Featured By: Halimey Zamal December 7, 2022 @ 8:08pm

Hafiz Mahamad Dedah Aktiviti Harian – “Saya Hanya Menumpang Rezeki….”

Usahawan dan pempengaruh terkenal, Hafiz Mahamad mendedahkan dia hanya menumpang rezeki isterinya, Syafiqah Aina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hafiz Mahamad (@hafizmahamad)

Hafiz berkongsi perkara terbabit menerusi kemas kini terbaharu di laman Instagram miliknya.

Hafiz menceritakan bingkisan hidupnya dari pagi hingga ke malam.

“Saya bukan founder, saya lelaki yang menumpang rezeki isteri. Hari ni saya letak CCTV dalam hidup saya.

“Biasanya sebelum ke office saya akan cium anak bini semua, sampai ke pejabat saya akan uruskan semua sahabat-sahabat saya yang sedang menunggu saya di luar office untuk saya agihkan 100 ekor ayam, jadi boleh lah mereka guna untuk memasak.

“Setiap hari, kadang-kadang orang tu saya tak kenal dia datang dari jauh untuk minta bantuan dan sebagainya.

“Wanita kat depan saya ni kena aniaya dengan local brand online. Saya selalu nasihat kalau nak meniaga pilih platform yang betul-betul.

“Alhamdulillah tadi saya ada bagi dia duit modal untuk berniaga dekat sini. Semoga masalah boleh selesai nanti.

“Selepas cuba selesaikan masalah orang, duduk dengan staff balik meeting.

“Lepas mesyuarat, turun sekejap solat lepas tu spend time dengan staff lima minit main snooker. Saya naik office balik, berbincang dengan staff berkenaan development dan sebagainya so pandai-pandai lah lari sana lari sini sampai kurus saya.

“Dah selesai semua baliklah ke rumah nak main dengan anak-anak, buka-buka pintu anak-anak dah tidur Aina pun dah tidur.

“Ini lah kerja saya sebagai seorang lelaki yang menumpang rezeki isteri mencari kejayaan demi kebahagiaan,” tulis Hafiz.

Ruangan komen, dibanjiri dengan kata-kata positif dan pujian buat Hafiz kerana berusaha gigih mencari rezeki sebagai seorang suami dan menjadi inspirasi kepada anak muda pada masa kini.

“The true leader, kami selalu pinjam semangat abang yang tak pernah kenal erti penat dan malas.” tulis warganet.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sat, 8 Sep 2018

Tahniah! Tasha Manshahar sah bergelar isteri kepada Raqib

Selepas dua tahun perkenalan, penyanyi Tasha Manshahar selamat bergelar isteri kepada penyanyi, Fahrur Raqib Abdul Majid, 28, dengan sekali lafaz di Masjid Jamek Kajang, hari ini.

Trending Fri, 27 Jul 2018

Euwww! Bila Si Isteri Mengaku Kekasih Lebih Handal Di Ranjang…

Dan yang paling mengejutkan, wanita ini mengaku dia dan kekasihnya mengambil dadah. OMG, girl you really need help! 

Hiburan Wed, 24 Oct 2018

Hamil Lima Bulan, Shakilla Khoriri Kongsi Tabiat Pelik

Saya lebih suka memasak berbanding makan di luar. Semangat untuk memasak itu luar biasa sejak kebelakangan ini.

Hiburan Sun, 24 Dec 2017

Ketepi soal jodoh, Hans akui penat

Tumpuannya kini hanya untuk kerjaya dan soal jodoh diketepikan buat seketika.

Trending Wed, 7 Jul 2021
FESYEN Tue, 20 Aug 2019
Hiburan Tue, 10 Apr 2018

Encik Mimpi Sudah Bersedia Buka Topeng?

Menurut Encik Mimpi, umpama Puteri Gunung Ledang meminta drone dengan kerabat diraja, begitu jugalah dia.

Featured Tue, 8 Nov 2022

Ara Johari Lancar Single Terbaharu ‘Pasti Tiba’

Sebut sahaja nama penyanyi wanita tanah air yang mempunyai kelantangan vokal dan bakat tersendiri, salah seorang semestinya Ara Johari. Terkenal dengan lagu balada, kini dia sekali lagi muncul dengan single terbaharunya berjudul ‘Pasti Tiba’ hasil

Trending Thu, 19 Mar 2020

Covid-19 : Akhirnya! Rakyat Malaysia Yang Terkandas Di Itali Dan Iran Dibawa Pulang Ahad Ini

Diharap semoga perjalanan rakyat Malaysia untuk pulang ke tanah air berjalan dengan lancar

| Live TV