Events By: Atiqah Johari August 24, 2022 @ 7:40pm

Nama Tercicir Sebagai Tetamu KLFW 2022, Ning Baizura Bengang Dengan Sikap Segelintir ‘Orang Kaya’ – “Class Can’t Be Bought!”

Baru-baru ini, acara Minggu Fesyen Kuala Lumpur (KLFW) 2022 menjadi bualan hangat mengenai pelbagai isu walaupun telah melabuhkan tirai pada 21 Ogos lalu.

Walaubagaimanapun, penyanyi terkenal, Ning Baizura telah memuat naik luahan hatinya di media sosial mengenai sikap segelintir ‘orang kaya’ yang menghadiri pertunjukan fesyen itu.

Menerusi akaun TikTok miliknya, Ning Baizura memberi teguran pedas kepada segelintir individu yang menggunakan status demi mendapatkan tempat duduk di barisan hadapan di KLFW.

“Eh… when in KL… just because you are rich & a ‘BIG SPENDER’ doesn’t mean that you can ask for front row at KLFW2022 tau!

“That’s not classy at all… in fact class can’t be bought… perhaps in other countries for Fashion Week I don’t know,” tulis Ning Baizura.

Kongsinya lagi, dia berasa janggal dan malu mengenai hal tersebut apabila diberitahu oleh pereka-pereka fesyen itu sendiri.

Malah, namanya sebagai salah seorang tetamu di pertunjukan fesyen tersebut turut tercicir gara-gara sikap segelintir individu kaya itu.

“Plus, when I heard from the designer himself/herself I felt super awkward & embarrassed when you drop my name as well.

“Far out!! Please don’t be a social climber darling,” luahnya lagi.

Untuk info, KLFW 2022 merupakan sebuah acara tahunan yang meraikan pereka-pereka fesyen tempatan mempamerkan busana-busana rekaan mereka. Acara ini telah bermula pada 17 Ogos hingga 21 Ogos 2022.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 27 Dec 2022

[VIDEO] Neelofa Tak Sangka Bilal Boleh Jalan 10 Hingga 15 Langkah – “Kaki Dia Bergelang”

Anak soleh nii 🤩 Makin comelll Bilal, geram min tengok! 🤩😍

Hiburan Tue, 24 Dec 2019

Kris Jenner Surprises Granddaughter Stormi With Her Own Playhouse For Christmas

Literally this is the ‘Best Christmas Gift of All Time’!

Trending Mon, 1 Jun 2020
Trending Tue, 28 Aug 2018

Bride DEMANDS RM6k From Each Wedding Guests or They’re Not Invited

She went absolutely crazy when people refused to give her the cash.

Trending Wed, 23 Mar 2022

Lama Tak Muncul Dengan Single, Tremendous Jadi Senjata Kedewasaan 6ixth Sense

Mac 2022 akan menjadi sebuah momen pemula yang sangat dinantikan 6ixth Sense selepas lama memerhati waktu yang tepat untuk keluar daripada ‘pertapaan’. Mempertaruhkan single terbaharu dengan judul Tremendous, sengaja kumpulan ini memilih penggunaan bahasa Inggeris […]

Hiburan Mon, 27 Aug 2018

Tahniah! Raja Ilya Kahwin Mat Salleh

Raja Ilya memaklumkan bahawa TWG telah menulis sebuah puisi menyatakan perasaan beliau mahu mengahwini dirinya dan ianya cukup menyentuh perasaan

Hiburan Fri, 19 Apr 2019

Ustaz Hamadi Begitu DiBenci Sehingga Dapat Ugutan Bunuh?

Pelakon yang tidak asing lagi dalam industri, Azhan Rani mengakui pernah menerima ugutan bunuh daripada peminatnya. Namun, bagi Azhan beliau sama sekali tidak menganggap itu adalah ugutan bunuh kerana ia sama sekali menunjukkan maklsud yang […]

Featured Mon, 25 Feb 2019

Ikon fesyen berumur 97 tahun ini dilamar oleh agensi peragaan terbesar di dunia

Beliau kini seangkatan dengan Gigi Hadid, Kate Moss dan Kaia Gerber.