Events By: Del14 December 20, 2019 @ 8:17pm

Misi Media Prima Digital Raikan 40 Anak-Anak Asnaf Dan Yatim Tonton Ejen Ali The Movie

Musim cuti sekolah kembali lagi dan pasti ramai yang merancang untuk membawa anak-anak khususnya pergi bercuti atau berhibur di hujung tahun.

Mengambil kesempatan ini, lebih 10 orang sukarelawan daripada Media Prima Digital telah melaksanakan aktiviti Tanggungjawab Sosial Korporat atau Corporate Social Responsibility (CSR) bersama 35 orang anak- anak asnaf dan yatim dari Taman Putra Perdana, Puchong.

Selari dengan tempoh tayangan filem animasi tempatan yang telah pun meraih kutipan lebih RM 20 juta, Ejen Ali The Movie, Media Prima Digital telah membawa seramai 35 orang anak-anak asnaf dan yatim bersama 5 orang penjaga untuk menonton filem tersebut, bertempat di TGV Dpulze Shopping Centre, Cyberjaya.


Terdahulu, sebelum tayangan bermula, kesemua anak-anak ini dibawa untuk makan tengah hari bersama-sama dengan dua selebriti jemputan yang turut memeriahkan acara CSR ini iaitu Nabila Razali dan Indah Ruhaila.

“Kami berbesar hati dapat bersama-sama berkongsi kegembiraan dengan anak-anak ini.

“Ini juga sebagai satu tanda terima kasih atas sokongan tidak berbelah bahagi rakyat Malaysia terhadap aplikasi dan permainan mudah alih yang dibangunkan Media Prima Digital dan kami zahirkan rasa kesyukuran kami menerusi aktiviti CSR ini,” kata Rafiq Razali, Ketua Pengarah Eksekutif, Media Prima Digital yang turut bertanggungjawab membangunkan permainan Ejen Ali Emergency.

Tambahnya lagi, “Kami juga berharap selain dapat menceriakan mereka, sedikit sumbangan wang ringgit yang diberikan dapat menampung kos perbelanjaan harian anak-anak ini. Sebagaimana Ejen Ali yang sentiasa bertindak segera, kami mahu memainkan peranan kami sebagai sebuah organisasi media yang prihatin dan sentiasa bersama komuniti semua”.

Selain itu, Anak-anak Asnaf dan Yatim Taman Putra Perdana, Puchong ini juga telah menerima sumbangan wang tunai bernilai RM5000 dari Media Prima Digital untuk kegunaan perbelanjaan harian mereka.

Acara santai ini menandakan penutup bagi aktiviti CSR bagi tahun 2019 kumpulan Media Prima Digital.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 27 Aug 2018

Raja Komedi Terkenal Meninggal Dunia

Sepanjang kerjayanya, mendiang cukup dikenali menerusi naskhah seperti ‘The Odd Couple’, ‘The Sunshine Boys’, ‘Barefoot in the Park’ dan ‘Lost in Yonkers’.

Hiburan Mon, 30 Apr 2018

Antara Singapura- Malaysia, Akhirnya Adi Putra Buka Mulut!

Ramai yang mempersoalkan tentang kerakyatan saya, memang benar dilahir di Singapura, berkecimpung dunia perfileman di Malaysia, berniaga syarikat pengurusan Umrah dan Haji di Malaysia.

Events Thu, 20 Sep 2018

#ABPBH31 : Ayuh Meriahkan #FANtastik ABPBH 22 September Ini!

Pada hari itu nanti, setiap FC menyusun program di booth mengikut kreativiti masing-masing. Antara acara menanti pengunjung adalah sesi ramah mesra bersama artis, pameran trofi ABPBH, pameran ‘throwback’ busana yang digayakan selebriti di karpet merah ABPBH dan jualan produk serta lelongan barangan ‘preloved’ artis.

Hiburan Tue, 21 May 2019

‘Kacak, Cantik Bukan Tiket Jadi Chef Selebriti’- Chef Wan Kecewa Dengan Chef Selebriti Otak Kosong?

Yang ada niat nak jadi chef selebriti, dengar apa Datuk Chef Wan pesan…

Hiburan Mon, 19 Mar 2018

Professional Wrestler and Actor John Cena Confirmed to be an ARMY!

John Cena has just confirmed that he is a big fan of BTS!

Hiburan Sat, 2 Jun 2018

Muzik Video ‘Lavida Raya’ Dapat Sentuhan Anak

Kos pembikinan muzik video singlenya itu tidak terlalu mahal berbanding I Am Me. Penggambaran dilakukan dia rumah sendiri dan saya menggunakan penari daripada kalangan rakan-rakan sendiri termasuk dua anak saya iaitu Cik B dan Kacak sebagai watak utama. Cayalah!

Contest Wed, 2 Oct 2019

xtra好康头 | 送你「云顶星光嘉年华」入门票

xtra好康头 送你「云顶星光嘉年华」入门票,让你在星光下的欢乐时光,度过最美丽的周末。

Hiburan Mon, 12 Nov 2018

Tahniah! Ruhainies Sudah Dilamar Mr E

Ruhainies langsung tidak menyangka kekasihnya itu melamar di lokasi berlatar belakangkan Plaza Duomo Milan.

Hiburan Sat, 8 Dec 2018

Rakam Semula Lagu Popular SLAM, Zamani Bakal Duet Dengan Penyanyi BBNU

Semua masih dalam perancangan. Antara penyanyi meningkat naik yang disebutkan adalah Haqiem Rusli dan Khai Bahar.

Hiburan Tue, 30 Apr 2019

Baim Wong Gembira Isteri Mula Masuk Dapur

Dia sedar apa yang dilakukannya terhadap suami akan mendatangkan pahala, jadi…

| Live TV