Hiburan By: SGMS Fas April 9, 2018 @ 1:02am

Nedim Mohon Bantuan Netizen!

Sesiapa yang melihat wajah anak comel yang menghidap ekzima kritikal ini tentu sekali terasa pilu dan sedih apatah lagi ibu bapanya. Bak kata orang berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul.

Tetapi ekoran gambar dan rintihan si bapa, dikenali sebagai Danial Rayyan yang memuat naik gambar anaknya itu melalui sosial media dengan memohon doa orang ramai supaya anaknya cepat sembuh, ia menarik perhatian suami Nora Danish, Nedim Nazri yang baharu sahaja menimang cahayamata Februari lalu.

Walau pun sedang bercuti bersama keluarga, Nedim sempat menyampaikan hasrat untuk membantu merawat kos perubatan anak tersebut sambil meminta orang ramai agar membantunya berhubung dengan bapa anak itu.

Malah,  Nedim  bukan sahaja mahu menaja kos rawatan tetapi bersedia menanggung segala perbelanjaan sepenuhnya untuk keluarga terbabit bertemu dengan doktornya  di Kuala Lumpur termasuk penerbangan dan penginapan.

Salam… Boleh periksa bayi kena ekzema tu. Saya nak sponsor (taja) sepenuhnya rawatan untuk berjumpa doktor saya di Kuala Lumpur. Saya akan tanggung hotel, penerbangan untuk ibu dan bapa serta kos perubatan… Terima kasih,” memetik kata Nedim dalam BH Online.

Komen tersebut ditinggalkan pada entri akaun instagram lawak_ker_der yang telah memuat naik semula mesej  Danial Rayyan, meminta orang ramai mendoakan anaknya sembuh.

Mendapat lebih daripada 39,000 tanda suka, rata-rata pembaca memuji niat baik Nedim sekali gus mendoakan bapa ‘Ney Ney’ ini dimurahkan rezeki.

Semoga penama Danial Rayyan atau keluarga terdekat dapat menghubungi Nedim secepat mungkin agar masalah ekzema yang dihadapi anaknya dapat rawatan segera!

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 10 Jun 2018

Hanya Tukar Nama Bukan Matlamat – Dj Dave

Saya harap ia tidak dipolitikkan, matlamat yayasan ini masih sama iaitu melakukan kebajikan dan membantu golongan artis tanah air.

Hiburan Sat, 27 Jan 2018

Kenapa Yuna Rahsiakan Perkahwinan

Betul ke Yuna rahsiakan perkahwinan dan kenapa perlu berbuat sebegitu

LIFESTYLE Fri, 4 Jan 2019

Ulam Pegaga Merawat Insomnia dan Melancarkan Peredaran Darah

Ulam Pegaga Amat Popular Di Luar Negara Kerana Khasiatnya Yang Dipercayai

Hiburan Fri, 15 Jun 2018

Wow! Che Ta Gayakan 20 Persalinan Raya Ini

Pada mulanya, kami merancang hendak beraya di Australia, tetapi disebabkan anak-anak ada peperiksaan, maka perancangan dibatalkan.

Events Tue, 14 May 2019
Events Fri, 1 Nov 2019

Samsung Galaxy Note 10; The Phone That Captures Moments, Not Photos

Don’t leave home without it! Galaxy Note10|10+ is that phone!

Events Fri, 25 Oct 2019
Trending Hari Ini Mon, 27 Apr 2020
Hiburan Tue, 8 May 2018

Ramai Artis Malaysia Terlibat Isu Dadah, Zarina Anjoulie Lantang Bersuara!

Zarina Anjoulie disifatkan sebagai seorang yang sangat berani dalam menyuarakan pendapat beliau.

Events Tue, 3 Apr 2018

| Live TV