Hiburan By: Del14 September 5, 2019 @ 12:49pm

Hantu Jalan Kengkang Ejek Fazura?

Filem seram arahan Glen Goei dan Gavin Yap, dua pengarah yang berasal dari Singapura ini berlatar belakangkan zaman 60an dan pontianak lakonan Nur Fazura ini bukan ‘standard‘ hantu berambut panjang dan serabai ala Kak Limah, tetapi berkebaya pendek dan bersanggul tinggi. Pontianak ini juga bukan seperti mitos yang kita selalu dengar iaitu roh wanita yang  mati semasa melahirkan anak, tetapi dalam cerita ini ia adalah roh seorang wanita yang menyimpan dendam terhadap lelaki kesayangannya yang tidak menunaikan janji cinta mereka apabila dia berkahwin dengan orang lain.

 

Adatlah, kalau cerita hantu..mesti ada kejadian mistik yang berlaku semasa penggambaran. Filem Dendam Pontianak juga tidak terkecuali. Krew penggambaran mengimbas kembali kesukaran yang dilalui sewaktu penggambaran di Hulu Langat. 

 

Salah seorang krew filem Dendam Pontianak ini  berkongsi pengalaman seramnya sewaktu penggambaran filem itu di rumah usang di Hulu Langat. Menurut Syada melalui laman twitternya @Syadaabd_ , lokasi di mana kejadian mistik itu berlaku adalah set yang sama filem Pontianak Harum Sundal Malam lakonan Maya Karin. Selain mendengar benda-benda pelik seperti bunyi orang lepak di dalam gelap, suara perempuan gelak waktu Maghrib, bunyi barang jatuh, orang ketuk tingkap…krew juga termasuk Fazura sendiri pernah lihat kelibat ‘orang’ di lokasi terbabit.

 

“Bila part Fazura nak keluar, berkebaya merah, berkuku buruk, ada team wardrobe ni nampak ada orang pakai macam mask kuda kepang tu, jalan kengkang sambil menari.

 

“Katanya, orang tu hidung merah, muka merah, muka bengis macam tengah marah. 

 

“Ohh btw, crew ada guna kemenyan nak buat asap-asap tu. Maybe tu punca dia keluar kot. Then masa Fazura tengah buat scne dia jalan macam tu lah, orang yang sama nampak ada seorang lagi pakai baju kebaya merah sebijik macam baju Fazura pakai, dia jalan belakang Fazura macam mengejek.” jelas Syada

 

“Cara Fazura jalan, agak kengkang tapi macam menganjing cat walk Fazura. Mungkin dia nak jadi model tapi tidak kesampaian. Then break, time makan, Fazura kata ada seseorang tengah tenung dia, perempuan rambut panjang.”  (Eh buat lawak pulak awak ni…kalau saya dah kecut perut dah!!)

 

 

 

“Masa tengah shoot, dia dok gelak kuat, dia dok terbang sana sini. Crew-crew semua nampak kot. Ya Tuhan kau bayangkan kita orang shoot dalam keadaan macam tu,” sambungnya lagi.

 

Krew itu juga berkongsi pengalaman Tony Eusoff yang mempunyai babak naik atas pokok dan “masa dia on the way  naik tu, pokok sebelah dah ada kakak ponti tunggu kat atas.” 

 

 

Haihhhh, kalau akak lah Tony Eusoff, mau kejung kat atas tu terus jatuh pokok! Benda-benda ghaib ni memang wujud. Sebolehnya kalau nak masuk hutan ke apa ke, bacalah ayat-ayat pendinding yang diajar oleh Rasulullah s.a.w seperti baca 3 Qul dan Ayatul Kursi. Tapi memang idok lerrr teman nak jadi krew filem cerita seram kalau macam niiii. Apa-apa pun tak sabar nak tengok Hero Pujaan Malaya, abang Remy dan buah hati Fattah Amin, Nur Fazura dalam Dendam Pontianak 12 September nanti. Mark your calendars people!

 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sat, 30 Dec 2017

Henry得奖暗念SHINee钟铉:人生既短又郁闷

Super Junior-M成员Henry刘宪华在昨晚《MBC演艺大赏》中以《我独自生活》,与《无限挑战》的梁世炯一同得到综艺赏优秀赏。当中Henry刘宪华因为同门的SHINee钟铉离世一事,而在得奖感言时别有一番感受,更与其他SM家族成员一样,戴上了「R.I.P JH」的黑丝带去悼念钟铉(JongHyun)。

Hiburan Sat, 11 May 2019
Hiburan Mon, 13 Jan 2020
Hiburan Sun, 4 Feb 2018

女神卡卡病情恶化!取消最后10场巡演

女神卡卡(Lady Gaga)因为纤维肌痛症2017年9月无预警宣布暂退歌坛,巡演也都喊卡,希望可以把身体调养到健康的状态,没想到近来她的病情不仅没有好转,而且还恶化了,3日宣布取消欧洲的最后10场巡演,让粉丝都非常担心她的健康状况。

Hiburan Sat, 2 Mar 2019

Sambut Ulang Tahun Ke 25, Justin Bieber Dihujani Ucapan Istimewa

Happy Birthday Justin Bieber, rindu nak dengar lagu baru dia kan!

Hiburan Thu, 22 Aug 2019
Events Wed, 25 Sep 2019
Hiburan Tue, 3 Apr 2018

Curang 6 Kali? Bekas Kekasih Maafkan Ismail Izzani

Tweet yang mendapat beribu like dan retweet daripada gadis berkenaan menimbulkan spekulasi negatif terhadap penyanyi tersebut

Fab Foodies! Fri, 24 May 2019

Nah, Korang Wajib ke Bazar Ramadan di Puncak Pencakar Langit Kuala Lumpur!

Restoran ini hidangkan 188 variasi makanan di tingkat 39 pencakar langit KL? Biar betul, guys..

Hiburan Thu, 15 Mar 2018

4 New Celebrities Will Be Added into Running Man

4 new members will be added into Running Man’s team!

| Live TV