Featured By: Khairil Khusyairi November 30, 2022 @ 7:44pm

Pereka Fesyen Dakwa Ustazah Viral Pernah Berubatkan Warga Brunei Sehingga Meninggal?

Baru-baru in tular sebuah rakaman yang memaparkan pasangan pendakwah bebas viral yang mendakwa dengan meminum susu mampu menyebabkan masalah rabun.

Dakwaan tersebut mendapat reaksi dari pelbagai pihak yang rata-ratanya mengecam dan mempersoalkan ketulenan fakta tersebut.

Terbaharu, seorang pereka fesyen tempatan memuat naik foto dan kenyataan pendakwah viral itu yang bertajuk “Penyakit kencing manis datang kepada mereka yang makan minum dari sumber yang haram”.

Lebih mengejutkan apabila pereka fesyen itu mendakwa ustazah terbabit sudah terpesong dan tidak teragak-agak untuk mendedahkan cerita bahawa ustazah itu pernah mengubati warga Brunei sehingga meninggal.

“Sumpah kau ni banyak terpesong!

“Jangan sampai aku buka cerita kau ubatkan orang Brunei sampai meninggal sebab punca makan ubat kau! Lepas tu kau putar belit cerita.

“Kau dah kena banned dengan negara Brunei. Orang Malaysia ramai tak tahu,” dedahnya.

Terdahulu, pasangan pendakwah itu juga pernah dikecam hebat oleh warganet apabila melabelkan golongan suami sebagai dayus gara-gara membenarkan doktor lelaki melihat kemaluan isteri ketika proses bersalin.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 5 Aug 2022

“Macam Mana Nak Sorok Kalau…” – Bengang Didakwa Sengaja Tayang ‘Baby Bump’, Uyaina Arshad Minta Jangan Ganggu Emosi

Kalau ternampak ‘baby bump’ itu adalah sesuatu yang tidak sengaja – Uyaina Arshad

Hiburan Fri, 16 Aug 2019

《金曲奖》客家歌手黄连煜来马一连2天开唱!

把客家歌曲带入主流音乐市场的台湾客家歌手黄连煜定档8月31日及9月1日,连续两天在吉隆坡和槟城深情开唱,要让大马歌迷感受黄连煜的客家创作音乐魅力。

Kisah Viral Sat, 24 Dec 2022

Tampil Gandingan Hariz Fayahet & Bunga, ‘Kita Juara’ Menyambut Industri Sukan Malaysia

Dua suara berbeza genre, Hariz Fayahet & Bunga kini mempersembahkan single terbaharu yang menyuntik semangat orang ramai, Kita Juara! Lagu ini adalah bersempena dengan Anugerah Ikon Sukan Harian Metro yang akan disiarkan secara langsung di

Hiburan Tue, 23 Jan 2018

Haqiem Rusli Menangis Depan Peminat

Penyanyi ini dikatakan menangis sewaktu mendendangkan salah sebuah lagu dari albumnya di majlis showcase baru-baru ini

Contest Mon, 28 Oct 2019

xtra好康头 | 送你云顶世界《尸速列车》鬼屋入门票

xtra好康头 将送你云顶世界《尸速列车》鬼屋入门票,让你向自己的胆量极限发起挑战!

Hiburan Sun, 1 Jul 2018

Ed Sheeran Ciplak Lagu Lama?

Saman yang dikemukakan oleh syarikat yang memiliki sebahagian hak cipta lagu itu, Structured Asset Sales, mendakwa lagu Thingking Out Loud dilaporkan sama dengan lagu berjudul Let’s Get It On nyanyian Marvin Gaye.

Trending Tue, 17 Apr 2018

Takut Tidur Sendirian Alasan Remaja Ini Berkahwin Di Bawah Umur

Takut tidur seorang antara alasan pasangan remaja berusia 14 dan 15 tahun di daerah Bantaeng, Sulawesi Selatan di Indonesia ini untuk berkahwin pada usia muda.

Hiburan Wed, 5 Dec 2018

| Live TV