Hiburan By: Salma Syahbuddin April 5, 2018 @ 8:23am

Kenapa Elyana Menyesal?

Penyanyi Kalis Rindu ini mengakui bahawa beliau berasa terkilan dan tertekan apabila terdapt segelintir netizen yang kerap memperlekehkan kesihatan beliau. 

Menurut Elyana, apa yang penting bagi dirinya sekarang adalah menjalani kehidupan dengan lebih bermakna dan gembira disamping keluarga, suami dan anak beliau.

“Sekarang ni stress pada pandangan orang pula. Kadang-kadang saya rasa menyesal kenapa memberitahu orang mengenai perkara ini. Dulu stress psal saya kena sembunyikan sesuatu dan sekarang pula stress bila pandangan dan persepsi orang pula. Maknanya hidup ini ke kanan salah, ke kiri pun salah. Jadi kita buatlah apa yang menggembirakan kita. Kadang-kadang saya tak boleh tahan, sebab itulah saya meluahkannya di instagram.” Jelasnya

Elyana juga memberitahu, beliau sama sekali tidak pernah terfikir mahu menipu atau meraih simpati  mana-mana pihak terhadap penyakit yang dihidapinya itu.

“Saya tak suka orang anggap saya penipu, Itu yang membuatkan saya tertekan. Saya tak anggap saya tipu, saya tak tipu. Itu yang membuatkan saya tertekan. Saya tak anggap saya sakit, saya anggap ini adalah sebagai kehidupan diri saya. Lagipun sepanjang 7 tahun ini saya dan lali. Saya tak naklah sakit saya kena diam, saya tak naklah macam tu saya takut orang tak selesa. Saya jenis macam ni, bila orang tanya saya akan cakap. Jadi orang anggap saya tak sakit.” Katanya

Terkini, Elyana masih menjalankan rawatan bagi merawat kanser beliau seperti biasa.  

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

LIFESTYLE Wed, 5 Dec 2018
Hiburan Sun, 26 Aug 2018

Fathia Dah Tak Sanggup Bawa Gelaran Selebriti?

Pelakon cantik ini mengaku terbeban membawa status selebriti, malah namanya itu seperti menyekat kehendak dan kemahuan diri.

Hiburan Fri, 5 Apr 2019

Demi Watak Ainun, Maudy Ayunda Sanggup Berhenti…

Saya juga harus berusaha menampakkan sosok seperti Ibu Ainun iaitu isteri presiden Republik Indonesia ketiga, B.J Habibie.

TECH Tue, 4 Dec 2018

Cara Membuat Foto 360 Darjah Pada Semua Androids

foto-foto ini boleh dikongsi di pelbagai media sosial, terutama Facebook, yang sememangnya menyokong foto 360 darjah

Hiburan Mon, 25 Dec 2017

KHLOE KARDASHIAN FINALLY ANNOUNCES PREGNANCY!

The TV reality show star has been hiding her baby bump for quite a while now!

Hiburan Sat, 14 Apr 2018

Insan Lain Punca Hubungan Putus – Zahirah MacWilson!

Apa maksudnya insan lain itu agaknya? Hanya kedua mereka yang faham kiasan masing-masing.

Hiburan Wed, 11 Apr 2018

Hael Dan Dayang Nurfaizah Dalam Haram!

Wow! Kepada mereka yang sudah mendengar lagu Haram ini, rasa-rasanya mereka turut bersetuju jika saya katakan lagu ini juga mampu untuk bersaing dengan lagu Jampi. Kerana Haram, mempunyai gabungan suara dan arrangement muzik yang bagus sekali. 

Events Tue, 2 Jan 2018

MENANGI 30 PASANG TIKET DAN PAS PERCUMA KE AFTER PARTY RATED XTRA AJL32

Menangi 30 pas percuma dan rasai sendiri acara After Party Rated Xtra dengan hanya menjawab soalan ini

| Live TV