Hiburan By: Maya Basir September 19, 2023 @ 12:56pm

Puteri Zarith Fail Cerai Selepas 14 Tahun Kahwin – “Hubungan Kami Mula Bermasalah Sejak Tahun Lalu”

Usahawan dan pempengaruh, Puteri Zarith mengesahkan sudah memfailkan perceraian terhadap suaminya, Dr Munzir Shkori pada Mei lalu.

Memetik laporan Harian Metro, Zarith memberitahu hubungan mereka bermasalah sejak lebih setahun lalu dan membuat keputusan untuk berpisah secara baik.

“Kami sudah tiada persefahaman dan mengambil keputusan untuk berpisah serta fokus dengan kerjaya masing-masing.

“Hubungan kami mula bermasalah sejak lebih setahun lalu. Saya ambil keputusan untuk tidak teruskan perkahwinan ini supaya segala hal yang terjadi tidak memberi kesan buruk kepada kerjaya serta emosi anak-anak.

“Saya enggan masalah (rumah tangga) ini terus berpanjangan. Rasa penat bila benda negatif berada di sekeliling kita.

“Saya pilih untuk fokus pada ketenangan dan tak nak masalah ini terus mengganggu segala misi yang ingin dicapai,” ujarnya.

Menurut Puteri, rumah tangga yang dibina hampir 14 tahun itu sudah berusaha untuk dipertahankan namun dia menganggap jodoh mereka tidak berpanjangan.

“Tipulah kalau tiada usaha untuk berdamai sebab perkahwinan kami sudah lama. Masing-masing cuba mempertahankan rumah tangga ini, tapi mungkin jodoh kami sampai di sini.

“Kami berserah kepada Allah. Sepanjang proses ini saya sudah lakukan solat istikharah dan mungkin ini jalan terbaik untuk kami.

“Alhamdulillah hubungan kami masih baik terutama membabitkan urusan anak-anak walaupun mereka masih belum mengetahui mengenai perpisahan ini,” jelasnya.

Terdahulu, ramai mula berteka-teki mengenai status rumah tangga pasangan ini kerana jarang dilihat bersama meskipun di media sosial.

Status perhubungan mereka turut mendapat perhatian di TikTok apabila netizen mula membuat carian mengenai status rumah tangga mereka.

Untuk rekod, Puteri dan Dr Munzir Shkori mendirikan rumah tangga pada 1 Januari 2009 dan dikurniakan dua orang cahaya mata.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 20 May 2019

‘Manusia Lebih Binatang Dari Binatang’- Ernie Zakri Berang Dengan Tindakan Penembak Monyet

Ayuh netizen lakukan kerja anda sekarang, kita cari sampai dapat!

Hiburan Tue, 22 Oct 2019
Hiburan Mon, 13 Jan 2020
Featured Wed, 14 Sep 2022
Trending Tue, 14 Jun 2022

“Kesan Lebih Baik Berbanding Antibiotik” – Ayam Thailand Diberi Makan Ganja

Ayam ternakan diberi makan ganja terbukti memberi banyak kesan positif terhadap daging dan telurnya.

Hiburan Sat, 10 Feb 2018

Kongsi Manfaat Dan Kebaikan Buaian Untuk Perkembangan Bayi

Setiap anak adalah berbeza dan mempunyai keperluan sensori yang berbeza. Ada bayi yang tepuk-tepuk sikit dah tidur, malah ada bayi yang boleh tertidur dengan sendiri! Salah satu impian semua mak ayah termasuk saya. Tetapi, ada […]

error: Content is protected !!