Hiburan By: Fatin Nurain May 17, 2022 @ 2:00pm

Ibu Dedah Keperibadian Neelofa – “Tak Mudah Lupa Diri, Ambil Berat Adik Beradik, Memuliakan Ibu Bapa…”

Ibu kepada selebriti terkenal Neelofa, Datin Noor Kartini Noor Mohamed berkongsi mengenai keperibadian Neelofa yang sentiasa memuliakan kedua ibu bapanya dan sentiasa berusaha memajukan diri terutama dalam perniagaan.

Menerusi perkongsian di Instagram Story, Kartini menyifatkan Neelofa juga bukan seorang anak yang mudah ‘lupa diri’, malah sangat mengambil berat mengenai adik-beradiknya.

“Lofa ini kalau mama boleh gambarkan dia sangat istimewa. Tiga sikap buat dia berjaya, dia sangat jaga ibu bapa, khidmat dia pada mama… dia percaya reda ibu bapa.

“Dari dulu Lofa ada sikap mahu majukan diri sama ada secara peribadi atau luaran. Lofa memang sentiasa mahu jadi lebih baik, dia memang yakin apa pun terjadi sebab itu walau apa ujian kita nampak dia tenang.

“Bila dia berjaya, dia selalu ingat dari mana dia mula dan macam mana dia mula. Lofa juga tak akan lupa adik-beradik lain untuk naik sama-sama tak pernah berkira,” tulisnya.

Neelofa merupakan anak ketiga daripada sembilan orang adik-beradik termasuk lima berlainan bapa.

Menurut Kartini, Neelofa akan selalu menghubunginya untuk memohon doa dan keberkatan walaupun ketika berada di luar negara.

“Lofa kalau dia kat luar negara ada kerja ke apa-apa walau berbeza masa dia mesti akan hubungi mama minta doa. Jadi, mama malam selalu akan terus mengaji dan doa untuk Lofa,” jelasnya.

Kartini turut menjelaskan kasih sayang terhadap anak-anak bukan terhad kepada Neelofa seorang tetapi semua anak-anaknya.

“Bagi mama, anak yang bernama Lofa ini sangat luar biasa. Kekuatan dia, kegigihan dia, pengorbanan dia… air mata dia jarang orang nampak.

“Kita semua boleh tengok jihad dia melawan diri dia sendiri ketika di puncak. Dia berhijrah dan mengaji agama dari mula, panggil ustaz, tak pernah berhenti perbaiki diri.

“Mama tahu setiap satu yang Lofa lakukan hari ini tak mudah untuk Lofa. Tapi Allah hadiahkan Lofa rumah tangga yang bahagia, suami yang baik bukti kekuasaan Allah asbab kebaikan yang Lofa buat selama ini.

“Mama cuma nak Lofa selalu kuat untuk mama. Mama akan terus berjuang bersama Lofa dan anak-anak lain. Mama bukan sayang dia seorang, semua anak-anak mama, mama sayang. Cuma mungkin sebab Lofa paling orang kenal,” katanya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 13 Jul 2018

Jodoh Syaitan Ibarat ‘Jump Start’ Untuk Sofi Jikan

Di sebalik apa yang telah terjadi, mereka beri saya peluang, mereka adalah hero sebenar bagi saya. Alhamdulillah…

Featured Tue, 22 Nov 2022
Trending Mon, 22 Mar 2021

Kebenaran Rentas Negeri Perlu Ditangguhkan Sehingga… – Pakar

Harapnya takdelah seminggu selepas raya ye…

Featured Tue, 2 Nov 2021

Cikgu Bengang Sikap Penghuni Buang Barang Dari Atas Flat – “Mi Segera, Kuah Mi Kari, K*ndom Siap Lend*r Lagi!”

Seorang guru tadika bengang selepas mendapati sisa mi segera dicampak oleh penghuni flat dari atas sehingga mengotorkan bahagian bumbung dan hadapan keretanya. Menerusi temu bualnya bersama mStar, wanita yang mesra disapa sebagai Nina berkata, kejadian […]

Hiburan Sun, 22 Dec 2019

Muna Shahirah Kongsi Pengalaman Ditinggal Kekasih Dalam Suratan Luka

Besar harapan saya agar Suratan Luka dapat dimainkan di corong radio seterusnya diterima baik oleh pendengar.

error: Content is protected !!