Hiburan By: SGMS Enal May 16, 2018 @ 9:40am

Mood Republik Teruskan Tradisi Hujan Duit

Hangat dikritik gara-gara ‘Hujan Duit’, Mood Republik bertekad mahu mengekalkan tradisi itu bagi mencipta kelainan untuk festival tahunan mereka itu.

Ketua Pegawai Eksekutifnya, Datuk Kimi Iskandar Ismail berkata, pihak mereka akan meneruskan tradisi ‘Hujan Duit’ sebagai salah satu cara menghargai sokongan pengunjung.

Malah, beliau reda dengan apa sahaja pandangan negatif yang dilemparkan terhadap festival sudah memasuki tahun kelima penganjurannya itu.

“Apa sahaja yang kita buat pasti ada yang suka dan tidak suka. Bagaimanapun, saya tetap dengan keputusan untuk meneruskan ‘hujan duit’. Ia adalah kelainan Mood Republik dibandingan festival lain.

“Kami juga sudah menetapkan syarat bahawa kanak-kanak, individu kurang upaya, wanita mengandung dan warga emas tidak boleh menyertai aktiviti berkenaan.

“Kalau ada antara mereka yang melanggar peraturan, pasukan Rela akan bertindak untuk tarik mereka keluar dari kawasan ‘hujan duit’ diadakan,” katanya.

KL Raya Fest 2018 akan berlangsung selama tiga hari bermula 8 hingga 11 Jun. Ia akan berlangsung selama 72 jam tanpa henti bermula dari jam 10 pagi (8 Jun) hingga 10 pagi (11 Jun).

Menurut Kimi lagi, untuk edisi kali ini, seramai 97 selebriti terlibat menjayakannya malah pelbagai jenama barangan dan produk selebriti turut dihimpunkan di bawah satu bumbung.

“97 selebriti akan sertai festival ini antaranya seperti Emma Maembong, Yana Samsudin, Zain Saidin, Fazura, Ziana Zain dan Elfira Loy. Selain daripada barisan selebriti, pelbagai jenama usahawan lain turut berada di bawah satu bumbung yang sama bagi memberi pilihan kepada pengunjung.

“Mood Republik juga tidak ketinggal menjemput artis dari seberang iaitu Rossa bersama produknya, Rossa Perfume dan Randy Pangalila dengan jenamanya Secret Perfume by Bellessa,” katanya yang menyasarkan seramai 1.5 juta pengunjung hadir ke festival tahun ini.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 12 Jan 2018

FARID KAMIL ALAMI TEKANAN JIWA DAN MASALAH MENTAL – FADZIL ZAHARI

Farid juga memberitahu bahawa, Isteri Farid Kamil iaitu Datin Diana Danielle tidak dapat dihubungi semenjak kes ini tular di media sosial

Hiburan Mon, 3 Jun 2019

Josiah Hogan ‘Berkira’ Terima Tawaran?

Kenapa Josiah berkira nak ambil job baru?

Hiburan Tue, 23 Jul 2019
Hiburan Mon, 18 Nov 2019

Andi Bernadee,Ismail Izzani Gabung Suara Dalam ‘Hello’

Andi dan Ismail bakal memanaskan lagi industri muzik tempatan dengan kolaborasi yang paling dinantikan tahun ini menerusi lagu duet berjudul “Hello”.

Fab Foodies! Tue, 22 Oct 2019

Nikmati Makan Malam Bertemakan Makanan Tradisional Cina Terbaik Di Genting Highlands!

Menarik menu di Restoran dan Bar FUHU ni. Apa lagi guys, try lah!

Hiburan Wed, 26 Dec 2018

Julia Farhana Berjuang Bantu Pesakit Mental

Bagusnya Julia, ini antara sikap selebriti yang wajar kita contohi. Terbaiklah!

Hiburan Fri, 28 Jun 2019

‘Syukur…Isteri Mula Bertudung’- Nabil Ahmad

Nabil Ahmad meminta orang ramai untuk tidak menghakimi niat baik wanita yang berusaha untuk memperbaiki diri menjadi lebih baik.

Hiburan Wed, 18 Jul 2018

Tak Sangka Berat Badan Capai Angka Ideal – Shuk

Pelawak dan pengacara, Syuk Sahar akui telah berjaya menurunkan berat badan sebanyak 7 kilogram dalam masa seminggu sahaja. Tahniah Syuk….

Hiburan Sat, 29 Dec 2018

‘ Kalau Saya Tahu Seronok Macam Ni, Sudah Lama…’ Anuar Zain Mengaku Seronok Guna Sosial Media

Korang dah follow ke belum? Kalau belum, cepat follow abam Nuar hari ini!

Hiburan Tue, 23 Oct 2018

Ain Edruce Dah Bertunang?

Baru-baru ini, gambar selebriti tinggi lampai dalam busana perkahwinan mula viral di laman sosial.

| Live TV