Events By: Salma Syahbuddin August 24, 2018 @ 1:22pm

#Kitapunya : Ini Bunkface Punya Eksperimen Sosial!

Demi mendalami semangat kemerdekaan rakyat Malaysia, kumpulan rock, Bunkface telah mengendalikan sebuah eksperimen sosial di sekitar Pavilion Kuala Lumpur (Pavilion KL) baru-baru ini. Buat pertama kalinya, dengan menggunakan skrin gergasi Pavilion KL, ramai rakyat Malaysia dan luar negara telah menyertai sebuah permainan dalam menentukan sejauh manakah mereka mengenali Malaysia.

Sesi eksperimen sosial itu akan diakhiri dengan persembahan lagu tema ‘Kita Punya Malaysia’ dan ‘Revolusi’ oleh Bunkface di sekitar Pavilion Crystal Fountain.

Menurut Sam Bunkface, sesi eksperimen sosial ini bertujuan untuk mengenali peminat-peminat Bunkface secara peribadi tentang sejauh manakah mereka mengenali Malaysia melalui sebuah permainan berskala sederhana di ruang legar pintu masuk Pavilion KL itu. Lima kotak berwarna telah disediakan bagi para penonton menjawab soalan-soalan yang dipaparkan di skrin gergasi Pavilion KL.

” Dengan kerjasama bersama Media Prima Berhad, kami mengambil inisiatif ini untuk bertemu rakyat Malaysia dengan satu pendekatan yang berbeza. Bersempena dengan bulan kemerdekaan ini, Alhamdulillah lagu kami dipilih sebagai lagu tema kempen kemerdekaan Malaysia yang ke-61. Dengan pembaharuan ini, pendekatan kami adalah dengan membuat kuiz merdeka! Terima kasih juga kepada Pavilion KL kerana turut menjayakan event ini dengan meminjamkan kami skrin gergasi mereka sehingga event ini menjadi gempak! Dan kami juga berterima kasih kepada penonton dan peserta permainan kuiz kemerdekaan kami hari ini kerana mereka amat sporting! Seterusnya, nantikan muzik video rasmi lagu Kita Punya Malaysia yang akan dilancarkan pada 23 Ogos 2018, minggu hadapan serta temui kami di Karnival Gegaria Kita Punya nanti!” Katanya

Hidupkan semangat kenegaraan anda! Suarakan kemerdekaan negara kita! Ekspresikan cerita anda! dan buktikan negara ini adalah KITA PUNYA. Pastikan anda mengunci kalendar anda untuk bertemu Bunkface dan artis-artis lain seperti Elfira Loy, Radhi OAG, Nabila Razali, Kugiran Masdo, Misha Omar, Wany Hasrita dan Stacy di Karnival Gegaria Kita Punya pada 31 Ogos, 1 dan 2 September 2018 ini di Putrajaya!

Tiada siapa yang akan ketinggalan daripada kempen ini, gunakan tandapagar #kitapunya dan #sayangimalaysiaku untuk serlahkan keperibadian ‘Anak Malaysia’ anda di kesemua laman media sosial anda untuk memenangi hadiah berjumlah RM10,000. Untuk maklumat lanjut, sila layari https://www.xtra.com.my dan ikuti laman media sosial kami di Facebook, Instagram, dan Twitter @TV3Malaysia, @ntv7Malaysia, @8TVMalaysia, dan @TV9Malaysia.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 13 Feb 2018

GILIRAN ABAM JADI PENYANYI

Pemenang Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2014 ini mahu membuktikan dirinya seorang yang versatile. Cayalah Abam!

Events Thu, 9 Jan 2020

Kenapa Netizen Kecewa Dengan Noh Hujan?

Semoga apa yang berlaku dijadikan iktibar!

Hiburan Tue, 11 Dec 2018

童缤毓:我本身有点敏感体质!拍摄片场灵异事件令拍摄阻滞重重

马中合资爱情惊悚电影《双生》1213上映;片场灵异事件令拍摄阻滞重重,童缤毓”我本身有点敏感体质!“

Hiburan Fri, 8 Feb 2019

‘Nasib Tak Berapa Baik…’- Siti Sarah Mahu Beraksi Di AJL Tahun Depan

Chaiyok Sarah! We all akan selalu support awak tau.

Hiburan Mon, 30 Dec 2019
Hiburan Wed, 15 May 2019

Biarlah Lambat Popular…

Biarlah lambat popular pun, asalkan saya masih tahu batas dan berusaha jaga aurat.

Hiburan Wed, 28 Feb 2018

Panas! Farid Kamil Bongkar Dua Wajah Suspek

” Saya mengaku tidak mengenali dua individu tersebut secara peribadi melainkan mengetahui kehadiran mereka dalam industri hiburan tanah air,” katanya.

Hiburan Fri, 3 Jan 2020
Hiburan Tue, 18 Sep 2018

Netizen Dakwa Sakit Kanser Sengaja Direka, Apa Komen Elyana?

Sebelum ini, Elyana memberitahu dia turut fobia untuk tidur pada sebelah malam kerana takut tidak dapat berjumpa dengan anaknya keesokan pagi.

Hiburan Thu, 21 Feb 2019

Ini Jawapan Janna Nick Tentang Status Hubungannya Bersama Sheila Rusly

Semoga hubungan kedua-dua pihak kembali seperti sediakala

| Live TV