Hiburan By: SGMS Faida April 12, 2018 @ 8:21am

Hafiz Hamidun Mengaku Hampir Gila

“ Jangan jadi macam saya. Saya ingatkan diri ini kuat, saya kerah tenaga untuk selesaikan masalah sendiri. Ternyata salah, ia memudaratkan diri. Saya hampir gila kerana terlalu tertekan,” luah penyanyi dan komposer, Hafiz Hamidun yang melalui episod duka dalam hidupnya akibat penceraian.

Hafiz yang bercerai dengan usahawan produk kecantikan, Joy Revfa pada Oktober lalu menasihatkan pasangan berkahwin agar mengambil pengajaran daripada kegagalan perkahwinannya.

“ Saya perlukan sokongan dan tidak boleh memendam masalah bersendirian. Mujur saya cepat sedar dan berjumpa pakar psikiatri untuk meminta pandangan. Sejak itu, saya banyak luangkan masa bersama keluarga dan kawan-kawan untuk pulihkan semula kekuatan yang hilang,” katanya.

Bersyukur apabila episod hitam itu tidak lagi dibangkitkan, Hafiz berkata, setiap apa juga masalah antara dia dan bekas isterinya sudah diselesaikan dengan baik, serta mengikut saluran yang betul.

“Alhamdulillah, tiada lagi yang bertanya mengenai saya dan Joy. Saya juga tak mahu lagi antara kami ada masalah kerana semuanya sudah diselesaikan dengan baik.

“Saya berharap pihak lain juga sudah melupakan perkara ini. Tidak perlu diungkit atau dipanjangkan lagi kerana fokus saya kini hanya kerjaya,” katanya kepada BH Online.

Akui Hafiz lagi, dia tidak menutup pintu untuk bercinta lagi namun ingin tumpukan perhatian terhadap kariernya dahulu.

“ Segala rancangan sedang disusun bagi tahun ini termasuklah mempromosikan single balada terbaru, Jangan Berhenti yang dihasilkan bersama komposer, Azlan Abu Hassan.

“Lagu ini saya jadikan sebagai motivasi untuk diri,” katanya yang mengambil masa dua minggu menyiapkan lirik lagu ini.

Hafiz turut menafikan lagu ini berhubung kait dengan penceraiannya.

“ Ia bukan kisah penceraian saya, dah lama tutup buku. Lagu ini mengenai perjalanan saya menempuh hidup baharu,” akhirinya.

 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 15 Aug 2018

Betul Ke Peserta I Can See Your Voice Ini Mirip Suara Bruno Mars?

Video ini mengejutkan semua penonton apabila dalam tempoh 5 hari dimuat naik melalui laman rasmi Youtube ntv7, video ini telahpun mendapat jumlah tontonan sebanyak 655, 719 dan nombor satu trending di Malaysia. Wow!

Hiburan Fri, 23 Aug 2019

Halal Gap? Ernie Perjelas Isu Pegang Tangan Syamel

Biasalah tu, diorang kan rakan duet?

Hiburan Mon, 22 Jul 2019

Fans Conspiring a ‘JBJ’ Group for ‘Produce X 101’!

Because of not making it into the final line-up, fans are demanding the trainees to…

Hiburan Mon, 16 Jul 2018

Sweet! Maya Matahari Mengaku Dah Berpunya

Pelantun lagu Diari Biru ini juga memohon agar semua peminat mendoakan agar jodohnya kali ini lebih baik dan kekal selamanya.

Hiburan Sun, 14 Jul 2019
Hiburan Wed, 31 Oct 2018

Dituduh Tumpang Kesenangan Isteri, Apa Komen Nubhan Ahmad?

Ish, siapa yang tergamak cakap macam tu pada Nubhan? Tak baik tau!

Hiburan Tue, 12 Jun 2018

Sufian Suhaimi Mengimbau Memori Manis

Tahun ini, saya tak lupa menyediakan persalinan untuk keluarga namun persiapan semuanya serba sederhana.

Hiburan Fri, 9 Mar 2018

Farid Kamil Didakwa! Tetap Pertahan Kenyataan

Farid ditemani oleh adiknya, Fadzil Zahari dan peguam, Faizul Mohd Nasir dilihat begitu tenang ketika sebutan kes dibacakan. Walaubagaiman pun, mahkamah juga membenarkan ikat jamin sebanyak RM2500 dengan seorang penjamin dan menetapkan 7 Mei depan untuk serahan dokumen.

Hiburan Tue, 21 Aug 2018

Aliff Syukri Terima Teguran Wardina Tapi…

Aliff Syukri meminta agar semua pihak tidak memberi tekanan kepada isterinya kerana dikhuatiri mengundang masalah berat.

Hiburan Mon, 19 Feb 2018

PANAS! PENGACARA INI KAHWINI PASANGAN SEJENIS

“We?… hells yeah, we are! Signing my death warrant/agreement to be enslave. No hashtag, no photoshoot, no special dress… just love. Lol. We did it. Many thanks, friends. You’ve been great!”

| Live TV