Featured By: Khairil Khusyairi March 14, 2023 @ 7:20pm

Insiden Kamal Adli Diserang, Roslan Shah Tampil Jelaskan Situasi Sebenar – “Pihak Penganjur Tak Abaikan…”

Selebriti kelahiran Singapura, Roslan Shah tampil menegaskan lokasi ekspo pelakon Kamal Adli diserang mempunyai pengawal keselamatan yang disediakan oleh pihak penganjur.

Roslan yang bertanggungjawab membawa selebriti ke negara seberang tersebut menceritakan detik-detik kejadian itu berlaku dan mahu semua pihak menunggu kenyataan daripada Kamal dan Uqasha sendiri.

“Ketika kejadian, saya berada di luar dewan kemudian saya masuk tiba-tiba kejadian itu berlaku, saya nampak darah dan Uqasha menjerit dan menangis.

“Ramai juga rakan selebriti yang ada di sana ketika kejadian. Saya sebak dan jadi marah kerana saya yang bawa mereka ke sana.

“Saya tahu ramai rakan artis yang beri kenyataan tapi bagi pihak saya tiada kerana menunggu kenyataan daripada Kamal dan Uqasha sendiri nanti di Kuala Lumpur.

“Saya perlu berhati-hati dalam beri kenyataan kerana ia sangat sensitif, isu ini pihak polis masih menyiasat, kita tak boleh tokok tambah daripada pihak luar seperti netizen,” katanya kepada XTRA ketika ditemui pada sidang media majlis berbuka puasa amal bersama Khai Bahar di Hotel Grand Barakah, Kuala Lumpur, sebentar tadi.

Disoal mengenai tahap keselamatan di tempat kejadian, Roslan memberitahu terdapat pengawal keselamatan di luar dewan.

Malah Roslan menyifatkan apa yang terjadi adalah pengajaran buat penganjur.

“Sebenarnya pihak penganjur ada pengawal keselamatan di luar cuma kita tidak tahu benda ini terjadi.

“Seumur hidup saya bawa rakan artis ke sana selama 18 tahun perkara ini tidak pernah terjadi.

“Ia satu pengajaran untuk kita beritahu kepada pihak penganjur agar lebih meningkatkan tahap keselamatan seperti ada pengawal pengiring, buat ‘double check’,” kongsinya.

Dalam pada itu, Roslan turut memaklumkan segala kos keperluan Kamal dan Uqasha ditanggung sepenuhnya oleh pihak penganjur.

“Pihak penganjur tidak abaikan, mereka juga membantu Kamal dan Uqasha dari segi kos rawatan. Pengangkutan pulang ke Malaysia juga ditanggung.

“Saya kena bertanggungjawab, saya beri motivasi dan semangat kepada Uqasha sebab ada netizen cakap saya ini memandai-mandai, bukan. Saya cuma menolong mereka seadanya. Kalau tidak, ada yang cakap saya ‘lepas tangan’ pula.

“Insya-Allah isu ini akan reda,” harapya.

Pada Ahad, pelakon Uqasha Senrose memaklumkan suaminya, pelakon Kamal Adli cedera parah selepas diserang oleh individu tidak dikenali di Singapura.

Foto kredit: Shiddiqin Zon / Media Mulia

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 7 Mar 2018

Park Shin Hye And Choi Tae Joon Confirmed To Be Dating!

Park Shin Hye and Choi Tae Joon are the hottest and newest star couple in Korea.

Trending Sat, 13 Jun 2020

Solat Jumaat Ditangguhkan Kepada 19 Jun- JHEAINS

Baca betul betul dekat negeri mana..

Featured Fri, 6 Jan 2023

Galak Menari Di TikTok, Netizen Risau Kelibat Lelaki Terpana Tengok Baby Shima – “Abang Tu, Amboi Mata Tak Kelip”

Penyanyi kontroversi, Baby Shima sekali lagi tular di TikTok apabila galak menari sambil diperhatikan oleh seorang lelaki. @babyshimaofficial Betul ke nombor tiada penghujungnya? coba hitung di komen kalau begitu… nahhh begitu lah cinta ku padamu […]

Featured Wed, 24 Nov 2021

Jaga-Jaga! Ops Sedar JPJ Untuk Pemantauan Insurans Kenderaan Bermula Hari Ini.

Bermula 24 November (Rabu), Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) akan melaksanakan Ops Sedar di seluruh negara bagi memantau penggunaan insurans perlindungan kenderaan bermotor. Tindakan pemantauan dan penguatkuasaan Sekatan Jalan Raya (SJR) ini dibuat berdasarkan pemerhatian yang […]

Hiburan Sat, 14 Jul 2018
Hiburan Wed, 16 Oct 2019
Hiburan Tue, 4 Oct 2022
Featured Thu, 25 May 2023