Hiburan By: SGMS Enal May 18, 2018 @ 2:58am

Farid Kamil Baru Sedar Kena Gam Sebab Lantang Bersuara

Pelakon dan pengarah Datuk Farid Kamil mengakui dia baharu menyedari namanya digam beberapa syarikat produksi kerana dikatakan terlalu lantang bersuara mengenai dunia politik negara sebelum ini.

Menurutnya, perkara itu disedari sejak awal tahun lagi apabila beberapa tawaran membintangi drama ditarik balik selain mendakwa masih ada pihak yang belum melunaskan bayaran penuh walaupun tugasnya sudah selesai dilunaskan.

“Saya mula menyedari nama saya seperti digam apabila ada tawaran yang sudah dipersetujui tetapi diam tanpa sebarang susulan.

“Pada masa sama, saya turut dimaklumkan ada produksi yang menggugurkan nama saya daripada senarai, seolah-olah bimbang untuk mengambil saya bekerja.

“Semua kesukaran ini dikatakan berpunca daripada kelantangan saya bersuara di laman sosial.

“Saya juga masih menunggu bayaran penuh atas kerjaya yang dibuat. Saya tidak tahu kenapa bayaran penuh masih dilengah-lengahkan sedangkan ada di antaranya sudah ditayangkan,” katanya memetik BH Online.

Farid sebelum ini secara terbuka menunjukkan sokongannya terhadap Tun Dr Mahathir Mohamad yang kini bergelar perdana menteri ketujuh Malaysia.

Selain itu, Farid tidak menafikan kes mahkamah yang dilaluinya turut menjadi punca namanya disenarai hitam oleh pihak tertentu.

“Ditambah dengan kes mahkamah yang masih berjalan, ia menguatkan lagi alasan sesetengah pihak untuk tidak menggunakan khidmat saya,” jelasnya.

Pada 16 Januari lalu, Farid didakwa atas empat pertuduhan iaitu menyebabkan kecederaan, berkelakuan tidak senonoh dan menganggu tugas penjawat awam di Balai Polis Kota Damansara pada 11 Januari.

Kesnya akan disebut semula pada 29 Jun ini.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 29 Aug 2023
Hiburan Sat, 11 Nov 2023
Hiburan Tue, 21 Jan 2020
Events Mon, 15 Jul 2019
Hiburan Mon, 17 Dec 2018
Hiburan Sun, 18 Aug 2019

Pertama Kali Berlakon Filem Seram…Ini Reaksi Titi Kamal

Membawa watak individu yan menguruskan jenazah bernama Rini, Titi memberitahu ini juga merupakan lakonan pertama dalam filem seram.

Featured Mon, 15 Jan 2024

Fathia Latiff ‘Spill The Tea’… Dakwa Suami Heliza Helmi Kaki Scammer?

Alamak, satu demi satu dia petik ek. Awas!🔥🔥🔥

error: Content is protected !!