Hiburan By: SGMS Faida December 2, 2019 @ 1:52pm

Lupa Sengketa Lama…Lisdawati, Rita Rudaini Berdamai

Pernah ‘bercakaran’ di set sekitar 12 tahun lalu, pelakon Lisdawati dan Rita Rudaini mengaku sudah melupakan kesilapan lalu.

Kata dua pelakon jelita ini ketika ditemui di program Melodi Salute 2019!, mereka mengaku sudah kembali berbaik.

“Sudah nak masuk tahun 2020. Anak pun dah ramai, kami mahu berubah dan lupakan perkara yang sudah lepas.

“Umur makin meningkat tak larat lah,” kata pelakon Rita Rudaini.

Sementara itu, Lisdawati memaklumkan sekiranya ada pihak yang cuba melagakan kembali mereka berdua, dia meminta agar berhenti bertindak demikian.

“Sebenarnya sebelum ini saya ada bermimpi hal yang positif. Ia mungkin petunjuk dari Allah swt. Dalam mimpi itu saya nampak wajh Rita. Alhamdulillah, kami sudah kembali berbaik,” komennya ringkas.

Kes pergaduhan dua pelakon ini pernah menggemparkan industri seni tanah air ketika keduanya menjalani penggambaran drama Kau Yang Ku Sayang pada 2006

Oleh: Fas

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Hari Ini Wed, 10 Jun 2020

Sekolah Dibuka Semula Bermula 24 Jun

Adik-adik dah bersedia?

Hiburan Wed, 10 Apr 2019

Penganjur Letak Harga ‘Cekik Darah’, Azza Elite Bawa Diri Ke Singapura

Untung kami pun tak seberapa dalam keadaan ekonomi yang agak perlahan sekarang…

Events Tue, 30 Apr 2019

Hyolyn Makes Fans Sing & Dance During Performance in Kuala Lumpur

Fans could not get enough of her but thankfully, she’s coming back to KL soon 😉

Events Tue, 27 Feb 2018

Siapakah Gadis Sosok Ayu, Bintangi Program Realiti Online Terbit Single Baharu?

Selain menjadi usahawan yang berjaya, Princess kitani juga sedang berjinak-jinak dalam dunia nyanyian dan bakal mengeluarkan satu single terbaru miliknya tidak lama lagi. Mesti best kan?

Hiburan Sat, 23 Feb 2019

Siapa gadis di sebalik kisah lagu Zaim Ajmal?

Artis baru di bawah naungan Universal Musik Malaysia iaitu Zaim Ajmal memulakan lembaran  baru dalam hidup beliau apabila menandatangani kontrak bersama syarikat muzik rakaman terkenal terseb

Hiburan Sat, 9 Jun 2018

Berhijab Sewaktu Keluar Rumah, Masih Lagi Belajar

Saya sedang belajar dimana keluar rumah dalam berhijab. Masih dalam proses pembelajaran. Insya-Allah. Saya mohon doa agar terus istiqamah

Hiburan Mon, 3 Dec 2018

Here’s the Full List of Winners at the 2018 Melon Music Awards

There are over 30 awards given out that night!

Hiburan Mon, 18 Mar 2019

Ketengah Tema Lagu Kahwin, Zero Bakal Keluar Single Selepas Raya Aidilfitri

Asyik lagu meleleh sedih, jiwang je…sekali sekala layan lagu komedi nasihat best juga kan?

Hiburan Mon, 4 Mar 2019

Bridal Shower Nelydia Senrose Meriah

Cantiknyaaaa lahaiiii Nelydia nih!

Hiburan Thu, 1 Nov 2018

Bukan Kisah Hantu Semata, Ada Mesej Dalam 7ujuh

Filem ini bakal ditayangkan pada 8 November depan, jom serbu pawagam berhampiran!

| Live TV