Hiburan By: Padin August 23, 2022 @ 1:33pm

“Lega Bila Amir Tak Alami Gejala Teruk” – Anak Mira Filzah Dijangkiti Covid-19

Pelakon dan pengacara jelita, Mira Filzah, 29, mendedahkan anak lelakinya, Wan Khair Amir yang baru berusia tiga bulan dijangkiti Covid-19 dua minggu lalu.

Menurut pemilik nama penuh Nur Amirah Filzah Badioezaman ini, dia menangis sebaik mengetahui Amir positif wabak terbabit.

“Pada mulanya, saya ‘lost’ bila dapat tahu anak dijangkiti Covid-19. Saya tergerak hati untuk membuat ujian saringan ke atas Amir selepas melihat kesukarannya untuk bernafas dan matanya berair.

“Selalunya, baby yang masih kecil jarang berdepan dengan situasi sebegitu. Sebelum ini, Amir menangis tanpa mengeluarkan air mata tetapi saya pelik kerana ketika itu, air mata dia mengalir.

“Secara kebetulan, sebelum ini keluarga saya turut disahkan positif wabak itu. Saya dan suami tak mahu ambil risiko dan kami terus membuat pemeriksaan dan ternyata Amir juga positif Covid-19,” katanya.

Mira ditemui pada majlis pelantikannya sebagai duta jenama Secret Recipe di Citta Mall, Ara Damansara, sebentar tadi.

Mengalami pengalaman yang meruntun jiwa, Mira tak sanggup melihat anaknya yang baru berusia tiga bulan menjalani ujian saringan.

“Sebagai ibu saya tak sanggup melihat keadaan Amir ketika menjalani ujian saringan Covid-19.

“Kita yang dah besar panjang ni pun rasa sakit bila hidung kita dijolok, inikan pula bayi berusia tiga bulan.

“Saya reda dan beranggapan situasi itu adalah norma baharu yang dihadapi oleh sesiapa saja. Saya percaya, kalau bukan sekarang mungkin pada masa akan datang, semua orang akan terkena juga jangkitan virus ini.

“Saya sangat bersyukur Amir tidak mengalami gejala yang teruk. Doktor kata tiada ubat spesifik, cuma susu ibu sahaja. Syukur anak saya hanya perlu menjalani kuarantin di rumah dan tidak perlu dimasukkan ke hospital.

“Selepas selesai menjaga anak yang menjalani kuarantin selama seminggu, saya pula yang dijangkiti Covid-19. Alhamdulillah, sekarang kami semua telah pulih,” katanya.

Mira mendirikan rumah tangga bersama Wan Emir Astar Wan Mohammad Khair-il Anuar pada 3 September 2020 dan dikurniakan anak sulungnya, Wan Khair Amir pada 10 Mei lepas.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 9 Mar 2021
Trending Tue, 23 Apr 2019

#SetulusIkhlas : Remaja Melampau, Buli Budak Sekolah Di Taman Permainan

Diharap kejadian sebegini tidak akan berulang lagi

Trending Wed, 12 Dec 2018

Youtube Malaysia Rewind Video Terhangat Sepanjang 2018

Nak tahu antara video paling trending sepanjang 2018?

Featured Fri, 2 Apr 2021

Boleh Rentas Negeri, Daerah Jika Terima Dua Dos Vaksin

Perdana Menteri, YAB Tan Sri Muhyiddin Yassin mengesahkan bahawa mana mana rakyat Malaysia yang telah menerima dua dos vaksin suntikan COVID-19 dibenarkan melakukan perjalanan merentas negeri dan daerah. Malah, mereka turut dibenarkan melakukan perjalanan ke

Events Sat, 29 Feb 2020

[VIDEO] Bukti Setia Kawan Sejati, Afgan Muncul Di Konsert BCL?

Kemunculan BCL pada konsert pertama beliau semalam yang bertempat di Friday Fusion, SQ Quarter Dome, Cilandak, Jakarta Selatan pada Jumaat nyata memberi kejutan dan sambutan yang hangat oleh peminat beliau sebagai tanda sokongan mereka kepada

Hiburan Fri, 7 Dec 2018

Jom Membeli-Belah Di Anggun Life Pada 8 & 9 Disember Ini!

Lepasni bolehlah shopping sakan kat Anggun Life

Trending Tue, 10 Jul 2018

8 Amazing Records Which Tun Mahathir has Broken and Maintained

What a way to commemorate Tun on his birthday by remembering all the great things he’s achieved.

Hiburan Mon, 18 Mar 2019

Video Lucah Aiman Tino Viral, Syafiq Kyle Tampil Beri Nasihat

Sebelum melakukan perkara yang bercanggah dengan adat, agama fikirlah insan yang tersayang

Trending Mon, 17 Feb 2020

| Live TV