Featured By: Aqilah Paharuzi March 21, 2023 @ 5:23pm

Fail Nusyuz, Syamsul Yusof Dakwa Puteri Sarah Curang Dengan Suami Orang… Kesal Difitnah Abai Nafkah

Pengarah sensasi, Syamsul Yusof mendedahkan isteri pertamanya, Puteri Sarah Liyana mempunyai hubungan bersama bekas kekasihnya yang juga merupakan suami orang.

Ia ekoran Syamsul yang telah memfailkan permohonan nusyuz terhadap isterinya atas sebab tersebut dan dakwaan mengabaikan nafkah di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur pada Selasa.

Syamsul yang juga merupakan seorang pelakon itu turut meluahkan rasa kesal serta mengakui tidak dapat menerima isteri tercintanya berhubung dengan bekas kekasih.

“Saya tahu berkenaan Sarah berhubung dengan bekas kekasih. Dia bukan seorang pelakon, hanya orang biasa jadi jangan salah faham. Bekas kekasih dia sewaktu di kolej lagi.

“Siapa yang boleh terima kalau mengetahui isteri kita ada berhubungan dengan suami orang? Lillahitaala, perkara ini bukan ditimbulkan kerana saya sekarang perlukan sesuatu untuk membantai Sarah, tidak sama sekali,” dakwanya.

Mengulas lebih lanjut, Syamsul berkata dia tidak mahu mengeruhkan keadaan namun tidak dapat berdiam diri setelah Puteri Sarah melemparkan pelbagai fitnah terhadap dirinya.

“Saya tidak mahu berkongsi mengenai perkara ini kepada umum, tapi malangnya mungkin salah saya selama ini saya berdiam keadaan menjadi sangat keruh.

“Saya yakin, melihat keadaan Sarah yang melemparkan pelbagai tuduhan dan tohmahan tak bagi nafkah, fitnah saya memukul dan sebagainya.

“Pada minggu lepas, saya terkejut bila di mahkamah dia tuduh saya pukul dia. Saya tahu dia marah dan benci saya tapi adakah sampai ke tahap memfitnah saya.

“Saya masih berfikir adakah perkara terbaik untuk saya membuka mulut? Saya tetap berdiam… Saya tak mahu memburukkan Sarah atau membuka aibnya.

“Saya memilih untuk berdiam diri sehingga kedua orang tua saya sendiri pun tidak tahu menahu mengenai konflik rumah tangga saya. Seperti yang semua tahu, ibu bapa saya juga menghentam saya.

“Ini bukan caranya. Hanya kerana saya tak mahu menceraikannya dia mahu malukan saya. Berkali-kali saya menghubunginya untuk berbincang, tapi saya rasa Sarah mungkin suka dengan drama ini semua.

“Saya bukan nak melawan Sarah. Pada akhirnya, dia tetap isteri saya,” akhirnya.

Selain alasan curang, difitnah abai nafkah dan memukul, peguam Azmi Mohd Rias mewakili Syamsul berkata permohonan nusyuz tersebut juga disebabkan oleh Puteri Sarah yang meninggalkan rumah mereka sejak Oktober 2020 lalu tanpa meminta keizinan.

Sebelum ini, Syamsul enggan melafazkan cerai terhadap Puteri Sarah kerana mempercayai hubungan mereka masih boleh dibaiki ketika perbicaraan dilakukan pada 7 Mac lalu di Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.

Susulan itu, Hakim Syaria menetapkan kedua-dua pihak untuk melantik  wakil Jawatan Kuasa Pendamai (JKP) bagi menyelesaikan kes permohonan penceraian pasangan ini.

Terdahulu, konflik rumah tangga mereka menjadi lebih tegang selepas Syamsul telah menikah bersama Ira Kazar di Thailand, berwalikan bapanya, Kazar Saisi.

Sekadar info, Syamsul dan Puteri Sarah bekahwin pada 8 Mac 2014 dan hasil perkahwinan mereka dikurniakan dua cahaya mata iaitu, Syaikhul Islam, 6, dan Sumayyah, 5 Tahun.

Sumber: TikTok mStar

Kredit foto: Harian Metro, Utusan Malaysia

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 25 Feb 2021
Cahaya Mata Fri, 21 Oct 2022
Trending Mon, 23 Dec 2019
Trending Tue, 23 Aug 2022

“Spoil Tengok Bengkung Tu” – Netizen Tegur Busana Merah Hannah Delisha Di KLFW

Minggu Fesyen Kuala Lumpur ataupun KLFW memang menjadi acara tumpuan pada saban tahun. Dihadiri ramai selebriti tempatan bagi memberi sokongan kepada pereka fesyen tanah air, KLFW dilihat sebagai medan kepada selebriti untuk menggayakan fesyen tersendiri

Trending Thu, 4 Jul 2019

Making Cendol the new Boba?

Twitter users debates whether the nation’s well-loved dessert should replace the boba trend.

| Live TV

error: Content is protected !!