Hiburan By: Syafiqa Irdina February 19, 2020 @ 12:53pm

“Kau Pergi Terlalu Awal Sahabatku” – Sazzy Falak Jumpa Ashraf Sinclair Buat Kali Terakhir

Pelakon dan pengacara, Sazzy Falak bergegas terbang ke Jakarta untuk memberi penghormatan terakhir buat sahabatnya arwah Ashraf Sinclair sebaik sahaja menerima berita pemergian yang mengejutkan itu.

Sazzy yang merupakan teman baik Ashraf dilihat ditemani suaminya, Nazril Nash Idrus untuk melihat pengebumian Ashraf di kompleks pemakaman San Diego Hills, Karawang, Jawa Barat, Indonesia pada Selasa lalu. 

Sazzy semestinya terkesan dengan pemergian teman baiknya lebih-lebih lagi apabila mereka pernah mengendalikan rancangan Beat TV dan juga membintangi drama Gol dan Gincu suatu ketika dahulu.

“Kamu Kelihatan Tenang Dan Indah Ash”

Menurut Sazzy yang berada di majlis pengebumian itu, Ashraf kelihatan sangat tenang dan semua proses serta urusan jenazah dipermudahkan.

 “Kamu kelihatan sangat tenang dan indah Ash. Semuanya berlaku seperti magik harini dan kami tiba disini dengan mudah tanpa halangan. Kasih sayang yang diberikan oleh semua sangat hebat kerana kamu seorang yang sangat baik dan penyayang. 
 
“Kamu telah menyentuh hati semua orang. Hati saya juga pilu tetapi saya juga bangga apabila melihat ramai yang menyayangi kamu,” tulisnya.

 

Sumber: Instagram Sazzy Falak

 

“Luruh jantung Ini”

Sazzy menceritakan semula bagaimana beliau terkejut apabila menerima perkhabaran duka itu di laman media sosial Instagram miliknya. 

“Saya masih mengimbas kembali momen ketika membaca mesej pemergian kamu pagi tadi dan bagaimana luruh jantung ini. Bagaimana berita yang disiarkan menyentap nafas ini. Saya sampai terlempar sandwic yang berada di tangan dan berlari ke Nash hingga terdiam tanpa bicara. Saya berikan telefon kepada Nash dan dia sendiri cukup terkejut. Kamu pergi terlalu awal sahabatku. Kamulah antara insan yang akan meyakinkan saya dalam suatu keadaan diri ini tidak pasti. Kamu juga sangat peka, sangat memahami dan cukup menyedari bagaimana proses hidup ini. Memori kamu akan terus hidup dan saya akan pastikan perkara itu. Saya harap kamu tenang di sana, Ash,” tulis Sazzy.

Sumber: Instagram Sazzy Falak

Ashraf Sinclair, pelakon kelahiran Malaysia yang menempa nama di Indonesia itu dilaporkan meninggal dunia akibat serangan jantung kira-kira jam 4.40 pagi pada waktu tempatan. Allahyarham meninggalkan seorang balu dan anak lelaki bernama Noah berusia 10 tahun.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Sat, 24 Feb 2018

Rakyat Malaysia Ketagih Telefon Pintar!

Malaysia merupakan  antara negara yang  rakyatnya memiliki telefon pintar tertinggi di dunia malah 78.7 %  daripada 24,572,446 adalah pengguna internet.

Trending Tue, 23 Jul 2019

40 Unit Gula-Gula ‘Berasap’ Ghost Smoke DiRampas

Gula-gula ‘Ghost Smoke’ yang mengeluarkan asap seakan-akan rokok apabila disedut.

Trending Mon, 27 Jul 2020

Hanya 20 Orang Dibenarkan Untuk Ibadah Sembelih Korban

Buat mereka yang bakal menjalani aktiviti ibadah korban minggu depan..

Hiburan Fri, 10 Jan 2020
Trending Tue, 7 Jul 2020

Malaysia Bakal Alami Kegawatan Ekonomi Lebih Dasyat? Ini Jawapannya..

Umum mengetahui, Malaysia kini mengalami kegawatan ekonomi yang merundum. Semenjak PKP bermula, kerajaan terpaksa menanggung kerugian hampir berbillion. Kadar inflasi ini membimbangkan rakyat dan muncul persoalan sekiranya kegawatan ekonomi ini lebih dasyat berbanding apa yang […]

Hiburan Fri, 9 Feb 2018

DID LEE MINHO AND SUZY REALLY GET BACK TOGETHER?!

Multiple news sites are reporting that they have gotten back together in a relationship!

Hiburan Sun, 1 Sep 2019

“Malaysia Bersih” Tema Yang Tepat – Fazura

Sememangnya Fazura disenangi ramai kerana memiliki sikap yang positif, siapa setuju?

Trending Wed, 4 Nov 2020

Pertimbangan Pengeluaran Akaun 1 KWSP

Kita perlu penyelesaian jangka panjang..

Events Mon, 13 Jan 2020

MASDO Tampil Dengan Album Jalan Abbey

Dengar cerita, cetakan pertama album ini telahpun sold out guys!

Hiburan Wed, 21 Aug 2019

Lepas ‘Bobo Di Mana’, Aliff Syukri Keluar ‘Cowok Baru’ Pula!

Katanya, pelancaran lagu ini akan diadakan di Jakarta, Indonesia.

| Live TV