Hiburan By: Salma Syahbuddin September 29, 2018 @ 10:00am

Lepas Aliff Syukri Nyanyi Nasyid, Sajat Pula Nak Bina Masjid

Selepas lagu Bobo dimana mendapat kecaman hebat, nampaknya Sajat pula tampil dengan hasrat untuk membina masjid diatas tanah miliknya sendiri yang akan dibeli tidak lama lagi. 

Menurut kenyataan yang dibuat oleh usahawan kontroveri ini, masjid tersebut juga turut dijadikan sebagai tempat perlindungan anak-anak yatim dan akan siap pada tahun hadapan. 

“Tak sabar rasanya nak bina masjid di tanah saya beli sendiri yang berkeluasan 3 ekar setengah. Saya nak buat rumah perlindungan anak yatim juga disana dan kalau boleh, saya nak sediakan tempat kubur saya juga di kawasan itu. InsyaAllah, pembinaan masjid tersebut akan siap pada tahun hadapan.” Tulisnya

Namun begitu, lokasi masjid tersebut masih dirahsiakan dan akan diumumkan kepada orang ramai sebaik sahaja masjid tersebut siap dibina.

Alhamdulillah, semoga banyak lagi perkhabaran baik dari Sajat selepas ini ye.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

FESYEN Mon, 9 Apr 2018

Wanita Tidak Lagi Minat Kasut Tinggi Punca Nine West Gulung Tikar?

Berdasarkan laporan Washington Post, syarikat ini gagal mendapatkan keuntungan apabila trend terhadap kasut tinggi dilihat menjunam. Wanita lebih suka kasut sukan sekarang, ya lah…senang nak ke sana sini!

Hiburan Thu, 16 Jan 2020

Sharifah Sakinah Titip Nasihat Buat Balqis

Setelah kisah pelakon cilik, Puteri Balqis yang menghadapi sakit misteri sejak dua tahun lalu dan kesempitan hidup selepas ibu bapanya bercerai tular, ramai yang melahirkan rasa simpati terhadapnya. Lebih-lebih lagi apabila Balqis mengatakan dia tidak […]

TECH Thu, 11 Oct 2018

Cara Untuk Membatalkan E-mail Yang Telah Dihantar

Kongsikan cara untuk membatalkan sebarang penghantaran mel Gmail dengan berkesan.

LIFESTYLE Wed, 10 Jan 2018

DISCOVER THE BEST OF SOUTHEAST ASIA WITH GOASEAN!

The perfect travel, lifestyle and food channel for all ages is here – GOASEAN! The one stop channel that will bring convenience and help for travelers before they depart, so let’s check out the top 5 reasons on why we should watch GOASEAN!

Hiburan Wed, 21 Nov 2018
Hiburan Sat, 2 Feb 2019

‘Dah Cari Guru Mengaji Ke Belum?’- Reaksi Baim Wong Ini Amat Mengejutkan!

Alhamdulillah…semoga dapat menjadi contoh kepada suami lain di luar sana.

Hiburan Thu, 4 Apr 2019
Hiburan Wed, 11 Apr 2018

Ini Janji Mark Zuckerberg, Facebook Lakukan Proses ‘Pembersihan’

Zuckerberg berkata Facebook telah mengupah ramai lagi penurut bahasa Myanmar untuk menyingkirkan kandungan yang membawa ancaman.

Hiburan Mon, 18 Dec 2017

IZREEN AZMINDA BERCUMBU SEBELUM KAHWIN?

Jika sebelum ini ramai netizen mengecam tindakan Izreen Azminda yang berkahwin secara rahsia dengan Ude yang berstatus suami orang. Kali ini lain pula isunya.

Hiburan Sun, 29 Sep 2019

Dapat Kejutan, Untungnya Jadi Elfira Loy!

Tak sabar nak tengok Elfira jadi ibu!

| Live TV