Hiburan By: SGMS Faida May 15, 2018 @ 4:37am

Malu Punya Pasal, Sam Smith Bakal Ke Mahkamah

Penyanyi Sam Smith menyaman bekas label rakamannya, Flipbook Music daripada terus rakus menerbitkan album ‘rahsia’ yang diciptakannya ketika di zaman persekolahan.

Memetik The Sun, Sam menyaman Flipbook Music daripada berhenti menerbitkan dua album yang direkodkan oleh Sam sebelum namanya menempa populariti di seluruh dunia.

Pada 2016, Flipbook mengumumkan akan mengeluarkan album Sam berjudul Diva Boy dan telah mengeluarkan single pertama, Momentarily Mine tanpa mendapat keizinan daripada penyanyi itu terlebih dahulu sehingga membawa kepada kes mahkamah tersebut.

“Sam telah bekerja keras untuk memastikan imejnya sebagai artis pop sentiasa terjaga. Namun, kini dia risau akan menjadi bahan ketawa orang ramai selepas lagu-lagu yang diciptakannya ketika di zaman persekolahan akan dicemuh peminat,” kata sumber.

Sam malu untuk menerbitkan lagu ciptaannya ketika di zaman persekolahan kerana merasakan ia akan merosakkan imej pop yang dibawanya sebelum ini.

Dia merasakan peminat tidak akan boleh menerima lagu-lagu ‘terlebih jiwang’ yang diciptakannya pada zaman dahulu.

Disebabkan tiada kawalan terhadap Flipbook Music, Sam tidak boleh menghalang mereka daripada menerbitkan lagu-lagu tersebut sehingga memaksa penyanyi itu mengambil tindakan undang-undang terhadap label terbabit.

Sam telah mencapai kejayaan terbesar sejak album pertamanya, In The Lonely Hour diterbitkan. Malah, lagu ciptaannya, Writing’s On The Wall yang merupakan lagu soundtrack untuk filem James Bond: Spectre pernah meraih anugerah Oscar pada 2016.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 21 Jul 2023
Hiburan Thu, 17 Oct 2019

「小队长」卢广仲明年1月4日驾到!

卢广仲「大人中」世界巡回演唱会大马站定档2020年1月4日在莎阿南美拉瓦蒂室内体育馆引爆,卢广仲喊话 “十年后的第一年,来聚聚吧!”

Hiburan Thu, 13 Dec 2018

Gandingan Mantap Nabila Huda, Faizal Hussein Dalam ‘M4M4’

Semasa pemilihan para pelakon, Nabila Huda atau Abil memang menjadi pilihan kami semasa skrip dihasilkan.

Contest Wed, 30 Oct 2019

xtra好康头 | 送你《马来西亚全国舞狮锦标赛-云顶杯》入门票

xtra好康头 送你《马来西亚全国舞狮锦标赛-云顶杯》入门票,让你现场一睹半决赛各技艺精湛的舞狮。

Hiburan Fri, 17 Jan 2020
Hiburan Fri, 25 Jan 2019

Ahmad Dhani Mungkin Berdepan Hukuman Penjara, Apa Kata Mulan Jameela?

Dalam perkembangan lain, Ahmad Dhani dijadualkan datang ke Kuala Lumpur untuk Konsert Dewa 19 Reunion Live in Malaysia pada 2 Februari.