Hiburan By: SGMS Fas April 9, 2018 @ 1:02am

Nedim Mohon Bantuan Netizen!

Sesiapa yang melihat wajah anak comel yang menghidap ekzima kritikal ini tentu sekali terasa pilu dan sedih apatah lagi ibu bapanya. Bak kata orang berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul.

Tetapi ekoran gambar dan rintihan si bapa, dikenali sebagai Danial Rayyan yang memuat naik gambar anaknya itu melalui sosial media dengan memohon doa orang ramai supaya anaknya cepat sembuh, ia menarik perhatian suami Nora Danish, Nedim Nazri yang baharu sahaja menimang cahayamata Februari lalu.

Walau pun sedang bercuti bersama keluarga, Nedim sempat menyampaikan hasrat untuk membantu merawat kos perubatan anak tersebut sambil meminta orang ramai agar membantunya berhubung dengan bapa anak itu.

Malah,  Nedim  bukan sahaja mahu menaja kos rawatan tetapi bersedia menanggung segala perbelanjaan sepenuhnya untuk keluarga terbabit bertemu dengan doktornya  di Kuala Lumpur termasuk penerbangan dan penginapan.

Salam… Boleh periksa bayi kena ekzema tu. Saya nak sponsor (taja) sepenuhnya rawatan untuk berjumpa doktor saya di Kuala Lumpur. Saya akan tanggung hotel, penerbangan untuk ibu dan bapa serta kos perubatan… Terima kasih,” memetik kata Nedim dalam BH Online.

Komen tersebut ditinggalkan pada entri akaun instagram lawak_ker_der yang telah memuat naik semula mesej  Danial Rayyan, meminta orang ramai mendoakan anaknya sembuh.

Mendapat lebih daripada 39,000 tanda suka, rata-rata pembaca memuji niat baik Nedim sekali gus mendoakan bapa ‘Ney Ney’ ini dimurahkan rezeki.

Semoga penama Danial Rayyan atau keluarga terdekat dapat menghubungi Nedim secepat mungkin agar masalah ekzema yang dihadapi anaknya dapat rawatan segera!

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 2 Dec 2018
Hiburan Tue, 29 Jan 2019

Ariana Grande, a Racist Plagiarist?

A lawsuit might be on Little Red’s next track.

Hiburan Tue, 19 Jun 2018

Memang Saya Pelawak, Tapi Soal Zuriat Saya Serius!

Soalan macam itu tak perlu ditanya pun tak apa. Tunggu saja berita gembira kalau orang tu nak beritahu. Jaga perasaan pasangan itu.

Hiburan Tue, 7 May 2019

Kyuhyun Officially Discharged + Performing Solo at Seoul Jazz Festival 2019

He is the last Super Junior member to complete his military enlistment!

Hiburan Tue, 3 Jul 2018

Siti Nordiana Terpaksa Berkorban Masa Rehatnya Demi…

Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu. Begitulah hidup sebagai seorang anak seni. Selagi masih ada tawaran maka mereka akan sedaya upaya merebut peluang untuk memenuhi kehendak pengarah ataupun penerbit

Hiburan Wed, 21 Mar 2018

赛琳娜被嫌胖「0脏字反击酸民」粉丝泪赞

小天后赛琳娜(Selena Gomez)近日被狗仔偷拍到她穿着比基尼的模样,被网友狠酸身材走样;对此,她强调不会因此生气,也很喜欢自己的身体,高EQ回应获得粉丝疯赞。

Hiburan Sat, 3 Nov 2018

Psst…Corat Coret ASK 2018

Korang perasan tak bila…

Events Sat, 9 Jun 2018

Festival Anggun Life Himpun Selebriti Paling Ramai!

Nak tahu meriah tak meriah Anggun Life kali ini? Kenalah baca artikel yang kami dah sediakan!

| Live TV