Featured By: Khairil Khusyairi March 17, 2023 @ 4:26pm

“Gaduh Macam Mana Pun, Jangan Tidur Katil Berasingan” – Adam Lee & Sweet Qismina

Pasangan pelakon Adam Lee dan Sweet Qismina meluahkan rasa teruja apabila bakal menyambut Ramadan pertama mereka sebagai suami dan isteri.

Menurut pasangan manis ini, mereka cuba meluangkan masa bersama dalam menikmati bulan mulia itu.

“Ramadan kali ini saya dan suami akan berpuasa bersama sebagai suami isteri jadi kami cuba cari masa bersama untuk luangkan masa dengan keluarga.

“Sebab takut tahun depan atau tahun akan datang kami akan fokus lebih untuk karier kami sebab sebelum ini juga kami fokus dengan karier.

“Bila tahun ini bergelar suami dan isteri rasa macam jika tiada halangan dan kalau susun jadual elok-elok, sudah tentu saya nak luangkan masa bersama isteri untuk pergi tarawih, berbuka, bersahur dan nak masak juga.

“First time juga berbincang raya tahun ini nak pergi rumah siapa, benda ini tak pernah ya,” ujar mereka ketika ditemui XTRA.

Adam dan Sweet ditemui seusai Tonton Anugerah Drama Sangat (TADS) yang berlangsung di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) baru-baru ini.

Disoal mengenai persiapan untuk menyambut ibadah berpuasa sebagai suami dan isteri, Adam dan Sweet mempunyai perancangan untuk Ramadan pertama mereka.

“Saya sendiri ada latar belakang keluarga yang mahir memasak, saya pun boleh lah sikit-sikit memasak, isteri saya pula memang pandai masak, awal-awal kahwin pun dah memasak.

“Untuk Ramadan kali ini mungkin kami masak bersama mungkin, ataupun kita pergi bazar bersama.

“Secara kebetulan, haritu kami baru saja beli buku 101 resipi. Jadi mungkin boleh guna untuk Ramadan ini,” seloroh Adam dan Sweet.

Lebih empat bulan berkahwin, Adam dan Sweet sentiasa berpegang teguh kepada pesanan keluarga mereka dalam mewujudkan keharmonian dalam rumah tangga.

“We are Ying and Yang’. Sebab itulah kami disatukan bersama. Rasanya apa-apapun Adam selalu ingatkan saya bagaimana nak wujudkan persefahaman dalam perbincangan.

“Gaduh maca mana pun, nasihat keluarga kami adalah jangan tidur katil yang berasingan. Jadi benda itu kami praktikkan dan alhamdulillah doakan hubungan kami berkekalan,” ujarnya.

ARTIKEL BERKAITAN: Lebih Empat Bulan Nikah, Adam Lee & Sweet Qismina Terbuka Jika Timang Bayi Tahun Ini – “Tak Sabar Nak Panggil Mommy & Daddy”

Dalam perkembangan lain, Adam dan Sweet juga bakal bergandingan sekali lagi dalam drama Malam Zulaika yang bakal menghiasi slot Samarinda di TV3 tidak lama lagi.

Adam dan Sweet sah bergelar suami isteri pada 24 oktober 2022 selepas setahun mengikat tali pertunangan.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 7 Jul 2019

K-Clique Cipta Kelainan Dengan ‘Mimpi’

K-Clique yang dianggotai lapan anak muda berasal daripada Kota Kinabalu pastinya mencipta kelainan dan mampu memenuhi citarasa pendengar Hip Hop tempatan.

Hiburan Sat, 14 Apr 2018

Pencarian Juara Lagu ke 33 Diteruskan

Menariknya, rakaman showcase akan dilakukan di tempat-tempat awam bagi mendekatkan lagi Muzik Muzik bersama para peminat dan khalayak ramai. Lebih meriah tau!

Trending Mon, 6 Aug 2018

Robbers Steal Drugs Worth RM30.4 Million in Daring Heist

Luckily no one got seriously injured.

Featured Wed, 15 Apr 2020

Hilangkan parut pembedahan Caesarean dan keloid dengan cara berkesan

Pastikan luka pembedahan dijaga dengan baik

Hiburan Wed, 28 Jun 2023

Heboh Berita Telah Meninggal Dunia, Farahdhiya Mohon Berhenti Permainkan Isu Kematian

Allahuakbar, terkejut min! Dah jadi trend ke sekarang ni 🥵

Hiburan Fri, 16 Aug 2019

Jalan Licin, Kereta Afieq Shazwan Terbabas Di Lebuh Raya!

Berkongsi pengalaman cemas semalam, kereta Afieq tiba-tiba terbabas di tengah jalan akibat jalan licin ketika hujan. 

Featured Thu, 8 Sep 2022

Raja Gelek, Datuk M Daud Kilau Kritikal Akibat Paru-paru Berair

Allahuakbar 😢 Sedihnya tengok 😔 Semoga Allah permudah segala urusan beliau 💕