Featured By: Fatin Nurain October 2, 2022 @ 12:25pm

Pertama Kali Muncul Dalam Teater Jadi Pengalaman Termanis Aya Amiruddin

Pempengaruh Aya Amiruddin meluahkan rasa gembira dan teruja apabila dapat melebarkan bakatnya dalam insdustri seni menerusi Teater Maduku Terpaling Kalut yang mula dipentaskan pada Khamis lalu.

Menurut Aya, penglibatannya yang memegang watak sebagai Sarjan Manisah menerusi teater itu merupakan salah satu pengalaman yang termanis buatnya.

“It was a very fun experience sebab dapat bersama dengan bakat-bakat besar seperti Puteri Sarah, Anna Jobling, Azrel Ismail, Syafiq, Curly Jow dan pengarah yang baik.

“Kita dapat belajar sesuatu yang baru sebab teater ni berbeza dengan belakon drama semuanya one-shot je untuk ingat skrip, ekspresi muka dan sebagainya.

“Pengalaman berlakon dengan dorang memang sangat best la, kalau habis teater ni nanti mesti rindu semuanya,” katanya kepada XTRA.

Aya juga menyatakan bahawa dirinya tidak sukar untuk mencipta keserasian dengan barisan pelakon yang digandingkan bersama kerana sikap ceria dan peramah yang sedia ada dalam dirinya.

“Alhamdulillah, saya tiada masalah untuk cipta chemistry dengan semua orang, sebab bila jumpa je macam dah kenal lima tahun.

“Yang paling best, saya dapat tawaran ni bersama Syafiq masa buat content sebelum ni yang menjadi titik permulaan buat kami.

“Jadi, chemistry tu memang dah dapat daripada hari pertama walaupun tak pernah jumpa sebelum ni, tapi semua boleh satu kepala,” jelasnya.

Biarpun tidak mempunyai banyak dialog seperti barisan pelakon lain, Aya berharap dia mampu memberi impak yang besar kepada penonton ketika menjayakan watak Sarjan Manisah sewaktu pementasan berlaku.

“Harap orang terima dan gembira dengan penyampaian saya ketika teater. Walaupun sikit dialog saya akan menjadi impak kepada semua orang.

“Saya memang seronok dapat bergandingan dengan mereka semua dan pengalaman baru dalam seni lakonan teater tu. Alhamdulillah, saya dapat rasa pengalaman tu,” katanya.

Dalam perkembangan lain, Aya turut menyatakan dia sudah mula mendapat banyak tawaran lakonan selepas membuat kemunculan menerusi sebuah program di stesen televisyen berbayar, sebelum ini.

“Alhamdulillah, saya ada juga terima beberapa tawaran untuk masa hadapan tapi setakat ni saya tak dapat nak kongsikan dulu,” kongsinya.

Selain Aya, Teater Maduku Terpaling Kalut yang dipentaskan buat kali ketiga ini turut menampilkan pelakon popular seperti Anna Jobling, Azrel Ismail, Puteri Sarah serta tiga pelakon baru antaranya Syafiq Naser dan Curly Jow.

Teater ini juga telah dipentaskan di Pusat Seni Persembahan Petaling Jaya (PJPAC), 1 Utama, Damansara bermula 29 September sehingga 2 Oktober ini.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 5 Apr 2021

“Beri Saya Ruang…” – Neelofa Respons Dakwaan Kahwin Langgar SOP & Berbulan Madu Di Langkawi

Pengacara dan usawahan popular, Neelofa menjawab dakwaan yang mengatakan dia dan suami, pendakwah selebriti, Haris Ismail dan PU Riz melanggar prosedur operasi standard (SOP). Majlis pernikahan Neelofa atau nama sebenarnya, Noor Neelofa Mohd Noor, 32, […]

Featured Tue, 25 Oct 2022
Trending Fri, 3 Apr 2020
Trending Thu, 21 Dec 2023

Demi Menyelamatkan Anak Daripada Diculik, Bapa Cedera Parah… Rupanya Suspek Rakan Kongsi Perniagaan!

Dah nama pun bapa, pasti sanggup hadapi risiko demi anaknya sendiri.

Trending Sun, 17 Jan 2021
Hiburan Thu, 2 Nov 2023
LIFESTYLE Fri, 7 Sep 2018

Bosan Tersangkut Dalam Kesesakan? Cuba Aktiviti Ini!

Mati kutu dalam kesesakan trafik jadi nak buat apa? Ini sekadar pengkongsian yang boleh admin share