Featured By: Fatin Nurain October 27, 2022 @ 2:41pm

Jadi Abang Lori? 3 Kali Pertimbangkan Tawaran, Nazim Othman Kekok Bawa Watak Komedi

Pelakon Nazim Othman kekok untuk membawa watak bergenre komedi dalam lakonannya menerusi drama bersiri Sorry Naik Lorry.

Menerusi drama arahan Aidilfitri Mohamed Yunos itu, Nazim tampil memegang watak seorang pemandu lori bernama Khairul.

Menurut Nazim, dia mengambil masa yang lama untuk mempertimbangkan tawaran tersebut biarpun pihak penerbit dan pengarah sudah memujuknya sebanyak tiga kali.

“Apa yang membuatkan saya terbuka hati untuk menjadi sebahagian daripada drama ini adalah kesungguhan pihak produksi sendiri yang meyakinkan saya untuk membawa watak ini.

“Sepanjang 14 tahun saya berada dalam industri, ini adalah kali kedua produser ajak saya keluar makan untuk bercakap tentang projek sebelum saya sign contract. Lepas tiga kali mereka approach saya, baru saya rasa okay untuk bawa watak ini,” katanya.

Nazim turut menyatakan pada awalnya dia berasa pelik apabila pengarah naskhah ini begitu bersungguh memujuknya membawa watak yang sememangnya berbeza dari genre drama yang pernah dijayakan sebelum ini.

“Mula-mula saya macam tak faham kenapa mereka nak sangat saya bawa watak Khairul sebab ini bukan saya. Maksud saya, memang sebagai pelakon kita tak nak bawa watak yang kita selalu bawa.

“Tapi benda tu yang buatkan saya tertanya-tanya dan terbuka hati untuk bawa watak ini kerana mereka mempunyai perspektif yang berbeza tentang diri saya yang saya sendiri tak nampak waktu tu,” katanya.

Dalam pada itu, Nazim juga menyatakan agak sukar untuk menjadi seorang kelakar menerusi drama itu, namun dengan bantuan barisan pelakon lain dia berjaya mendalami watak tersebut.

“Untuk saya honestly susah. Sekarang bila fikir balik kelakar la. Sebab saya jarang bawa watak komedi dia jadi susah untuk saya masuk dalam watak tu dan mendalami watak Khairul.

“Pelakon lain pun banyak membantu saya untuk mendalami watak lawak tu secepat mungkin,” jelasnya

Nazim juga menyatakan dia akan mempertimbangkan untuk membawa watak komedi lagi selepas ini jika menerima sebarang tawaran.

“Saya akan pertimbangkan terlebih dahulu sekiranya dapat lagi tawaran untuk membawa watak ini bergantung kepada jalan cerita sebab saya tak kelakar. Mungkin kalau kelakar seram okay kot,” katannya.

Selain Nazim, drama terbitan Sariah Jaafar ini juga turut dibintangi oleh barisan pelakon hebat seperti, Ruhainies, Sheila Mambo, Nafiz Muaz, Tajul, Ahmad Saffuan dan Phirdaus Khardini.

Orang ramai boleh menonton drama ini secara strim menerusi platform iQIYI bermula 4 November.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 8 May 2018

Patah Tumbuh Hilang Berganti, Brooklyn Kini Berpacaran Dengan Wanita Berusia

Patah tumbuh hilang berganti. Tidak berapa lama kembali dengan status single selepas  berpisah dengan aktres Chloe Moretz, ruang hati Brooklyn Beckham kembali terisi.

Featured Thu, 8 Apr 2021

“Mak Tiri Tak Tahu Hukum Hakam Ke?” – Nak Kahwin Anak Tiri Sendiri, Tak Sempurna Mencintaimu Buat Ramai Sakit Hati

Sejak akhir akhir ini, Drama Tak Sempurna Mencintaimu sering kali menjadi perdebatan di kalangan penonton di media sosial. Sebaik sahaja drama ini bersiaran, laman media sosial akan dipenuhi dengan pelbagai komen daripada para penonton yang

Featured Fri, 10 Jun 2022
Trending Thu, 4 Jun 2020

Orang Melaka Dah Boleh Makan Di Restoran Mulai Esok

Apa-apa pun tetap perlu amalkan penjarakan sosial

Featured Mon, 10 Jan 2022

Ditanya Bila Nak Tambah Anak, Ini Jawapan Diana Danielle

Pelakon Diana Danielle menjelaskan alasan dia tidak menambah bilangan zuriat walaupun dua orang anaknya sudah mula membesar. Bagi Diana, pada usia anaknya yang begitu, mereka perlukan bimbingan dan input daripada ibu bapa sepanjang masa sebelum

Trending Sun, 14 Nov 2021

Harith Zazman Umum Isteri Hamil Dalam Muzik Video Shut Up

Jika dua lagu sebelum ini iaitu Cute (Stop Lah So Being Cute) dan Tak Tahu menampilkan penyanyi Harith Zazman berkolaborasi bersama bintang lain, kini bakat baharu itu muncul dengan single solo berjudul Shut Up. Lagu

Hiburan Fri, 12 Jul 2019

Izzue Islam Nekad Keluar Zon Selesa

Insha Allah lagu ini boleh didengarkan pada pertengahan Ogos nanti!

Hiburan Sun, 11 Nov 2018

Nina Iskandar Belum Jemu Bawa Karakter Air Mata

Asyik bawa watak yang kena menangis, Nina Iskandar tak jemu ke?

Hiburan Mon, 25 Jun 2018

Tahniah! Comelnya Anak Abah Terlajak Laris

” Sumpah nak tengok @shahidadherbs tahan kat bilik bedah pun tak sanggup. Kuatnya pengorbanan ibu. Setuju tak? Siapa ada pengalaman macam ni?” tulisnya.

| Live TV