Events By: Salma Syahbuddin August 24, 2018 @ 1:22pm

#Kitapunya : Ini Bunkface Punya Eksperimen Sosial!

Demi mendalami semangat kemerdekaan rakyat Malaysia, kumpulan rock, Bunkface telah mengendalikan sebuah eksperimen sosial di sekitar Pavilion Kuala Lumpur (Pavilion KL) baru-baru ini. Buat pertama kalinya, dengan menggunakan skrin gergasi Pavilion KL, ramai rakyat Malaysia dan luar negara telah menyertai sebuah permainan dalam menentukan sejauh manakah mereka mengenali Malaysia.

Sesi eksperimen sosial itu akan diakhiri dengan persembahan lagu tema ‘Kita Punya Malaysia’ dan ‘Revolusi’ oleh Bunkface di sekitar Pavilion Crystal Fountain.

Menurut Sam Bunkface, sesi eksperimen sosial ini bertujuan untuk mengenali peminat-peminat Bunkface secara peribadi tentang sejauh manakah mereka mengenali Malaysia melalui sebuah permainan berskala sederhana di ruang legar pintu masuk Pavilion KL itu. Lima kotak berwarna telah disediakan bagi para penonton menjawab soalan-soalan yang dipaparkan di skrin gergasi Pavilion KL.

” Dengan kerjasama bersama Media Prima Berhad, kami mengambil inisiatif ini untuk bertemu rakyat Malaysia dengan satu pendekatan yang berbeza. Bersempena dengan bulan kemerdekaan ini, Alhamdulillah lagu kami dipilih sebagai lagu tema kempen kemerdekaan Malaysia yang ke-61. Dengan pembaharuan ini, pendekatan kami adalah dengan membuat kuiz merdeka! Terima kasih juga kepada Pavilion KL kerana turut menjayakan event ini dengan meminjamkan kami skrin gergasi mereka sehingga event ini menjadi gempak! Dan kami juga berterima kasih kepada penonton dan peserta permainan kuiz kemerdekaan kami hari ini kerana mereka amat sporting! Seterusnya, nantikan muzik video rasmi lagu Kita Punya Malaysia yang akan dilancarkan pada 23 Ogos 2018, minggu hadapan serta temui kami di Karnival Gegaria Kita Punya nanti!” Katanya

Hidupkan semangat kenegaraan anda! Suarakan kemerdekaan negara kita! Ekspresikan cerita anda! dan buktikan negara ini adalah KITA PUNYA. Pastikan anda mengunci kalendar anda untuk bertemu Bunkface dan artis-artis lain seperti Elfira Loy, Radhi OAG, Nabila Razali, Kugiran Masdo, Misha Omar, Wany Hasrita dan Stacy di Karnival Gegaria Kita Punya pada 31 Ogos, 1 dan 2 September 2018 ini di Putrajaya!

Tiada siapa yang akan ketinggalan daripada kempen ini, gunakan tandapagar #kitapunya dan #sayangimalaysiaku untuk serlahkan keperibadian ‘Anak Malaysia’ anda di kesemua laman media sosial anda untuk memenangi hadiah berjumlah RM10,000. Untuk maklumat lanjut, sila layari https://www.xtra.com.my dan ikuti laman media sosial kami di Facebook, Instagram, dan Twitter @TV3Malaysia, @ntv7Malaysia, @8TVMalaysia, dan @TV9Malaysia.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 23 Feb 2018

PANAS! ARTIS ASAL PERAK INI TERLIBAT ISU DADAH

Pihak polis juga memberitahu bahawa, pelakon yang berusia 26 tahun itu mengambil dadah dan mendapat bekalan tersebut sejak 6 bulan yang lalu

Events Fri, 26 Jul 2019

杨丞琳秘密来马!惊喜现身推介活动宣布11月来马开唱

杨丞琳秘密来马!惊喜现身JStarS Group推介礼,宣布11月将来马举办《青春住了谁》巡演大马站。

Hiburan Sat, 3 Nov 2018

Psst…Corat Coret ASK 2018

Korang perasan tak bila…

Hiburan Fri, 6 Dec 2019

“Kadang-Kadang Susah…Osman Ali Sangat Teliti” – Remy Ishak

Pelakon terkenal Remy Ishak atau nama sebenarnya Mohammad Zalimei Bin Ishak teruja dengan Ombak Rindu The Series, lakonan terbarunya dengan Izara Aishah, yang bleh ditonton dengan percuma di iFlix.  Remy berkata terdapat 4 episod di […]

Hiburan Tue, 20 Mar 2018

T***k Fasha Pula Jadi Bualan!

Ia tetap menjadi kecaman netizen walau pun tidaklah nampak sebesar Elly Mazlein kan!

Hiburan Mon, 12 Mar 2018

Bila Kumpulan K-Pop Nyanyi Lagu Gemilang

Kumpulan k-pop IN2IT ini berjaya mencuri perhatian peminat apabila memuat naik video dengan menyanyikan semula lagu Gemilang dengan sebutan yang cukup baik sekali

Hiburan Fri, 14 Sep 2018

Tiada Lagi Accapan…

Accapan meninggalkan seorang isteri iaitu Yogeswari Subramaniam 53, dan 3 orang anak iatu Vikneshwaran Samynathan, 31, Dhineshwaran Samynathan, 28, dan Yhuveneshwary Samynathan, 24.

Hiburan Mon, 18 Dec 2017

[BREAKING NEWS] SHINEE’S JONGHYUN PASSES AWAY

UPDATE: Jonghyun had specifically rented out an apartment for his suicide. He also left a letter which he wanted everyone to read.

Hiburan Thu, 18 Jul 2019

陈泽耀首演新加坡网剧!回归校园演学生直嚷:回春十年

陈泽耀首演新加坡网剧《看见看不见的你》,与陈楚寰上演清新人鬼恋。回归校园演学生直嚷:「回春十年!」

| Live TV