Featured By: Halimey Zamal December 7, 2022 @ 8:08pm

Hafiz Mahamad Dedah Aktiviti Harian – “Saya Hanya Menumpang Rezeki….”

Usahawan dan pempengaruh terkenal, Hafiz Mahamad mendedahkan dia hanya menumpang rezeki isterinya, Syafiqah Aina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hafiz Mahamad (@hafizmahamad)

Hafiz berkongsi perkara terbabit menerusi kemas kini terbaharu di laman Instagram miliknya.

Hafiz menceritakan bingkisan hidupnya dari pagi hingga ke malam.

“Saya bukan founder, saya lelaki yang menumpang rezeki isteri. Hari ni saya letak CCTV dalam hidup saya.

“Biasanya sebelum ke office saya akan cium anak bini semua, sampai ke pejabat saya akan uruskan semua sahabat-sahabat saya yang sedang menunggu saya di luar office untuk saya agihkan 100 ekor ayam, jadi boleh lah mereka guna untuk memasak.

“Setiap hari, kadang-kadang orang tu saya tak kenal dia datang dari jauh untuk minta bantuan dan sebagainya.

“Wanita kat depan saya ni kena aniaya dengan local brand online. Saya selalu nasihat kalau nak meniaga pilih platform yang betul-betul.

“Alhamdulillah tadi saya ada bagi dia duit modal untuk berniaga dekat sini. Semoga masalah boleh selesai nanti.

“Selepas cuba selesaikan masalah orang, duduk dengan staff balik meeting.

“Lepas mesyuarat, turun sekejap solat lepas tu spend time dengan staff lima minit main snooker. Saya naik office balik, berbincang dengan staff berkenaan development dan sebagainya so pandai-pandai lah lari sana lari sini sampai kurus saya.

“Dah selesai semua baliklah ke rumah nak main dengan anak-anak, buka-buka pintu anak-anak dah tidur Aina pun dah tidur.

“Ini lah kerja saya sebagai seorang lelaki yang menumpang rezeki isteri mencari kejayaan demi kebahagiaan,” tulis Hafiz.

Ruangan komen, dibanjiri dengan kata-kata positif dan pujian buat Hafiz kerana berusaha gigih mencari rezeki sebagai seorang suami dan menjadi inspirasi kepada anak muda pada masa kini.

“The true leader, kami selalu pinjam semangat abang yang tak pernah kenal erti penat dan malas.” tulis warganet.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

familuv Fri, 30 Dec 2022

Sambut Birthday Ibu ke-64, Remy Ishak Ucap Jutaan Terima Kasih Pada Pakar Bedah

Pada Ogos lalu, pelakon Remy Ishak pernah berkongsi mengenai ibunya, Basrah Md Dris mendapatkan rawatan di unit rawatan rapi jantung (CICU) Hospital Serdang dan turut meminta orang ramai mendoakan ibunya. Artikel Berkaitan: Ibu Sedang Bertarung Nyawa […]

Featured Fri, 21 Oct 2022
Featured Sat, 2 Apr 2022

“25 Tahun Saya Rehearsal Momen Ni” – Alif Satar & The Locos Sebak Berkolaborasi Semula Bersama Raihan, Sampai Terpaksa..

Alif Satar mengakui hanya ada dua selebriti yang membuat dia gementar iaitu Siti Nurhaliza & Raihan 🤩

Eat Travel Wed, 20 May 2020
Hiburan Tue, 23 Oct 2018

Ain Edruce Dah Bertunang?

Baru-baru ini, gambar selebriti tinggi lampai dalam busana perkahwinan mula viral di laman sosial.

Hiburan Tue, 30 Apr 2019

Alhamdulillah! Pengarah Terkenal Dengan Drama Dan Kontroversi Sah Peluk Islam

“Saya tidak mahu perkara ini diperbesarkan kerana ianya antara saya dan Allah”,tambahnya lagi.

Featured Tue, 29 Nov 2022
Hiburan Sat, 28 Jul 2018

Xiaomi Hilang Status Sebagai Jenama Telefon Pintar Paling Popular Di India Kepada Samsung

Xiaomi sebelum ini menjadi peranti paling popular di India sejak enam bulan yang lalu, dan sebahagian besar dari tempoh itu mereka diekori rapat oleh Samsung di tempat kedua. Namun, perkara itu nampaknya telah berubah apabila Samsung dilaporkan […]