Hiburan By: Padin September 25, 2021 @ 12:59pm

“Kami Tak Tuju Kepada Haters…” – Walau Pernah Dikecam, Dolla Tetap Sebar Aura Positif

Biarpun pernah dikecam teruk, kumpulan Dolla tidak menujukan lagu terbaru mereka, Berani kepada segelintir netizen yang mengkritik.

Dianggotai oleh empat gadis manis, Wan Sabrina Wan Rusli (Sabronzo); Tabitha Ariel Lam (Tabby); Angelina Chai Ka Ying (Angel); dan Noorsyasya Afiqah Shahrizal (Syasya), Dolla mahu menyebarkan aura positif.

“Sebelum ini memang kami pernah dikecam. Tetapi lagu Berani bukanlah untuk mereka yang membenci. Kami hanya mahu menyebarkan aura positif. Kami tak tuju kepada gologan ‘haters’ kerana tak mahu memanjangkan rasa kebencian,” kata Sabronzo.

Jelas Syasya pula, tema yang disampaikan dalam lagu ciptaan Firdaus Rahmat dan John Jeeves ini adalah pemerkasaan wanita.

“Tema yang ingin disampaikan dan diketengahkan menerusi lagu ini adalah semangat, sistem sokongan dan membangkitkan keberanian dalam diri wanita,” kata Sabronzo.

Tambah Tabby, mereka sudah bersedia menerima respons pendengar memandangkan Berani menampilkan sisi lain Dolla.

“Jika karya-karya kami sebelum ini menampilkan sesuatu yang rancak, Berani pula mempertaruhkan sesuatu yang lebih perlahan. Kami mahu menunjukkan sisi berbeza Dolla dan sudah bersedia menanti respons pendengar,” katanya.

Baru-baru ini, Dolla mencipta sejarah tersendiri apabila mereka menjadi artis berkumpulan pertama Malaysia dan penyanyi ketiga dari Malaysia selepas Yuna dan Layla Sania yang dipilih muncul di papan iklan digital tersohor di Times Square, New York, Amerika Syarikat.

“Dolla muncul dalam kempen EQUAL oleh pelantar penstriman digital tersohor dunia, Spotify. Sejujurnya, kami tak sangka! Berita terbabit merupakan sesuatu yang menggembirakan Dolla dan peminat kami,” kata Angel pula.

Berani boleh didengarkan di semua pelantar muzik digital serta muzik videonya boleh disaksikan di saluran YouTube Dolla.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 10 Jan 2020

‘Saya Rasa Diuji Ketika Di Tanah Suci’- Ernie Zakri

Sesungguhnya pengalaman di sana tidak dapat digambarkan dengan kata-kata.

Hiburan Sun, 2 Dec 2018

#Mentor7: Tertekan Tugasan Minggu Kelima, Azmirul Mengamuk Belakang Pentas?

Urgh, stress betul nampaknya tugasan minggu ni…

Events Wed, 15 May 2019

陈思颐离开舒适圈自立门户!任新时尚品牌首席执行长

Cindy陈思颐出任新时尚品牌MEETEE(密T)首席执行长,在发布会上自爆断交某位十年圈内好友,离开舒适圈自立门户,积极发展自己的事业!

Featured Sat, 11 Sep 2021

BPR Rayuan, BPR Fasa 3 Dan BKC Disalurkan Berterusan Sehingga Akhir Tahun

Kerajaan akan terus menyalurkan bantuan secara berterusan sehingga akhir tahun kepada rakyat menerusi Bantuan Khas COVID-19 (BKC) adalah  Menteri Kewangan, Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz, berkata bantuan tunai yang disediakan kerajaan kepada hampir […]

Events Mon, 17 Dec 2018

Sambut 300 Kanak-Kanak Bertemakan Harry Potter Krismas Ini

Merry Krismas Adik-adik! Seronoknya mereka ni kan?