Events By: Salma Syahbuddin August 24, 2018 @ 1:22pm

#Kitapunya : Ini Bunkface Punya Eksperimen Sosial!

Demi mendalami semangat kemerdekaan rakyat Malaysia, kumpulan rock, Bunkface telah mengendalikan sebuah eksperimen sosial di sekitar Pavilion Kuala Lumpur (Pavilion KL) baru-baru ini. Buat pertama kalinya, dengan menggunakan skrin gergasi Pavilion KL, ramai rakyat Malaysia dan luar negara telah menyertai sebuah permainan dalam menentukan sejauh manakah mereka mengenali Malaysia.

Sesi eksperimen sosial itu akan diakhiri dengan persembahan lagu tema ‘Kita Punya Malaysia’ dan ‘Revolusi’ oleh Bunkface di sekitar Pavilion Crystal Fountain.

Menurut Sam Bunkface, sesi eksperimen sosial ini bertujuan untuk mengenali peminat-peminat Bunkface secara peribadi tentang sejauh manakah mereka mengenali Malaysia melalui sebuah permainan berskala sederhana di ruang legar pintu masuk Pavilion KL itu. Lima kotak berwarna telah disediakan bagi para penonton menjawab soalan-soalan yang dipaparkan di skrin gergasi Pavilion KL.

” Dengan kerjasama bersama Media Prima Berhad, kami mengambil inisiatif ini untuk bertemu rakyat Malaysia dengan satu pendekatan yang berbeza. Bersempena dengan bulan kemerdekaan ini, Alhamdulillah lagu kami dipilih sebagai lagu tema kempen kemerdekaan Malaysia yang ke-61. Dengan pembaharuan ini, pendekatan kami adalah dengan membuat kuiz merdeka! Terima kasih juga kepada Pavilion KL kerana turut menjayakan event ini dengan meminjamkan kami skrin gergasi mereka sehingga event ini menjadi gempak! Dan kami juga berterima kasih kepada penonton dan peserta permainan kuiz kemerdekaan kami hari ini kerana mereka amat sporting! Seterusnya, nantikan muzik video rasmi lagu Kita Punya Malaysia yang akan dilancarkan pada 23 Ogos 2018, minggu hadapan serta temui kami di Karnival Gegaria Kita Punya nanti!” Katanya

Hidupkan semangat kenegaraan anda! Suarakan kemerdekaan negara kita! Ekspresikan cerita anda! dan buktikan negara ini adalah KITA PUNYA. Pastikan anda mengunci kalendar anda untuk bertemu Bunkface dan artis-artis lain seperti Elfira Loy, Radhi OAG, Nabila Razali, Kugiran Masdo, Misha Omar, Wany Hasrita dan Stacy di Karnival Gegaria Kita Punya pada 31 Ogos, 1 dan 2 September 2018 ini di Putrajaya!

Tiada siapa yang akan ketinggalan daripada kempen ini, gunakan tandapagar #kitapunya dan #sayangimalaysiaku untuk serlahkan keperibadian ‘Anak Malaysia’ anda di kesemua laman media sosial anda untuk memenangi hadiah berjumlah RM10,000. Untuk maklumat lanjut, sila layari https://www.xtra.com.my dan ikuti laman media sosial kami di Facebook, Instagram, dan Twitter @TV3Malaysia, @ntv7Malaysia, @8TVMalaysia, dan @TV9Malaysia.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Sat, 4 May 2019
Hiburan Tue, 27 Feb 2018

Akhirnya…Tahniah Mat Dan!

Lelaki Inggeris yang berasal dari Bristol, Britain itu telah memenuhi kesemua kriteria ditetapkan termasuk sumbangan diberikan dalam mempromosikan Terengganu dan Malaysia terutama dalam sektor pelancongan.

Hiburan Thu, 2 Jan 2020

黄明志创造奇迹!吉隆坡站倒数跨年演唱会万人力挺门票完售

2020黄明志创造奇迹 「4896 FINAL CALL 吉隆坡站 倒数跨年演唱会」万人力挺门票完售圆满成功!

Hiburan Sat, 29 Dec 2018

Bapa Tomok Meninggal Dunia

Al- Fatihah buat Allahyarham Ismail Bin Salam…

Hiburan Sat, 2 Mar 2019

Ameer Forteen Kini Berstatus Suami, Selamat Pengantin Baru!

Semoga bahagia hingga ke Jannah, Amin!

Hiburan Mon, 11 Mar 2019

Liyana Jasmay Kembali Dalam Drama Cikgu, Papa Kirim Salam

Buat para peminat LJ yang merindui lakonannya, Liyana Jasmay kini kembali dalam Drama Cikgu, Papa Kirim Salam di slot Dahlia TV3.

Hiburan Fri, 4 May 2018

Apa Motif Sajat Peluk Erat Fasha Sandha?

Tapi, apa motif Sajat  memuat naik gambar lama beliau bersama Fasha? Adakah, muat naik gambar tersebut cuma sekadar sebagai penghargaan beliau terhadap rakan baiknya itu?

Hiburan Mon, 17 Jun 2019
Hiburan Tue, 24 Sep 2019
Hiburan Tue, 7 Jan 2020

South Korean Heart-Throb Jo Jung Suk And Singer Gummy To Be Expecting Their First Child

Looking at his/her parents, the baby will definitely be a very adorable one.

| Live TV