTok.

Dalam pada itu, Shuk seakan berkata tiada sesiapa pun yang memahami kesusahan yang harus dilaluinya serta memohon maaf secara terbuka kepada orang ramai atas kekhilafannya.

“Macam mana aku struggle, bila aku hilang semua macam mana aku try cari ruang.

“Mungkin kadang-kadang, silap aku nampak besar pada korang, aku minta maaf.

“Kalau rasa apa yang korang tengok tak suka di mata korang aku minta maaf,” katanya.

Shuk berkata dia tidak akan berkongsi perkara sebenar yang terjadi disebalik kisah rumah tangganya yang didakwa ‘bergolak’ di media sosial.

“Untuk cerita sebenar sepenuhnya tentang diri ini, aku tak nak cerita di media sosial.

“Biar orang betul-betul kenal je tahu. Aku minta maaf, kalau korang rasa tak best.

“Malah di bulan puasa ini juga aku ambik kesempatan maafkan korang,” katanya.

Terdahulu, satu video mengenai tindakan isterinya ke mahkamah menjadi tanda tanya netizen sama ada hubungan suami isteri ini masih bersatu ataupun tidak.

Untuk rekod, Serra dan Shuk mendirikan rumah tangga pada 2015. Hasil perkahwinan itu mereka dikurniakan dua cahaya mata, Nur Qurratu Ain, 5 dan Assyifatu Aimi, 2.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 3 Dec 2020
Hiburan Thu, 25 Oct 2018

Rapper Terkenal Afrika Jabulani Tsambo Meninggal Dunia

Rapper terkenal berusia 38 tahun ini pernah berdepan dengan masalah depresi beberapa tahun lalu. RIP HHP!

Trending Mon, 16 Aug 2021

‘Dulu Lebih 200, Sekarang Sekitar 20 Pesakit Sahaja’ – Pengarah HKL

Jika kelmarin seorang pegawai kesihatan di Hospital Kuala Lumpur (HKL) berkongsi khabar gembira mengenai situasi pesakit Covid-19 di Jabatan Kecemasan yang semakin berkurangan, semalam pengarahnya mengesahkan perkara itu. Dr Rohana Johan berkata, trend penurunan berlaku […]

Featured Wed, 15 Sep 2021

Kerajaan Mampu Laksanakan Tambahan Skim i-Citra RM 10,000, i-Survive RM 5,000 One Off Kepada B40 M40′

Umum maklum, kerajaan telah memperkenalkan kemudahan pengeluaran i-Citra yang berjumlah RM 5,000 one off kepada rakyat. Namun, cadangan agar kerajaan dapat menambah baik skim i-Survive membabitkan pemberian pinjaman automatik sehingga RM 5,000 kepada rakyat telah […]

Trending Tue, 5 May 2020
Featured Mon, 19 Jul 2021

Kelonggaran Pergerakan & SOP Diumum Selepas Aidiladha

Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, berkata kerajaan sedang membincangkan secara terperinci mengenai SOP kebebasan pergerakan kepada individu melengkapkan dua dos vaksin COVID-19 dan perniagaan selepas sambutan Aidiladha. “Kita akan beri kelonggaran (individu […]

Trending Hari Ini Mon, 20 Jul 2020
Trending Mon, 17 Jan 2022

Jom Sertai Program Realiti Terbaharu TV3! Fit For Action Bakal Adakan Uji Bakat Terbuka Pada 29 & 30 Januari Ini

Program realiti terbaharu TV3, Fit For Action (FFA) meneruskan pencarian peserta yang mempunyai kemahiran seni bela diri dan berminat untuk berlakon. Jangan melepaskan peluang untuk menyertai uji bakat terbuka yang akan berlangsung pada 29 dan […]

Hiburan Sun, 24 Jun 2018

John Legend, Tayang T**** Isteri

Tindakan isteri kepada penyanyi terkenal itu adalah sesuatu yang berani. Ini kerana, Chrissy Teigen juga pernah melakukan pose bogel beliau dan menayang sebahagian payudaranya itu dianggap sesuatu yang biasa buat dirinya

Hiburan Fri, 2 Nov 2018

Ahmad Dhani, Once, Ari Lasso Terbang Ke Kuala Lumpur Untuk Konsert Reunion Dewa 19

Lebih menarik lagi tiket yang mula dijual mulai 7 November 2018  pukul 10 pagi ini akan diberi 10 peratus diskaun untuk jualan EARLY BIRD untuk tempoh 48 jam!

| Live TV